Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Sausio » 16

Mieliagrybių infekcija. Kaip išvengti grybelio Candidos sukeliančios vėžį

Anksčiau buvo manoma, kad per didelis mieliagrybių augimas pasireiškia tik kūdikiams (pienligė) ir moterims(makšties uždegimas - vaginitas), tačiau iš tiesų grybelis Candida albicans neretai aptinkamas burnoje, gerklėje, virškinimo trakte ir makštyje. Normaliomis sąlygomis šie mieliagrybiai egzistuoja organizme jam nekenkdami. Tačiau kai jų skaičius peržengia normą, susergama mieliagrybių infekcija.

Deja, standartinė medicina atpažįsta tik akivaizdžias grybelių sukeltas ligas ant pėdų, nagų, odos, po plaukais, makštyje. Įprasti medicininiai tyrimai nerodo, jei grybelių Candida padaugėja virškinimo trakte. Kai mieliagrybių skaičius peržengia normą, virškinimo trakto gleivinės sienelėje atsiranda mikroskopinių plyšelių. Per susidariusias skylutes į kraujotaką patenka dar nesuvirškinti baltymai ir toksiniai mieliagrybių apykaitos produktai. Jie suaktyvina imuninę sistemą ir prasideda uždegiminis procesas.

  Perteklinį mieliagrybių augimą gali įtakoti daug faktorių. Itin dažnai taip nutinka dėl antibiotikų vartojimo, kurie kartu su ligos sukėlėjais sunaikina ir gerąsias bakterijas virškinimo trakte. Kai taip įvyksta, nedidelis organizme buvusių mieliagrybių skaičius nebetenka konkurentų ir pradeda neribotai daugintis. Paprastai organizmas pats subalansuoja šiuos procesus, tačiau jei suvartojamas dar vienas antibiotikų kursas, ir ypač jei yra susilpnėjusi imuninė sistema, mieliagrybiai pradeda augti nevaržomai. Turi reikšmės ir kiti faktoriai, pavyzdžiui cukraus, maitinančio mieliagrybius, vartojimas.

Ką daryti?

Nemaitinkite mieliagrybio. Venkite cukraus ir kitų saldžių produktų, tačiau gera žinia yra ta, kad išimtį galuima daryti juodajam šokoladui. Keletas vaisių per dieną - nieko baisaus, tačiau atminkite, kad vaisiai, ypač saldūs, savyje turi natūralius cukrus, skatinančius mieliagrybių augimą, o neretai turi ir puvinius. Atsisakykite koncentruotų vaisių sulčių, sirupo, saldumynų, sausainių, medaus. Nevartokite gaiviųjų gėrimų, nes juose yra daug saldiklių.

Cukrų keiskite stevija, sveiku natūraliu saldikliu. Jos galite vartoti tiek, kiek norite.

Patariama maistą gaminti su nerafinuotu aliejumi, gerti daug vandens, valgyti šviežias, šaldytas, virtas ar žalias daržoves, kuriose gausu ląstelienos, mėsą, paukštieną, kiaušinius, riešutus, grūdus.  Labai gerai tinka maistas, prisotintas polinesočiųjų riebalų rūgščių: riebios žuvys, linų sėmenys, nerafinuoti alyvų, linų sėmenų, kanapių aliejus, avokadai.

Candida, vežys, dieta.

Ir candida, ir mielės, ir valgomieji grybai yra grybai. Todėl esant mieliagrybių infekcijai, gali būti padidėjęs organizmo jautrumas visų rūšių grybams. Galimos net alergijos. Neretai dėl to patariama atsisakyti mielinių gaminių. Tačiau iš tiesų tik alaus mielės ir sūrio pelėsis savo sudėtimi šiek tiek panašūs į mieliagrybius, sukeliančius infekciją. Pelėsinio sūrio ir pelėsinio saliamio geriau atsisakyti. Taip pat įdėmiai žiūrėkite, ar jūsų vartojamas maistas nepradėjo pelėti. Kartais taupios šeimininkės, pastebėjusios, kad pradėjo pelėti duona, nupjauna tą jos dalį, ant kurios pelėsis aiškiai matosi, o likusią dalį sunaudoja maistui. Reikia žinoti, kad pelėsis būna pasklidęs daug plačiau, jo plika akimi nematomi siūlai paprastai būna išsidraikę po visą nebešviežios duonos gabalą.

Venkite produktų, į kurių gamybos procesą įeina rūgimas (vynas, actas, sojos pafažas, majonezas).

Alkoholiniai gėrimai turi nemažai cukraus, kuris maitina mieles ir sukelia stresą tokiems organams kaip kepenys. Taip pat naikina mūsų organizmo gerąsias bakterijas, padedančias kovoti su grybelių infekcijomis, silpnina imunitetą.

Naudokite priemones, nakinančias mieliagrybius. Naudokite gydytojo paskirtus vaistus.

Stipriomis grybelį naikinačiomis savybėmis pasižymi česnakas. Tyrimai parodė, kad jame esanti medžiaga alicinas gali sustabdyti mieliagrybį, pažeisdamas jo ląstelės sienelės struktūrą ir vientisumą.

Prieskoninio augalo raudonėlio (Oreganum vulgare) sudėtyje esantis fenolis karvakrolis slopina grybelių augimą.

Naudokite probiotikus. Probiotikai išvertus iš graikų kalbos reiškia "kuriantys gyvybę". Tai gyvi mikroorganizmai, darantys teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Vartojamuose probiotikų produktuose daugiausia yra dviejų grupių bakterijų: pieno rūgšties bakterijų (Lactobacillen) ir bifidobakterijų

(Bifidobacterium). Jų natūraliai yra paprastuose rauginto pieno produktuose, tokiuose kaip jogurtas ar kefyras, arba vartokite probiotikus sausąja forma (vaistinius preparatus). Svarbu pasirinkti tokį probiotiką, kurio gerosios bakterijos nesuradomos skrandyje ir gali pasiekti žarnyną. Ten jie pradeda daugintis, gerindami mikroflorą. Vartoti probiotikus būtina kartu su maistu.

Stiprinkite imunitetą. Vartokite vitaminą C ir kitus antioksidantus. Natūralus antioksidantų šaltinis – šviežios, ekologiškai augintos daržovės ir nesladžios uogos. Tinka selenas (jo yra braziliškuose riešutuose) kartu su vitaminu E. Galima naudoti propolį.

Pasirūpinkite, kad jūsų maiste netrūktų mikroelementų, ypač cinko ir seleno, nes jų trūkumas leidžia išsikeroti mieliagrybiams. Chromas padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujuje.

Mažinkite organizmą sekinantį krūvį, venkite alergenų maiste, mažinkite stresą, sportuokite.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://imunitetas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
1
Atrodo ir prisižiūri, bet vis vien mane kamuoja laikas nuo laiko. Nebežinau ko griebtis, nes liaudiškos priemonės ne itin efektyviai veikia.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

29.08.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Prostatos gydymui
Prostata liaudies medicinoje, Prostata, receptai nuo prostatos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau