Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2015 » Birželio » 2

Povandeninės kapsulės mįslės

2008-ųjų metų vasarą amerikiečių dirbtiniai Žemės palydovai užfiksavo signalus, sklindančius iš Laptevų jūros. Jie buvo perduodami tuo pačiu periodu - 3 kartus per mėnesį. Signalų nebuvo galima iššifruoti, jie nebuvo panašūs į nieką, kas jau buvo žinoma. Amerikiečių specialistai susisiekė su Rusų specialistais, nusprendę, kad pastarieji kažkaip susiję su paslaptingais signalais. Tačiau Rusai neturėjo jokio ryšio su šiais signalais, tačiau juos taip pat sudomino šis reiškinys, todėl buvo nuspręsta išanalizuoti šiuos signalus.

Radinys prie Pesčiano salos

2008-ųjų metų rudens pradžioje iš rusų dirbtinių Žemės palydovų buvo nustatyta tiksli signalo šaltinio buvimo vieta - nedidelės arktinės Pesčiano salos rajonas. Buvo atliktas nusileidimas batiskafu. Netrukus 30-ies m. gylyje buvo aptiktas metalinis objektas, primenantis suspaustą kapsulę.

Šis įspūdingo dydžio objektas buvo tiesiog įspaustas į didžiulę povandeninę uolą. Iš uolos išlindusi dalis buvo 15 m. ilgio, o visa kapsulė, apytikriais paskaičiavimais, turėjo būti maždaug 60 m. ilgio! Jos paviršius buvo absoliučiai Iygus, be įtrūkimų, pažeidimų ar kokių nors liukų (bent jau toje dalyje, kuri matoma).

Metalas, iš kurio pagaminta kapsulė, mokslui nežinomas. Specialistai ne kartą bandė atverti kapsulę, tačiau nė vienas turimas instrumentas nesugebėjo net įbrėžti paviršiaus.

2009-ųjų metų pradžioje buvo nuspręsta atlikti uolienos, supančios keistąjį, objektą, analizę. Analizės metu nustatyta apytikrė kapsulės atsiradimo uolienoje data nustebino mokslininkus - prieš 8-10 tūkstančių metų! Neįtikėtina, tačiau faktas: metalas, iš kurio pagaminta kapsulė, per tokį ilgą laikotarpį ne tik nesuiro, tačiau netgi nepasidengė rūdimis. Atšiaurios jūros vanduo, nors ir nelabai sūrus, nė kiek nepažeidė metalo. Detalesnė uolienos aplink keistąjį objektą apžiūra atskleidė dar vieną keistą faktą: kapsulė „įsilydė“ į uolieną. Tai reiškia, kad tuo metu, kai kapsulė atsitrenkė į povandeninę uolą, jos temperatūra buvo tokia aukšta, kad tiesiog išlydė kietą akmenį - ne suardė, ne suskaldė, o būtent išlydė! Tai leidžia daryti prielaidą, kad kapsulė į Laptevų jūrą krito labai dideliu greičiu iš labai didelio aukščio. Sis kritimas turėjo sukelti katastrofiškus padarinius. Specialistai paskaičiavo, kad po kritimo susidariusių bangų aukštis siekė 80 m., jos nesunkiai galėjo pasiekti žemyną, įveikdamos šimtus kilometrų.

Dar vienas įdomus faktas. Sprendžiant pagal tai, kaip uoliena priglunda prie metalo, kritimo metu kapsulė neturėjo jokio apsauginio apvalkalo. Tačiau ji išliko visiškai nepažeista! Jeigu mokslininkams pavyktų išsiaiškinti lydinio, iš kurio pagaminta kapsulė, sudėtį, tai gautumėme medžiagą, kuri savo tvirtumu keletą kartų lenktų visas dabartiniu metu žmonijai žinomas medžiagas. Gaila, bet kol kas nėra jokios galimybės iškelti keistąją kapsulę iš vandens. Norint ją iškalti iš uolienos tokiame gylyje, reikia labai galingos technikos ir didžiulių materialinių sąnaudų.

Ir vėl ateivių pėdsakai?

Aptikti kapsulę pavyko tik signalų, reguliariai siunčiamų iš jos, dėka. Tuo, kad kapsulė yra būtent šių signalų šaltinis, niekas neabejoja. Signalai atsirado palyginti neseniai, o tai reiškia, kad kapsulės viduje ėmė veikti kažkokia perdavimo sistema. Vienas iš tyrinėtojų teigia: „Esant tokioms neįprastoms technologinėms kapsulės savybėms būtų keista teigti, kad ši sistema suveikė atsitiktinai. Gali būti, kad kažkas prieš keletą tūkstantmečių specialiai užprogramavo, kad signalai būtų pradėti perdavinėti būtent šiuo metu. Panašu, kad povandeninis radinys gali ne tik daugybę amžių išlikti nepažeistas, bet ir laisvai gauti energiją iš savo vidinių resursų, o taip pat apdoroti ir perduoti informaciją".

Pagal signalų stiprumą specialistai nustatė atstumą, kuriuo jie siunčiami. Pasirodė, kad šie signalai sklinda Saulės sistemos ribose ir, gali būti, yra skirti tiems, kas tuo metu bus joje ir sugebės juos priimti. Ne vienas tyrinėtojas mano, kad „tais“, kas gali priimti signalus, yra tik ateiviai. Tačiau versijos apie tai, kam kitų planetų gyventojams prisireikė mūsų planetoje palikti kapsulę, gana smarkiai skiriasi.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.10.2019 laikas 20:54 Receptai – Patiekalai Skanūs Pusryčiai Per Kelias Minutes
Pateikiu jums greitą ir skanų pusryčių receptą. Blynai yra labai skanūs ir tinkami ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai labai paprasti, tačiau labai sotūs.

Skaityti daugiau

24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

03.08.2019 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir min...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau