Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Lapkričio » 1

Žalios spalvos dangaus kūnas užsiliepsnojo Lietuvos padangėje

Šeštadienio vakarą Lietuvos dangų trumpam nušvietė neįprastas žalios spalvos šviesulys, po savęs palikęs tokios pačios spalvos uodegą. Iš liudininkų pasakojimų galima manyti, kad tai – į atmosferą įskridęs ir užsiliepsnojęs meteoras.

Aloyzas objektą stebėjo Rietavo apylinkėse kelios minutės po 20-os valandos. Pasak jo, tuo metu

vakarų pusėje dangus nušvito ryškia žalsva šviesa, pasigirdo duslių sprogimų garsai, o po šių sprogimų šviesos juosta danguje dar išliko apie 10 sekundžių.

Panašiais įspūdžiais dalijasi ir skaitytojas Simas, dangaus objektą matęs būdamas Šeduvoje. Tarp Rietavo ir Šeduvos – maždaug 115 km atstumas.

Simo teigimu, objektas į Žemę krito beveik stačiu kampu.

Po sprogimų šviesos juosta danguje dar išliko apie 10 sekundžių.

„Palikęs danguje ryškiai žalią storą juostą jis dingo nepalietęs Žemės. Nesu matęs nieko panašaus vien dėl spalvos. Be to, pasikartosiu, juosta buvo labai plati, tokias palieka skrendantys lėktuvai, o ir pats objektas irgi didelis. Gaila, kad nespėjau nufotografuoti, nes viskas vyko labai greitai“, – pasakojo Simas.

Skaitytojas nėra tikras, ar objektas skleidė kokius nors garsus, nes tuo metu greta garsiai grojo muzika, tik patikslino, kad prieš išnykdamas dangaus kūnas skaisčiau sušvito, o po to danguje dar kelias sekundes buvo matyti minėtas žalias šviesus ruožas.

Meteoras Lietuvoje, prie Daugų Alytaus rajone

Meteoras Lietuvoje, Kelmėje

Jau paskelbus šią informaciją atsiliepė kiti skaitytojai, kurie žalią objektą danguje stebėjo būdami Kėdainiuose, Telšiuose, Ukmergėje, Radviliškyje ir kitose Lietuvos vietose.

„Mes su mergina vaikščiojome gatve ir staiga pamatėme danguje žalią objektą. Jis gan ryškiai švietė ir turėjo didelę uodegą. Gyvename Aukštaitijoje, Rokiškio rajone, Obeliuose. Tuo metu buvo šiek tiek po 20 valandos. Garsų nelabai buvo girdėti. Pirmą kartą matėme tokį reiškinį danguje. Labai plati buvo uodega, danguje išliko apie 10–12 sekundžių. Krito stačiu kampu, objektas irgi buvo labai didelis, išnykdamas kūnas vis ryškiau švietė“, – savo įspūdžius papasakojo skaitytojas Matas.

„Žalios spalvos meteorą mačiau būdamas Vilniuje. Krito gana trumpai, vos kelias sekundes. Krisdamas po savęs paliko labai plačią žalios spalvos uodegą, visai kaip reaktyvinis lėktuvas. Iš pradžių pagalvojau, kad tai fejerverkas, bet nesulaukęs sprogimo, kaip buna iššovus fejerverką, supratau kad tai meteoras. Žalią spalvą meteorui gali suteikti degantis varis – tikėtina kad jo buvo nemažai meteore“, – laiške redakcijai papasakojo skaitytojas Saulius.

Aiškėja, kad meteoras buvo matomas ne tik Lietuvoje. Jį taip pat stebėjo Latvijos, Lenkijos, Vokietijos ir net Čekijos gyventojai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 08:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mažakraujystė liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės, receptai nuo mažakraujystės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netr...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 08:20 Receptai – Patiekalai Šokoladiniai keksiukai. Šokoladinių keksiukų receptas

Pasigaminkime namuose, naminius keksiukus. Šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau