Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Spalio » 29

3 gydomieji gėrimai, kurie sustiprins jūsų plaučius

Jei norite, kad plaučiai būtų sveiki, pirmiausia turite laikytis sveikų įpročių. Nerūkykite, venkite toksiškų ar užterštų vietų, bent minimaliai mankštinkitės ir rūpinkitės savo imunine sistema.

Jei norite, kad jūsų plaučiai būtų sveiki, pirmiausia turėtumėte laikytis sveikų įpročių. Nerūkykite, venkite toksiškų ar užterštų vietų, bent minimaliai mankštinkitės ir palaikykite sveiką imuninę sistemą. Tai neabejotinai labai svarbūs dalykai, kad plaučiai būtų sveiki.

Tačiau kartais plaučiai, tokie svarbūs mūsų kūno organai, gali sirgti rimtomis ligomis, pavyzdžiui, bronchitu, astma ar infekcijomis, kurioms reikia specialaus gydymo.

Be patarimų, kuriuos galite gauti iš gydytojo, taip pat galite pasinaudoti šiomis natūraliomis priemonėmis, kuriomis su jumis pasidalinsime. Esame tikri, kad jie jums padės.

Supilkite juos į mėgstamą puodelį ir mėgaukitės karštais!

arbata, plaučiai, sveikata, imunitetas, kvėpavimas

1. gydomasis čiobrelių ir dilgėlių gėrimas

Šis gėrimas puikiai valo ir stiprina plaučius. Ar norite sužinoti kodėl?

  • Čiobreliai yra bene veiksmingiausia žolelė, padedanti palaikyti sveikus plaučius. Jo pagrindu sukurtos priemonės paprastai naudojamos kosuliui ir kvėpavimo takų infekcijoms malšinti. Tai puiki atsikosėjimą lengvinanti ir antiseptinė priemonė, puikiai tinkanti vaistažolių arbatoms ir inhaliacijoms ruošti.
  • Dilgėlė yra vaistinis augalas, nuo seno naudojamas daugeliui sveikatos problemų gydyti, o viena iš pagrindinių jos savybių - gebėjimas "valyti" ir gydyti kraują bei plaučius. Jame gausu vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, geležies, kalcio, magnio, silicio, todėl jis idealiai tinka sergantiems mažakraujyste arba sveikstantiems po ligos.

Sudedamosios dalys

  • 30 g čiobrelių
  • 30 g džiovintų dilgėlių
  • Stiklinė vandens (200 ml)
  • Vienas valgomasis šaukštas medaus (3 g).

Paruošimas

  • Dilgėlių ir čiobrelių, nuoviro paruošimui, galite nusipirkti, bet kurioje sveiko maisto parduotuvėje ar vaistinėje. Paprastai jie tiekiami 300-500 g pakuotėse ir yra labai pigūs.
  • Pirmiausia užviriname stiklinę vandens. Kaip visada, rekomenduojame naudoti keraminį arba stiklinį virdulį, nes metaliniuose induose žolelės gali prarasti dalį savo gydomųjų savybių (daugelis neturi tokio tipo arbatinių, ar puodų).
  • Kai vanduo užvirs, sudėkite čiobrelius ir dilgėles ir virkite 15-20 minučių. Po to leiskite sultiniui pritraukti dar 10 minučių.
  • Įdėkite šaukštą medaus ir gerkite mažais gurkšneliais, įkvėpdami šio nuoviro garų, jis taip pat turi gydomųjų savybių. Tai labai malonus procesas. Galite sau leisti du puodelius per dieną.

arbata, plaučiai, sveikata, imunitetas, kvėpavimas

2. Vaistinio gysločio ir melisos antpilas

Skanus ir gydantis - būtent taip galima pasakyti apie šį vaistažolių gėrimą. Ši arbata yra viena iš veiksmingiausių žolelių arbatų, skirtų plaučių valymui ir detoksikacijai, todėl ji nepakeičiama rūkaliams, kuriems reikia ne tik išvalyti plaučius, bet ir palengvinti infekcijų, pavyzdžiui, kosulio, simptomus. Dabar paaiškinsime, kokios tiksliai yra šių vaistažolių arbatų "stebuklingosios" savybės:

  • Gyslotis: tai augalas, kuris lengvina atsikosėjimą ir padeda iš plaučių išstumti gleives ir skreplius, trukdančius normaliai kvėpuoti. Augalas taip pat veikia, kaip gera priešuždegiminė priemonė, kuri idealiai tinka kaip nuoviras ar inhaliacijos, galite net paruošti karštus kompresus ant krūtinės.
  • Krapai ir melisa: šių dviejų vaistinių augalų derinys gali padėti išplauti toksinus iš plaučių ir atsipalaiduoti. Melisų arbata gali padėti mums jaustis daug geriau.

Sudedamosios dalys

  • 20 g melisos;
  • 20 g gysločio;
  • 20 g krapų;
  • Viena stiklinė vandens (200 ml);
  • 2 šaukštai medaus (60 g).

Paruoškite

  • Pradėkite nuo stiklinės vandens užvirinimo, kaip visada. Kai užvirs, sudėkite žoleles - gyslotį, melisą ir krapus. Palikite 20 minučių, tada nuimkite nuo ugnies ir palaikykite dar 10 minučių.
  • Įspėjame, kad ši arbata yra šiek tiek aštraus skonio dėl gysločio, todėl rekomenduojame įdėti du valgomuosius šaukštus medaus, jei jums tai nemalonu. Nepaisant šio nedidelio nepatogumo, rekomenduojame šį nuovirą vartoti tris kartus per dieną, nes, kaip jau rašėme, jis puikiai valo plaučius ir malšina uždegimą.

arbata, plaučiai, sveikata, imunitetas, kvėpavimas

3. Gydomasis  žaliosios arbatos ir liepų žiedų gėrimas

Ši labai skani arbata visų pirma skirta profilaktikai, plaučių problemoms išvengti, jiems stiprinti ir jų funkcijai optimizuoti. Ši vaistažolių arbata - tai savotiškas "vitaminas", kurį galime gerti kasdien pusryčiams. Tačiau jei sergate kokia nors plaučių liga, pirmiau aprašytos arbatos bus veiksmingesnės.

  • Šiam užpiliui naudojome žaliąją arbatą dėl didelio antioksidantų kiekio, kuris buvo ypač aiškiai įrodytas prieš kelerius metus JAV Merilendo universiteto Medicinos centro atliktame tyrime. Jie įrodė, kad žalioji arbata veiksmingai apsaugo nuo plaučių vėžio. Žinoma, jis nebus 100 proc. veiksmingas, tačiau tikimybė susirgti sumažės, jei gersite jį kasdien.
  • Liepų žiedai pasižymi antispazminiu poveikiu, jų nesunku rasti bet kurioje natūralių produktų parduotuvėje. Jie gali padėti atsipalaiduoti, geriau kvėpuoti ir pagerinti plaučių sveikatą. Jos yra aromatingos, malonaus skonio ir puikiai dera su bet kokiomis žolelių arbatomis.

Sudedamosios dalys

  • 20 g žaliosios arbatos;
  • 20 g liepų žiedų;
  • Viena stiklinė vandens (200 ml);
  • Vienas valgomasis šaukštas medaus (30 g).

Paruošimas

Tai labai paprasta. Užvirinkite stiklinę vandens ir įdėkite žaliąją arbatą bei liepų žiedus. Virtą gėrimą vėl užvirinkite ir palikite 10 minučių, kad užvirtų. Šią stebuklingą žolelių arbatą supilkite į savo mėgstamą puodelį ir įdėkite šaukštą medaus. Šis skanus ir sveikas gėrimas puikiai tinka pusryčiams!

Prenumeruokite paranormal.lt naujienas, paspaudę sutikimą. Kad gautumėte pirmi naujienas, prisijunkite prie Telegram, laisvo žodžio kanalas.

*Paranormal.lt straipsniai skirti tik informaciniams ir mokomiesiems tikslams ir negali pakeisti profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 19:32 Receptai – Patiekalai Plikytos Tešlos (Ne)paprasti Kąsneliai
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (čiobrelis, šalpusnis, tubė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: čiobrelis, šalpusnio lapai, tubė.

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau