Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Lapkričio » 3

"Moderna" pirmininkas teigia, kad COVID-19 vakciną gali prireikti skiepyti kasmet

(Paranormal) Moderna valdybos pirmininkas Noubar Afeyan pripažino, kad bendrovės Wuhan koronaviruso (COVID-19) vakcinai gali prireikti kasmetinio papildomo skiepijimo. "Vakciną gali prireikti kasmet atnaujinti, galbūt kasmet ar kas kelerius metus, nes virusas kinta", - sakė jis interviu Marijai Bartiromo (Maria Bartiromo).

Afeyanas pažymėjo, kad pandemijos poveikis ir mirčių skaičius buvo kitoks nei bet kas, ką pasaulis matė per pastarąjį šimtmetį. Todėl yra daug neaiškumų dėl to, kaip virusas gali atrodyti ateityje.

"Mes tiesiog nežinome, kaip šis virusas iš pandemijos taps galimai endeminiu virusu, su kuriuo turėsime priprasti gyventi. Manau, kad jei taip atsitiks, reikės nuolat didinti pajėgumus", - sakė jis. (P komentaras: man, tik keista, kur jis buvo ankščiau, o dabar atsirado? Ir, kodėl jis turėtu būti, visą laiką? Nes, ankščiau, ar senais laikais jis buvo tik sezoninis, ar laikinas).

"Moderna" kuria vakciną, kuri sujungia COVID-19 stiprinamąją vakciną ir skiepą nuo gripo

Rugsėjį "Moderna" pranešė, kad kuria vieną vakciną, kurioje COVID-19 stiprinamoji dozė derinama su eksperimentine gripo vakcina. Afeyanas sakė Bartiromai, kad bendrovė tikisi netrukus turėti duomenų apie sezoninio gripo vakciną. "Tikimės, kad sulauksime panašių vilčių teikiančių rezultatų iš visos mRNA platformos, kad galėsime parodyti patikimą ir veiksmingą vakcinaciją." - sakė jis.

Be to, "Moderna" siekia sukurti daugiau vakcinų derinių, kad žmonės galėtų galvoti apie vakcinas, kaip apie tam tikrą apsaugą ir "kaip apie dalį to, kaip mes gyvename, sugyvendami su virusais, kurių grėsmė mums didėja". (P komentaras: o kur dingo žmogaus imuninė sistema?)

Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) neseniai leido maišyti ir derinti stiprinamuosius skiepus, todėl žmonės, turintys teisę į papildomus skiepus, gali nuspręsti, kokio prekės ženklo vakciną jie gali gauti, nes visos trys Maisto ir vaistų administracijos (FDA) leidžiamos vakcinos laikomos "itin saugiomis" ir "veiksmingomis".

Žmonės, kurie buvo paskiepyti prieš kelis mėnesius, dabar gali gauti papildomą vakciną. Kadangi, kaip stiprinamuosius skiepus galima įsigyti įvairių injekcijų, daugiau nei 9 800 CVS vaistinių visoje šalyje dabar siūlo "Moderna" stiprinamuosius skiepus reikalavimus atitinkantiems gyventojams kartu su "Pfizer-BioNTech COVID-19" stiprinamuoju skiepu.

Vartotojai, kuriems yra praėję šeši mėnesiai po paskutinio skiepijimo, raginami pasidaryti stiprinamuosius skiepus, jei jie yra 65 metų ar vyresni, gyvena slaugos namuose arba yra ne jaunesni kaip 50 metų ir dėl sveikatos problemų turi padidėjusią riziką susirgti sunkia liga.

Bet kokio amžiaus suaugusieji, kuriems dėl sveikatos problemų, darbo ar gyvenimo sąlygų yra padidėjusi infekcijos rizika, taip pat raginami pasiskiepyti. Tai sveikatos priežiūros darbuotojai, mokytojai ir asmenys, esantys kalėjime ar benamių prieglaudose.

Vakcinų gamintojams ant kortos pastatyti milijardai

Atsižvelgiant į išleidžiamų dozių, įskaitant stiprinamuosius skiepus, skaičių, kyla klausimas, ką ir kiek vakcinų gamintojai gali laimėti dėl šios pandemijos. Šalyje pradėjus dalyti sustiprinamuosius skiepus, kad būtų padidinta "apsauga" nuo viruso, ant kortos pastatytas milijardinis pelnas tokiems gamintojams kaip "Moderna", "Pfizer" ir "Johnson & Johnson".

Vidutinė "Moderna" 2022 m. pajamų prognozė jau šoktelėjo 35 proc. nuo tada, kai rugpjūčio viduryje prezidentas Džo Baidenas išdėstė stiprinamųjų skiepų planus. Nors kol kas niekas nežino, kiek žmonių gaus papildomus skiepus, analitikai tikisi, kad vien tik papildomi skiepai atneš daugiau nei 14 mlrd. dolerių "Moderna" pardavimų.

Pfizer" ir "Moderna" kompanijoms stiprinamieji skiepai galėtų būti pelningesni, nes jiems nebereikėtų patirti mokslinių tyrimų ir plėtros išlaidų, kurias jos anksčiau patirdavo, norėdamos pateikti į rinką pirmąsias vakcinas.

Po suaugusiesiems skirtų dozių "Moderna" pereina prie vaikų skiepijimo. Afeyan teigė, kad maža Moderna COVID-19 vakcinos dozė yra saugi ir veiksminga vaikams nuo 6 iki 11 metų, ir kad bendrovė prisijungs prie savo konkurentų, siekdama išplėsti skiepų vaikams taikymą. (Susiję: Vaikai miršta 62 proc. dažniau nei vidutiniškai per penkerius metus nuo tada, kai jiems buvo pradėta skiepyti COVID-19 vakcina).

Bendrovė "Moderna" vis dar laukia žalios šviesos, kad galėtų pasiūlyti savo vakciną paaugliams, tačiau jau tiria mažesnes vakcinos dozes jaunesniems vaikams. Kita vertus, "Pfizer", gavusi FDA leidimą naudoti vakciną skubos tvarka, jau ruošiasi plačiai naudoti vaikams skirtas vakcinos dozes.

Daugiau naujienų apie COVID-19 vakcinos kūrimą rasite Pandemic.news.

Šaltiniai:

TheHill.com

FoxBusiness.com

APNews.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 08:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mažakraujystė liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės, receptai nuo mažakraujystės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netr...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:57 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (gyvatžolės, kraujalankės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: paprastosios gyvatžolės šaknų, vaistinės kraujalankės.

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau