Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Lapkričio » 2

CDC: asmenims, kurių imunitetas nusilpęs, gali prireikti KETVIRTOSIOS COVID-19 vakcinos dozės

(Paranormal) Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) neseniai paskelbė, kad asmenims, kurių imunitetas yra vidutiniškai arba labai susilpnėjęs, gali prireikti ketvirtos COVID-19 vakcinos injekcijos praėjus ne mažiau kaip šešiems mėnesiams po trečiosios dozės.

Naujose CDC gairėse teigiama, kad vidutiniškai ir labai susilpnėjusio imuniteto asmenims trečioji dozė turėtų būti suleista praėjus ne mažiau kaip 28 dienoms po antrosios dozės, o ketvirtoji dozė gali būti suleista po šešių mėnesių. "Tokiais atvejais vidutiniškai ir labai susilpnėjusio imuniteto žmonės gali gauti iš viso keturias COVID-19 vakcinos dozes", - teigė CDC.

Vidutiniškai ir labai susilpnėjusio imuniteto asmenys - tai asmenys, kurie aktyviai gydomi nuo kraujo ar navikų vėžio. Jiems taip pat priskiriami pacientai, kuriems persodinti organai ir kamieninių ląstelių recipientai, sergantieji ŽIV ir kiti asmenys, vartojantys dideles kortikosteroidų ar kitų imunosupresantų dozes.

CDC mano, kad JAV yra apie 9 mln. imuniteto sutrikimų turinčių asmenų, kurie priskiriami šioms kategorijoms.

CDC rekomenduoja Pfizer-BioNTech arba Moderna vakcinas žmonėms, kurių imunitetas susilpnėjęs

CDC rekomenduoja asmenis, kurių imunitetas nusilpęs skiepyti "Pfizer-BioNTech" arba "Moderna" mRNA dozėmis. Tačiau trečioji injekcija nelaikoma stiprinamąja, o veikiau jų pirminės skiepijimo serijos dalimi.

Asmenys, kurių imuninė sistema yra nusilpusi, po pirmųjų dviejų skiepijimų nesukuria pakankamo imuninio atsako, todėl trečiosios dozės paskirtis - padidinti jų imuniteto lygį iki tokio, koks paprastai būna sveikiems asmenims po dviejų dozių.

Kita vertus, ketvirtoji dozė skirta kovoti su silpnėjančiu imunitetu ir bus naudojama kaip stiprinamoji dozė tiems, kurių imuninė sistema nėra nusilpusi, praėjus šešiems mėnesiams po pirminio skiepijimo.

"Mes žinome, kad praėjus šešiems mėnesiams po to, kai pasiekėte gerą apsaugos lygį, jūsų apsauga susilpnėjo... ir mums reikia ją sustiprinti. Tai galioja žmonėms su normalia imunine sistema ir žmonėms, kurių imuninė sistema nusilpusi", - sakė Dr. Dorry Segev, Johnso Hopkinso universiteto chirurgijos profesorius.

Apytikriai 2,7 proc. suaugusiųjų JAV yra laikomi turinčiais susilpnėjusį imunitetą, tačiau ne visiems jiems reikės ketvirtosios dozės.

Klinikiniai svarstymai pakeisti praėjus mažiau nei savaitei po to, kai CDC patariamasis komitetas oficialiai patvirtino "Moderna" ir "J&J" vakcinų stiprinamąją injekciją. Patariamojo komiteto posėdyje buvo iškeltas klausimas, kaip ir ar suteikti stiprinamąją dozę imuniteto sutrikimų turintiems asmenims, kurie galbūt jau gavo trečiąją dozę.

Maisto ir vaistų administracijos (FDA) Vakcinų ir susijusių produktų skyriaus direktoriaus klinikinis pavaduotojas Dr. Doranas Finkas (Dr. Doran Fink) komitetui sakė, kad pagal skubaus naudojimo leidimą imunosupresiniam asmeniui, gavusiam trečiąją pirminės serijos dozę, ketvirtoji dozė gali būti skiriama po šešių mėnesių.

CDC atstovė spaudai Kristen Norlund sakė, kad po diskusijų jau buvo atnaujinti klinikiniai svarstymai.

Nors sprendimas yra logiškas moksliniu požiūriu, Niujorko Montefiore Einšteino vėžio centro (Montefiore Einstein Cancer Center) krūtinės ląstos onkologijos direktorius daktaras Balazsas Halmosas (Balazs Halmos) sakė, kad jis nebūtinai pagrįstas duomenimis.

Dr. Mattas Kalaycio (Matas Kalaycio) iš Klivlendo klinikos hematologijos ir medicininės onkologijos skyriaus pritarė, sakydamas, kad jam nėra žinoma duomenų, pagrindžiančių ketvirtosios dozės skyrimą imunodeficitiniams pacientams. "Man neaišku, kokiais duomenimis remiasi CDC, kad padarytų savo išvadą", - sakė jis.

Tačiau kadangi trečiąją dozę imunodeficitiniams pacientams buvo leista skirti tik rugpjūčio mėnesį, jis mano, kad šiuo metu rekomenduojama ketvirtoji dozė nėra neišvengiama.

Daugiau naujienų apie COVID-19 vakcinaciją rasite svetainėje Pandemic.news.

Šaltiniai:

InfoWars.com

NBCNews.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 09:05 Receptai – Patiekalai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 18:32 Receptai – Patiekalai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 13:13 Receptai – Patiekalai “Bounty” – nekeptas varškės tortas
Nekepto varškės torto receptas.15 minučių, ir švelniausias desertas paruoštas! Išimti tortą iš formos, nuimti plėvelę ir galima gerti arbatą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau