Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 11

Fauci teigia: trečioji COVID injekcija yra būtina norint gauti "visiško skiepijimo" statusą, o ketvirtoji injekcija bus reikalinga ateityje

Geriausias infekcinių ligų ekspertas daktaras Anthony Fauci trečiadienį, gruodžio 8 d., pareiškė, kad sąvokos "visiškai paskiepytas" apibrėžimas bus pakeistas ir į ją bus įtraukti tik tie, kurie gavo bent tris skiepus vakcina nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19).

Jis taip pat sakė, kad JAV sveikatos apsaugos pareigūnai dabar svarsto galimybę amerikiečiams skirti ketvirtąją COVID-19 vakciną, nes į šalį atkeliavo omikrono variantas. Iki šiol 21 valstijoje aptiktas 71 atvejis, iš kurių pirmauja Niujorkas, kur užregistruotas 21 atvejis.

Tačiau COVID atvejų, hospitalizacijų ir mirčių vis dar daugėja, nepaisant didelio skiepijimo skaičiaus, ypač šiaurės rytuose, kur skiepijimo apimtys yra didžiausios.

Fauci sakė, kad mažai tikėtina, jog "visiškai paskiepyto asmens" apibrėžtis bus pakeista per artimiausią savaitę, tačiau jis mano, kad tai įvyks kada nors ateityje, ir tai yra klausimas "kada, o ne ar".

"Nemanau, kad tai pasikeis rytoj ar kitą savaitę, bet tikrai, jei norite kalbėti apie optimalią apsaugą, nemanau, kad kas nors ginčytųsi, jog optimali apsauga bus su trečiu skiepu", - sakė M. Fauci. "Aš, kaip visuomenės sveikatos specialistas, tiesiog sakau, kad reikia pasiskiepyti trečią kartą - pamirškite, koks yra apibrėžimas. Aš tiesiog noriu, kad žmonės būtų optimaliai apsaugoti."

Fauci taip pat pažymėjo, kad kai kurie sveikatos priežiūros pareigūnai jau tiria, ar po to, kai žmonės gaus sustiprinančią dozę, gali prireikti ketvirtosios COVID vakcinos dozės.

Jo pareiškimai nuskambėjo tą pačią dieną, kai "Pfizer" paskelbė, kad žmonėms reikia papildomos injekcijos, kad jie būtų apsaugoti nuo omikroninio varianto. Tiems, kurie gavo tik dvi dozes, dabar gresia proveržio infekcijos pavojus, teigė farmacijos bendrovė.

"Pfizer" generalinis direktorius Albertas Bourla taip pat sakė, kad gali prireikti ketvirtosios dozės ir kad jos gali prireikti netgi "greičiau", nei numato Fauci grafikas. "Manau, kad mums reikės ketvirtosios dozės. Su omikronu reikia palaukti ir pažiūrėti, nes turime labai mažai informacijos. Jos gali prireikti greičiau", - sakė jis.

Omicron variantas, kurį praėjusį mėnesį atrado Pietų Afrikos sveikatos priežiūros pareigūnai, greitai išplito po pasaulį ir šiuo metu jau 2324 kartus sekvenuotas 61 šalyje.

Vyriausybės imasi drastiškų veiksmų

Pareigūnai visame pasaulyje dabar imasi priemonių, kad užkirstų kelią omicrono viruso plitimui, nors naujienų pranešimuose teigiama, kad jis sukelia lengvesnius simptomus, palyginti su kitais variantais.

Jungtinėje Karalystėje ministras pirmininkas Borisas Džonsonas paskelbė įsakymą nedirbti namuose, sustiprino kontaktų atsekimo pastangas ir pareikalavo, kad lankantis renginiuose būtų naudojami skiepų pasai. Jungtinėje Karalystėje nustatyti 568 omikrono varianto atvejai, nors B. Johnsonas teigė, kad tikrasis skaičius greičiausiai yra didesnis.

Danijoje buvo paskelbta apie naujas priemones, skirtas kovoti su šio varianto plitimu. Danijos vyriausybė liepė gyventojams dirbti ir lankyti mokyklą iš namų ir sutrumpino valandų, kuriomis leidžiama dirbti barams, skaičių.

Pietų Afrikoje hospitalizacijų vis dar daugėja. Trečiadienį šalyje užregistruota beveik 20 000 naujų atvejų, todėl septynių dienų vidurkis pasiekė 13 400 atvejų. Tačiau neaišku, kiek iš šių atvejų yra susiję su omikroniniu viruso variantu. Nedaugeliui hospitalizuotų pacientų reikia intensyvios priežiūros, o tai yra teigiamas ženklas, kad omikronas gali būti lengvesnis.

Bendrovė "Pfizer" taip pat neseniai paskelbė pirmąją oficialią duomenų partiją apie tai, kaip jos vakcina COVID-19 reaguoja į omikrono variantą, ir teigė, kad dviejų dozių vakcinos gebėjimas apsaugoti nuo omikrono infekcijos yra sumažėjęs. Atskiri duomenys, kurių laukiama ekspertinio vertinimo, taip pat parodė, kad "Pfizer" vakcinos recipientai turėjo 40 kartų mažiau antikūnų, veiksmingų prieš omikrono atmainą, nei prieš kitas atmainas.

Su koronavirusų pandemija susijusias naujienas skaitykite Pandemic.news.

Šaltiniai:

DailyMail.co.uk

USNews.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 07:02 Receptai – Patiekalai Mėsa lietuviškai - slaptas lietuvių receptas

Jei norite išbandyti kažką naujo, o jūsų kulinariniai sugebėjimai baigėsi. Yra slaptas lietuviškas receptas, kurio niekas garsiai nesako, bet visi žino! O jei nežinojai, pabandyk nustebinti šiuo paslaptingu receptu savo šeimos ...

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:22 Receptai – Patiekalai Morka, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Morka, Pienas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau