Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 14

Tyrimu patvirtinta, kad "Pfizer" COVID-19 vakcina yra NENAUDINGA prieš omikroninį variantą

(Paranormal) Izraelyje atlikto tyrimo metu nustatyta, kad net trys Pfizer Wuhan koronaviruso (COVID-19) vakcinos dozės neužtikrina pakankamos apsaugos nuo po vakcinos atsiradusio omikrono varianto. Tiesą sakant, vakcina keturis kartus mažiau apsaugo nuo omikroninio varianto nei nuo delta varianto.

Tyrimą atliko Izraelio mokslininkai iš Šebos medicinos centro Tel Avive ir Izraelio sveikatos apsaugos ministerijos Centrinės virusologijos laboratorijos. Tyrėjai naudojo duomenis, kuriuos turėjo tik Šebos medicinos centras, vykdydamas didelį serologinį tyrimą, atliktą tarp ligoninės sveikatos priežiūros darbuotojų. (Susiję angl.: Izraelio pareigūnas teigia, kad norint apsisaugoti nuo COVID gali prireikti SEVENŲ skiepų).

Izraelio tyrėjai paėmė kraujo mėginius iš 40 Šebos sveikatos priežiūros darbuotojų, kurie buvo visiškai paskiepyti "Pfizer" vakcina. Tyrimu norėta išsiaiškinti, kaip gerai jų organizmas sugeba neutralizuoti po vakcinos vartojimo atsiradusį omikrono variantą.

Dvidešimčiai sveikatos priežiūros darbuotojų per pastarąsias 30 dienų buvo suleista stiprinamoji dozė. Kiti 20 gavo tik dvi dozes, o paskutinę - prieš 5-6 mėnesius.

Tyrimo metu nustatyta, kad tie, kurie gavo tik dvi dozes, vis dar turi tam tikrą neutralizavimo gebėjimą prieš originalią COVID-19 atmainą ir net tam tikrą gebėjimą prieš po vakcinacijos atsiradusį delta variantą. Tačiau jie neturi jokio neutralizacijos gebėjimo prieš omikroninį variantą.

"Nebuvo jokio neutralizacijos gebėjimo, ir tai kelia didelį nerimą", - sakė Dr. Gili Regev-Yochay, Šebos infekcinių ligų epidemiologijos skyriaus direktorius, per trumpą pranešimą. Ji pridūrė, kad "Pfizer COVID-19" gali neapsaugoti visiškai paskiepytų asmenų nuo sunkaus koronaviruso atvejo.

Regev-Yochay pridūrė, kad reikia atlikti daugiau tyrimų, siekiant išsiaiškinti, ar žmonės, kurie neseniai gavo dvi vakcinos dozes, taip pat nebus apsaugoti. Taip pat reikia atlikti tyrimą, siekiant išsiaiškinti, ar stiprinamosios dozės veiksmingumas laikui bėgant taip pat mažėja.

COVID-19 vakcinos nėra atsakymas

Reaguodama į tyrimo išvadas, Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos tarnybos vadovė daktarė Sharon Alroy-Preis interviu sakė, kad ministerija pradės svarstyti galimybę įpareigoti tris vakcinos dozes gauti jau po trijų mėnesių nuo antrosios, o ne po įprasto šešių mėnesių laukimo laiko nuo antrosios dozės.

"Žmonės, gavę stiprinamąją dozę, yra geriau apsaugoti nei tie, kurie gavo tik antrąją, ir, žinoma, labiau nei neskiepyti", - tvirtino Alroy-Preis. "Dvi dozės nėra pakankamai veiksmingos".

Pati Regev-Yochay pripažino, kad vakcinos neutralizuojantis gebėjimas prieš omikrono variantą yra maždaug keturis kartus mažesnis nei prieš omikrono variantą. Nepaisant to, ji mano, kad žmonės vis tiek turėtų pasiskiepyti sustiprinančiomis vakcinomis.

"Atrodo, kad su omicron vakcina yra tikimybė, kad žmonės, gavę stiprinamąją vakciną, gali užsikrėsti, tačiau yra daug mažesnė tikimybė rimtai užsikrėsti", - sakė Regev-Yochay.

Alroy-Preis ir Regev-Yochay rekomendacijos prieštarauja moksliniams įrodymams. Vis daugiau žmonių Izraelyje, įskaitant medicinos darbuotojus, kurie buvo paskiepyti sustiprinamaisiais skiepais, užsikrečia povakcininiu omikroniniu variantu.

Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad Izraelyje užsikrėtė mažiausiai 67 omikrono variantu, ir šiuo metu siekia patikrinti dar 80 asmenų, įtariamų užsikrėtus omikrono variantu, būklę.

Tuo tarpu šaltinis ministerijoje pripažino, kad jie nežino pagrindinio dabartinio protrūkio šaltinio. Tai rodo, kad povakcininis variantas gali plisti tarp visiškai paskiepytų šalies bendruomenių.

"Gali būti, kad jis išplito plačiau, nei manėme", - sakė šaltinis. Pasak šaltinio, nuo penkių iki devynių omikrono atvejų atsirado be žinomo infekcijos šaltinio. Dauguma šių atvejų buvo iš centrinės Izraelio dalies.

Jei Izraelis nepakeis savo politikos dėl uždarymo ir priverstinio skiepijimo, šalyje kasdien gali padaugėti iki 15 000 naujų atvejų.

Tačiau nėra jokių požymių, kad Izraelio valdžios institucijos pasimokė. Neseniai Izraelio žiniasklaida pranešė, kad vyriausybė rengia teisės aktus, kurie suteiktų jai teisę neleisti į tam tikras vietas patekti žmonėms, kurie nėra visiškai paskiepyti ir nėra gavę stiprinamųjų dozių.

Pats ministras pirmininkas Naftali Bennett įspėjo apie galimą uždarymą, jei situacija šalyje nepasikeis.

Sužinokite daugiau apie tai, kokios iš tiesų neveiksmingos yra COVID-19 vakcinos, skaitydami naujausius Vaccines.news straipsnius.

Tarp šaltinių yra ir šie:

JPost.com

Reuters.com 1

Reuters.com 2

TimesOfIsrael.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.07.2019 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:08 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šaltekšnio, kiaulpienių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: antsvoris. Ingredientai: šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknų, petražolių vaisių, pankolio, pipirmėtės lapų. šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknys, petražolių vaisiai, pankolis, pipirmėtės la...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau