Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Civilizacijos Paslaptys » 2021 » Gruodžio » 1

Mįslingasis Ajudo artefaktas

Šis įvykis nutiko 1974 metais Rumunijoje, už dviejų kilometrų į rytus nuo Ajudo miesto. Grupė darbininkų, dirbusių ant Murešo upės kranto, smėlio duobėje, 10 metrų gylyje rado tris objektus. Du objektai buvo seniai išmirusių mastodontų kaulai, o trečias - metalo gabalas, pagal formą panašus į pleištą ir turėjo keletą angų. Artefakto ilgis -20,1 cm, plotis - 12,7 cm, aukštis - 7 cm, svoris - 2,3 kg.

Keistas objektas buvo nusiųstas ištirti į Klužo-Napokos archeologinį institutą, iš ten - į kitą institutą, kuris nagrinėjo metalus ir nemetalinius mineralus. Paskui objektas buvo tiriamas Lozanos (Šveicarija) moksliniame institute.

Artefakto analizė parodė, kad tai - sudėtingas 12 skirtingų elementų lydinys. Svarbiausias iš šių elementų - aliuminis, jo yra 89 %. Kitus 11 % sudaro varis, silicis, cinkas, švinas, alavas, cirkonis, kadmis, nikelis, kobaltas, vismutas, sidabras. Artefakte taip pat rasti labai nedideli pėdsakai galio.

archeologija, technologijos, istorija, mistika, artefaktai

Iš viršaus Ajudo objektą dengia storas oksidinės plėvelės sluoksnis, tai būdinga aliuminiui. Nustatant šio artefakto senumą pagal oksidinės plėvelės storį, galima teigti, kad Ajudo objektui yra mažiausiai 300 arba 400 metų.

Ant objekto aiškiai matomi mechaninio apdirbimo pėdsakai - kairiajame atsikišime išgręžta skylė, o objekto viduryje yra du susisiekiantys kanalai.

Labai keista, kad toks metalinis objektas rastas kartu su mastodonto kaulais. Vieni laiko šį objektą senovinio ateivių astronautų vizito įrodymu. Kiti namo, kad Ajudo objektas - tai įrodymas, kad egzistavo techniškai labai išsivysčiusi procivilizacija. Tačiau dauguma mokslininkų mano, kad Ajudo objektas - tai mistifikacija, arba buvo padaryta klaida, nustatant jo amžių. Juk aliuminis pirmą kartą išgautas tik 1825 metais, o šiaip gamtoje šis metalas nesutinkamas. Todėl galima manyti, kad šis aliuminio gabalas yra šiuolaikinis, į duobės dugną jis pateko, prasmegęs į vienalytį smėlį, kurio tankis beveik du kartus mažesnis negu aliuminio. Stora oksidinė plėvelė galėjo būti uždėta ant artefakto gamykloje ar kokioje nors laboratorijoje.

Dabar Ajudo artefaktas yra Kiužo miesto (Transilvanijoje) istorijos muziejaus eksponatų saugykloje.

archeologija, technologijos, istorija, mistika, artefaktai

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.08.2019 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Mielinės tešlos receptas keptiems pyragėliams
Jei jūs seniai susiruošėte pagaminti pyragėlius – šis straipsnis specialiai tau! Pyragėliai pagal šį receptą pavyksta visada ir visiems! Net jei jūs tik vakar pradėjote gaminti!

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 22:43 Receptai – Patiekalai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau