Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2021 » Lapkričio » 30

Iš kur atsirado žvaigždžių kiaurymės granite?

2007 metų lapkričio 30 dieną Norvegijoje darbininkai atliko parko plėtimo darbus ir netikėtai aptiko neįprastos formos kiaurymę akmenyje.

Pašalinę paviršinę augmeniją ir sutežusias paviršines medžiagas, rangovai pradėjo dirbti ant masyvaus kalno. Tada kalno viduje ir buvo atrasta ši skylė. Savotiška skylė, atrodanti kaip septynkraštė žvaigždė. Skylė eina gilyn į kalną. Anot vietinių gyventojų, rangovai įsiskverbė keturis metrus į kalną. Sakoma, kad anga tęsiasi horizontaliai į vidų, paraleliai Voldo fiordui, šiaurės vakarų kryptimi, anga truputį pasikreipia žemyn. Jos skersmuo - 65-70 mm. Šiuo metu niekas nežino, kiek tolį eina ši anga ir kaip ji susidarė.

archeologija, technologijos, istorija, mistika, Norvegija

Anga turėjo septynis kampus, panašius į šakas, šešių centimetrų skersmens, ėjo paraleliai kalno šlaitui ir vedė į fiordą. Angos apdirbimas buvo labai lygus per visą ilgį, jokių nelygumų ar aštrių kampų. Specialistų analizė parodė, kad nebuvo jokių stiklėjimo požymių, kurie būtų galėję rodyti terminę angos apdorojimą. Radioaktyvumo tyrimai taip pat buvo neigiami. Ten net buvo rasta smėlio pėdsakų duobėje. Taigi mokslininkai nesugebėjo duoti aiškaus atsakymo, kaip buvo padaryta skylė.

Anga ėjo toliau žemyn, praeidama per žemę 20-30 laipsnių kampu žemyn. Deja, duobė buvo padengta purvu ir iki šiol neatkurta. Bet, anot ją mačiusių, ji taip pat buvo septynkraštės žvaigždės formos.

archeologija, technologijos, istorija, mistika, Norvegija

Anga buvo pavadinta Voldos žvaigžde. Nors archeologai speleologai bandė išsiaiškinti paslaptį, jų pastangos buvo bevaisės. Kiekvienas bandymas įstrigdavo dėl vieno ar kelių galvosūkio gabalėlių trūkumo. Tiesiog niekas negalėjo paaiškinti, kad galima buvo padaryti tokią visiškai ypatingos formos skylę. Granitą ne taip jau lengva apdirbti.

Įvairūs laikraščiai, ir vietiniai, ir nacionaliniai, bandė rasti sprendimą, bet nė vienam nepavyko. Vyko konsultacijos su geologais, mokslininkais ir gręžimo specialistais, tačiau iki šiol niekas nesugebėjo pasakyti, kaip buvo padaryta ši skylė.

archeologija, technologijos, istorija, mistika, Norvegija

Angą rado statybininkas, kuris šalino iš kalno įvairias medžiagas, kad būtų atlaisvinta vieta statybų projektui. Iškasęs porą metrų kalne, kapodamas didelius uolos gabalus, pastebėjo keistą žvaigždės formos skylę dviejuose akmenyse.

Maždaug už 4 metrų nuo kalno buvo iškasta duobė. Ant kalno viršaus buvo molio ir purvo sluoksnis, kurio, ano kaimynų, niekada niekas nelietė.

archeologija, technologijos, istorija, mistika, Norvegija

Buvo iškelta įvairių versijų, kaip atsirado tą skylė: dieviškas įsikišimas, NSO, mineralinių rūdų dūlėjimas, plaktukiniai grąžtai, nesubalansuotos gręžimo galvutės. Bet iki šiol niekas negalėjo parodyti panašių angų kitur.

Tarp vietinių žmonių sklandančios legendos pasakoja, kad tam tikromis dienomis kelerius metus iš tos vietos, kur yra skylė, kilo garai, skleidę geltonai žalią arba oranžinę arba rausvą šviesą. Žinoma, tai buvo dar iki skylės atradimo, kai žmonės nežinojo, kad ji tokia yra.

Tolesniais metais prie paslapčių tyrėjų prisijungė vis daugiau žmonių, kurie atlikdavo įvairius patikrinimus. Taip buvo atrastos kitos angos. Tačiau atsakymo į klausimus, kas ir kada padarė tas angas storame granite, nėra iki šiol.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Skanių varškės spurgų receptas
Gaminame. Varškės spurgos Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis ...

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 10:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai rūkymo metimui
Rūkymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai rūkymo metimui, receptai nuo rūkymo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau