Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2021 » Gruodžio » 3

Paslaptingas "Krišnos rutulys” kelia iššūkį visiems fizikos dėsniams

“Krišnos sviesto rutulys” - tai milžiniškas granitas, kuris grėsmingai iškilęs ant lygaus šlaito. Šį didžiulį riedulį galima pamatyti Indijoje.

Šiandien šis paslaptingasis milžiniškas akmuo vadinamas tiesiog “Krišnos sviesto rutuliu”, nors jo pirminis pavadinimas yra “Vaan Irai Kal”, išvertus iš tamilų kalbos (originalios šio krašto kalbos), tai reiškia “Dangiškosios dievybės akmuo”.

Šis didžiulis riedulys yra Mahabalipuramo mieste, Indijoje, ant kalvos šlaito netoli Ganesha Ratha šventyklos.

statiniai, artefaktai, Indija, Krišnos rutulys, akmenys

Indijos miestas Mahabalipuramas atsirado septintame mūsų eros amžiuje ir buvo svarbiausias Pallavos karalystės uostas. Iki mūsų laikų čia išliko daug unikalių budistinių šventyklų, paminklų, monumentų ir skulptūrų. Daug iš jų yra įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Mahabalipuramas yra vienas iš populiariausių Indijos turistinių maršrutų ir svarbiausia turistinė įžymybė Bengalijos pakrantėje. Būtent čia ir yra ant šlaito balansuojantis milžiniškas riedulys, vadinamas “Krišnos sviesto rutuliu”.

Jis garsėja ne tik savo dydžiu, bet ir tuo, kad meta iššūkį visiems žinomiems fizikos dėsniams!

“Krišnos sviesto rutulys” tapo populiaria turistine įžymybe, kurią kasmet aplanko tūkstančiai žmonių. Ir vaikai, ir suaugusieji aistringai svajoja pamatyti šį paslaptingą akmenį, kurio neįmanoma pajudinti iš vietos jokiomis jėgomis ir jokiomis priemonėmis. Akmens skersmuo siekia maždaug penkis metrus, ir akmuo pavojingai pakibęs 45 laipsnių kampu.

Jis sveria daugiau nei 250 tonų ir stebuklingai stovi ant labai mažos, slidžios, nuožulnios kalvos. Daugeliu atžvilgių “Krišnos sviesto rutulys” yra dar vienas įrodymas, koks nepilnas yra mūsų supratimas apie žmonijos istoriją.

Tarp ekspertų buvo daug diskusijų, kaip šis didžiulis riedulys (kuris greičiausiai yra natūralios gamtinės kilmės) atsidūrė ant kalvos.

statiniai, artefaktai, Indija, Krišnos rutulys, akmenys

Iki šiol niekam nepavyko pajudinti jį iš vietos.

Daug žmonių bandė sugalvoti būdą, kaip pajudinti akmenį, tačiau nė vienas bandymas nebuvo sėkmingas.

Anot senovės mito, Pallavos karalius Narasimha-varmanas, valdęs Pietų Indijoje 630-668 m., taip pat bandė pašalinti šį akmenį.

Karaliui, be abejo, nepavyko ir jis išleido dekretą, pagal kurį akmuo buvo paskelbtas dangaus apsireiškimu ir buvo draudžiama jį liesti. Tada Narasimha-varmanas buvo priverstas nusivylęs žiūrėti, kad jo įsakymas nebuvo vykdomas. Nepaisant visų pastangų, riedulys liko savo vietoje.

1908 metais tuometinis Madraso valdytojas Arthuras Lawley šį riedulį palaikė pernelyg pavojingu. Susirūpinęs, kad akmuo bet kada gali nuslysti nuo kalno, jis liepė perkelti jį kur nors kitur, padedant septyniems drambliams. Bet akmuo nepajudėjo nė per colį, o Indijos vyriausybė atsisakė visų bandymų jį perkelti, palikdama „Krišnos sviesto rutulį” ten, kur yra dabar.

Kodėl šio akmens neįmanoma pajudinti? Ar dėl jo svorio, o gal jo viduje yra kažkas, kas neleidžia jam slysti žemyn šlaitu? Net ir šiandien
perkelti kalvos šlaitu aukštyn 250 tonų riedulį būtų labai sunku.

statiniai, artefaktai, Indija, Krišnos rutulys, akmenys

Šis paslaptingas akmuo savo buvimu kelia daugybę klausimų, ir kol kas jie visi lieka neatsakyti. Kaip 250 tonų sveriantis akmuo stovi mažiau negu ant 4 atramos taškų? Jei neįmanoma jo pastumti žemyn, kaip jis buvo užkeltas į kalną? Kas pastatė šį akmenį ant šlaito? Kodėl jo pavadinimas susijęs su dangaus dievybėmis? Ar “dangiškos dievybės akmenį” ant kalvos pastatė gigantai, o gal pačios “dangiškos dievybės”, kurios taip norėjo pademonstruoti savo jėgą? Kokia senovinė nežinoma technologija buvo panaudota, gabenant šį akmenį?

Mokslininkai mano, kad už savo formą paslaptingasis “Krišnos sviesto rutulys” turi būti dėkingas nuo vandenyno pučiantiems vėjams. Per tūkstančius metų jie sugebėjo iš monolito sukurti tokį įmantrų akmeninį riedulį, kurio negali pajudinti iš vietos net 9 drambliai. Bet kas įsiklausys į mokslininkų nuomonę Didžiojo Krišnos, fakyrų, jogų ir gyvačių užkalbėtojų šalyje? “Krišnos sviesto rutulys” - gausiai turistų lankoma vieta. Jie labai vertina galimybę prisiliesti prie mėgstamo dievų skanumyno ir nufotografuoti atminimui mažą gabalėlį nuostabiosios Indijos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:40 Receptai – Patiekalai Pusryčiai tinginiams – nerealiai skanu

Kvapnus ir sotus patiekalas, kuriuo galite maitinti visą šeimą! Receptas tinginiams, specialiai savaitgaliui! Per kelias minutes paruošite skanų patiekalą.

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau