Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 19

"Moderna" COVID vakcina 4 kartus dažniau sukelia širdies uždegimą nei "Pfizer" vakcina: tyrimas

(Paranormal) Vėlyvą ketvirtadienį "British Medical Journal" išspausdintame tyrime teigiama, kad Moderna COVID-19 vakcina net keturis kartus dažniau sukelia širdies uždegimą - miokarditą arba mioperikarditą - nei Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina.

"Skiepijimas [Moderna vakcina] buvo susijęs su reikšmingai padidėjusia miokardito ar mioperikardito rizika Danijos populiacijoje", o šis rodiklis buvo "tris-keturis kartus didesnis" naudojant Moderna vakciną, palyginti su Pfizer-BioNTech vakcina, teigė autoriai tyrime, kuris apėmė beveik 85 proc. danų, arba 4,9 mln. 12 metų ir vyresnių žmonių.

Padidėjusią miokardito ar mioperikardito riziką, vartojant "Moderna" vakciną, "visų pirma lėmė padidėjusi rizika tarp 12-39 metų amžiaus asmenų", teigė Danijos Statens Serum instituto mokslininkai.

Gruodžio 16 d. žurnale "British Medical Journal" (BMJ) paskelbtas populiacinis kohortinis tyrimas taip pat patvirtino ankstesnius tyrimus ir pranešimus, pavyzdžiui, Izraelio ir Jungtinių Amerikos Valstijų, kuriuose teigiama, kad vartojant "Moderna" ar "Pfizer" vakcinas, kurių pagrindą sudaro mRNA, padidėja miokardito ar mioperikardito rizika.

Absoliutus susirgimų skaičius "mažas", dauguma atvejų buvo "lengvi

Tyrimo autoriai rašė, kad absoliutus miokardito ar mioperikardito atvejų skaičius mRNA pagrindu pagamintos vakcinos "buvo mažas, net ir jaunesnio amžiaus grupėse.

"Interpretuojant šiuos rezultatus reikėtų atsižvelgti į SARS-CoV-2 mRNA vakcinos naudą", - pridūrė jie.

"Reikalingi didesni tarptautiniai tyrimai, kad būtų galima išsamiau ištirti miokardito ar mioperikardito riziką po vakcinacijos mažesniuose pogrupiuose."

Tyrime mokslininkai analizavo Danijos nacionalinius registrus, kuriuose pateikiami šalies gyventojų duomenys apie skiepus, hospitalizaciją ir kraujo mėginių laboratorinių tyrimų rezultatus.

Remiantis tyrimo rezultatais, per 28 dienas po skiepijimo jie nustatė, kad absoliutus miokardito ar mioperikardito dažnis Pfizer vakcinos atveju buvo 1,4 atvejo 100 000 žmonių (arba maždaug 1 atvejis 71 400 žmonių), o Moderna vakcinos atveju - 4,2 atvejo 100 000 žmonių (arba maždaug 1 atvejis 23 800 žmonių).

Autoriai rašė, kad dauguma atvejų buvo "daugiausia lengvi".

Jie pažymėjo, kad "Pfizer" vakcina "buvo susijusi su reikšmingai padidėjusia rizika tik tarp moterų", o tai prieštarauja Izraelyje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktų tyrimų rezultatams. Jų teigimu, šį neatitikimą galima paaiškinti vidutiniu paskiepytų gyventojų amžiumi, laiko tarpu tarp pirmos ir antros vakcinos arba tuo, kad mažiau danų turėjo teigiamų COVID-19 testų.

Autoriai taip pat pažymėjo, kad nustatyta, jog "Pfizer" vakcina "reikšmingai susijusi su miokardito ar mioperikardito įvykiu, kai naudojamas siauras 14 dienų laiko tarpas".

Pareiškime tyrimo autorius Andersas Hviidas (Anders Hviid) teigė, kad tyrimo rezultatai "apskritai neužgožia daugybės privalumų, kuriuos duoda skiepijimasis".

Jis pridūrė: "Reikia nepamiršti, kad alternatyva užsikrėsti COVID-19 tikriausiai taip pat susijusi su širdies raumens uždegimo rizika."

Tyrėjai teigė nustatę, kad tiek "Moderna", tiek "Pfizer" vakcinos buvo susijusios su maždaug 50 proc. mažesne širdies sustojimo ar mirties rizika, palyginti su neskiepytais žmonėmis.

Stebėjimo tyrimu negalima nustatyti jokių priežastinių ryšių, be to, gali būti tam tikrų šališkumo šaltinių, pavyzdžiui, padidėjęs visuomenės informuotumas apie galimą šalutinį mRNA pagrindu pagamintų vakcinų poveikį, kuris galėjo turėti įtakos rezultatams, sakė autoriai.

Jungtinėse Amerikos Valstijose vakcinų gamintojai yra apsaugoti nuo atsakomybės už bet kokias nepageidaujamas reakcijas, išskyrus atvejus, kai yra "tyčinis nusižengimas".

Sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai, skiriantys COVID-19 vakcinas, pagal įstatymą privalo pranešti apie bet kokį rimtą nepageidaujamą poveikį ar skiepų skyrimo klaidas į Pranešimų apie nepageidaujamus įvykius, susijusius su vakcinomis, sistemą (Vaccine Adverse Event Reporting System, VAERS), kurią administruoja JAV Sveikatos ir socialinių paslaugų departamentas.

Parengė Mimi Nguyen Ly per "The Epoch Times",

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau