Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Sausio » 23

Patarimai ką vartoti vėlyvą pavasarį (video)

Šį kartą svečiuojamės pas Neringą sodyboje, kurioje ji su savo mažaisiais pagalbininkais mus supažindins su gamtoje augančiais augalais, kuriuos galima vartoti ir kaip maistą ir kaip vaistą.

Žemiau pateiksiu trumpą augalų aprašymą:

Jauni eglių spygliai - eterinis aliejus ir vitamino c šaltinis, imuninei sistemai stiprinti ir atstatyti.

Veronikos nuo peršalimo ligų, nuo kosulio.

Vingiorykštės. Vaistas nuo dantų skausmo ir puikus ingridientas salotoms.

Neužmirštuolės - atminčiai gerinti, kraujagyslėm pravalyti ir smegenų veiklai aktyvinti.

Builiai - puikus salotų pakaitalas. Parodysime, kaip juos atskirti nuo nuodingų maldų.

Ugniažolė - natūralus antibiotikas. Apsauga nuo erkių platinamų ligų. Valo kepenis. Regėjimą stiprina.

Tramažolė nuo kosulio, peršalimo, pūlinių. 

Arbata iš žemuogių bei braškių lapų ir žiedų tinka šlapimo pūslės akmenų valymui, inkstų valymui, druskų ir toksinų valymui iš organizmo.

Kaulažolės (kaukės) šaknis nuo uždegimų ir reumatų. Nuo nugaros, kojų, sąnarių skausmų.

Garšvos valo kraują, stiprina organizmą bei puikiai tinka salotoms.

Pienių gėrimas - žvalinantis ir atstatantis organizmą.

Kiečiai gydo žarnyną bei skrandį. Galima dėti į salotas.

Kviečių želmenys puikus ingridientas žaliems kokteiliams.

Išmoksime kaip valgyti dilgėles. Tai puikus geležies šaltinis, šampūnas ir net indų ploviklis.

Žąsinė sidabražolė iš kurios gaminama arbata nuo moteriškų ligų.

"Gegutės duona" arba žiognagė - vaikų skanumynas ir salotų papildas.

Barborytė paprastoji - žiedus naudojame salotoms.

Gysločiai (trauklapiai) valgom lapus, kai žydi renkam ir sėklas. Skrandžio ligom, moteriškom ligom, dedamas ant žaizdų.

Dobilas nuo kosulio imuninei sistemai stiprinti.

Baltoji sverė - žiedai naudojami arbatai.

Serbento lapai - naudojami arbatai. Anksčiau naudodavo į vonias nuo paralyžiaus, atpalaiduoja raumenis.

Avietės lapai - puiki arbata nuo temperatūros, kosulio ir peršalimo. Rudenį renkami aviečių stiebai.

Pienės naudojamos visos: žiedai, lapai, šaknys (kasamos rudenį arba pavasarį), pūkai, sėklos. Pienes reikia naudoti kartu su dilgėlėm. Dilgėlės tirština kraują, o pienės skystina.

Rūgštynės - geriausios iki žydėjimo - geležies šaltinis. Galima valgyti lapus ir sėklas. Žiemai galima pasidžiovinti. Virti sriubai.

Dirvinis asiūklis - inkstams valyti, nuo šlapinimosi į lovą. Nuo peršalimo, imuninei sistemai stiprinti.

Jonažolė

Baltoji notrelė. Saldūs žiedai, kurie labai patinka vaikams.

Trikertė žvaginė. Labai gerai moterims po gimdymo. Padeda sutraukti gimda. Tinka arbatai.

Plukės - tinka arbatai.

Kiškio kopūstai - inkstuose tirpdo akmenis.

Žemuogės žiedai ir lapeliai. Žiedai naudojami burnos skalavimui, kaip dezinfekavimo priemonė. Tinka ir inkstams, o ir šiaip skani arbata.

Šalpusnis - Turi šaldančių ir šildančių savybių. Dedamas ant kūno skaudančiai vietai gydyti. Tinka net į balandėlius. Nuo peršalimo taip pat.

Liepos lapai - puikiai tinka arbatai ir salotoms. Ankstyvą pavasarį valgome pumpurus, vasaros viduryje naudojame žiedus, o žiemą valgome riešutukus.

Gaurometis (Ivan Chai) - valgome lapelius. Paaugusius džioviname ir naudojame arbatai.

Pušų pumpurai - nuostabi gydanti arbata nuo slogos, peršalimo.

Samanų sėklos - puikus gardumynas.

Pušų žiedadulkės.

Mėlynių žiedai. Vitaminų mums pakaks pilnai.

Obelų žiedai ir lapai puikiai tiks arbatai.

Kadagio jauni spygliukai - skanūs užkandukai.

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro. Registruokitės.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau

20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau