Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Vasario » 2

4 požymiai, jog sutriko skydliaukės veikla

Skydliaukė - svarbus organas, kuris žmogaus organizme reguliuoja daugybę hormonų, todėl sutrikusią skydliaukės veiklą įmanoma pastebėti. Tiesa, reikia laiku reaguoti į kūno siunčiamus signalus ir į juos būtinai atkreipti dėmesį.

1 miego sutrikimai

Kartais po miego jaučiatės pavargę labiau nei iki miego. Taip neretai būna, kai miegate neramiai ar naktimis dažnai prabundate. Tačiau, tai neretai perspėja, jog yra sutrikusi skydliaukės bei kai kurių hormonų veikla.

2 pernelyg gausus prakaitavimas

Pagausėjęs prakaitavimas - vienas svarbiausių požymių, jog sutriko skydliaukės veikla. Neretai tai požymis, jog skydliaukės veikla yra pernelyg aktyvi. Tai veikia taip, kad kraujyje didėja hormonų, kurie organizme stimuliuoja medžiagų apykaitą, lygis, todėl sustiprėja ir energija. Dėl tokių pokyčių organizmas reaguoja pagausėjusiu prakaitavimu. Beje, prakaitavimas būna toks gausus, kad jo nuslėpti neįmanoma.

3 nerimastinga būsena

Save galima kaltinti dėl padidėjusio emocionalumo. Tiesa, neretai galvos smegenų darbą paspartina ne emocijos, o hormonai ir sutrikusi skydliaukės veikla. Sutrikus skydliaukės veiklai, nerimo jausmas gali Jus lydėti kasdien.

4 sutrikusi skrandžio ir žarnyno veikla

Daugelis mūsų nežinome, kad skydliaukės veikla yra tampriai susijusi su skrandžio ir žarnyno veikla.

Būtina atminti, kad skydliaukės išskiriami hormonai turi „atlikti“ daugybę užduočių. Viena jų - kontroliuoti skrandžio ir žarnyno darbą. Jei hormonų yra daug ar, atvirkščiai, mažai, tai Jus vos ne nuolat gali kamuoti skrandžio ir žarnyno skausmas.

KĄ DARYTI, KAD SKYDLIAUKEI PAKAKTŲ JODO?

Skydliaukė - nedidelis, bet kaprizingas organas, todėl šiuo organu būtina reguliariai rūpintis. Būtina atminti, kad sutrikus skydliaukės veiklai, pastebimai padidėja pavojus susirgti sunkiomis širdies ir kraujotakos sistemos bei onkologinėmis ligomis. Sutrikusi skydliaukės veikla - viena moterų nevaisingumo priežasčių.

Norėdami išsaugoti sveiką skydliaukę, visų pirma, turite tinkamai maitintis.

Kiek jodo per parą reikia suaugusiems ir vaikams

• Vaikams nuo 1 iki 8 metų per parą reikia apie 90 mg jodo.

• Vaikams nuo 9 iki 13 metų -120 mg.

• Suaugusiems-150-180 mg.

Kokiuose produktuose daugiausiai yra jodo?

• Daugiausiai jodo yra jūros kopūstuose. Jei suvalgysite 100 g jūros kopūstų (2 valgomuosius šaukštus) savo organizmą parai aprūpinsite pakankamu jodo kiekiu.

• Šiek tiek mažiau nei jūros kopūstuose jodo yra sardinėse, jūros gėrybėse ir silkėse. Vidutiniškai 100 g šių produktų yra nuo 70 iki 150 mg jodo.

• Viename vištos kiaušinyje yra 18 mg jodo.

• 100 ml pieno ir 100 g sūrio yra apie 16 mg jodo.

• 100 g jautienos ir grikių yra po 12 mg jodo.

MAISTO PRODUKTAI, KURIE YRA NAUDINGI! JUOS PANAŠIEMS VIDAUS ORGANAMS

Graikiniai riešutai -galvos smegenys

Graikinių riešutų branduolių „raukšlės“ labai panašios į galvos smegenų pusrutulius. Nieko nuostabaus, kai teigiama, jog graikiniai riešutai yra naudingi galvos smegenims, nes juose gausu pusiau prisotintųjų riebiųjų rūgščių Omega-3, kurios pagerina galvos smegenų darbą.

Morkos ir akys

Jei morkas supjaustysite žiedais, tai pastebėsite, kad šios daržovės yra labai panašios į akis. Pasak specialistų, gausiai valgydami morkų sustiprinsite akis, nes jose gausu vitaminų ir antioksidantų, pavyzdžiui, beta karotino. Morkų ypač naudinga valgyti pagyvenusiems žmonėms.

Salierai ir kaulai

Ilgi ir ploni salierų stiebai yra labai panašūs į kaulus ir kaulams labai naudingi. Salieruose gausu kaulus stiprinančio silicio ir titnago.

Greipfrutai - krūtys

Apvalūs citrusiniai vaisiai (citrinos, greipfrutai ir kt.) yra panašūs į moterų krūtis. Greipfrutuose yra medžiagų, apsaugančių nuo krūtų vėžio.

Pomidorai - širdis

Jei pomidorą perpjausite pusiau, pamatysite daugybę į širdį panašių kamienų. Moksliniais tyrimais nustatyta, kad pomidoruose esantis likopenas pastebimai sumažina pavojų susirgti širdies ir kraujotakos sistemos ligomis. Beje, jei pomidorus paskaninsite nedideliu riebalų kiekiu, pavyzdžiui, alyvuogių aliejumi ar avokado vaisiais, tai likopeną žmogaus organizmas įsisavins žymiai geriau.

Avokadas - gimda

Avokado vaisiai labai panašūs į gimdą, todėl naudingi reproduktyvinei sveikatai. Avokado vaisiuose gausu folio rūgšties, kuri gimdą apsaugo nuo įvairių ligų.

Imbieras - skrandis

Imbiero šaknys yra panašios į skrandį ir padeda numalšinti pykinimą. Imbiero šaknyse yra medžiagų, pasižyminčių antioksidantinėmis savybėmis, apsaugančiomis nuo uždegiminių ligų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.09.2018 laikas 10:25 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išutimų gydymui
Išutimai liaudies medicinoje, išutimai, išutimo gydymas, išutimo receptai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:17 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai inkstų akmenligės gydymui

Inkstų akmenligė liaudies medicinoje, inkstų akmenligė, inkstų akmenligės gydymas, Inkstų akmenligės receptai, Inkstų akmenligės vaistažolės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė ...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 14:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: svogūnas, cukrus, vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau