Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 7

Gyvenimo būdas sveikai skydliaukei: daug jodo ir jokio rūkymo

Nuo to, ar sveika yra vos 20 g sverianti skydliaukė, daug kas priklauso; kokie mes būsime - nuolat pervargę ar žvalūs, dirglūs ar optimistiški. Skydliaukės ligų profilaktikai, pasak specialistų, svarbiausia 4 sprendimo būdai.

1 būdas: pailsėti ir įdegti saulėje

Vasarą norisi įdegti saulėje. Tiesa, sergantys skydliaukės ligomis yra ne kartą girdėję, kad keliauti ir degintis karštose egzotinėse šalyse jiems negalima. Visgi, pasak endokrinologų, ultravioletiniai saulės spinduliai skydliaukei įtakos neturi. Kaitrūs saulės spinduliai sergantiems skydliaukės ligomis galimi. Tai patvirtina tas faktas, kad saulėtoje Australijoje ir Pietų Afrikos Respublikoje bei, tarkim, šaltesniuose Skandinavijos kraštuose skydliaukės ligomis serga daugmaž vienodas skaičius žmonių, pavyzdžiui, hipotireoze (kai skydliaukė gamina pernelyg mažai hormonų).

Jei kūną tepėte nuo kaitrių saulės spindulių apsaugančiais kremais, nešiojate nuo saulės spindulių apsaugančius akinius, deginatės ryte ar vakare, tai galite keliauti ne tik į mūsų pajūrį, bet ir į Egiptą.

►Patarimas

Jei sergantys hipotireoze vartoja tiroksino, kuris organizme normalizuoja hormonų lygį, tai labiau varžyti savo gyvenimo įpročių ir būdo nereiktų. Tokiais atvejais galima sportuoti, ilsėtis bet kokio klimato šalyse ir degintis saulėje.

Jei sergate hipertireoze (suaktyvėjusios skydliaukės liga), tai - žymiai sudėtingiau. Apie tai, ar Jums galima kaitintis pliažuose, sportuoti ir t.t. reikia pasitarti su endokrinologu. Kol organizme nepavyks normalizuoti hormonų lygio, saulėtose vietose naudinga sumažinti fizinį aktyvumą.

2 būdas: apie vaistinius augalus ir tiroksino hormoną

Daug kas mano, kad sergantiems skydliaukės ligomis natūralios priemonės yra žymiai naudingesnės ir saugesnės. Be abejo, sergantiems skydliaukės ligomis vaistiniai augalai yra naudingi, tačiau neverta atsisakyti ir hormonų.

Verta atminti, kad sintetinis tiroksinas niekuo nesiskiria nuo tiroksino, kurį gamina skydliaukė. Tiroksino cheminė formulė - gana paprasta, todėl šią medžiagą išmoko saugiai gaminti laboratorijos.

3 būdas: jodo vartojimas

Jodas — tai žaliava, kuri skydliaukei reikalinga hormonų gamybai. Gerai, jei žmogaus organizmas per parą vidutiniškai gauna 150-200 mikrogramų jodo.

Verta atminti, kad su maistu organizmas kasdien vidutiniškai gauna vos 40-60 mcg jodo, todėl reikia šio mikroelemento pasisavinti papildomai (Kuo gresia skydliaukės sutrikimai ir kaip jų išvengti?).

►Patarimas

Vietoj paprastos druskos vartokite joduotą druską (jos 1 grame yra apie 40 mcg jodo). Per parą mes suvartojame 5-10 g druskos, todėl iš jos jodo organizmas gaus 100-200 mcg. Vartojant joduotą druską, organizmas jodo negaus pernelyg daug (t.y. tiek, kad jodas pakenktų sveikatai), nes saugus jodo kiekis per parą yra 500 mcg.

• Jodo trūkumą galima papildyti vaistais, tačiau tai turi būti preparatai su kalio jodidu, o ne jodo turintys papildai.

• Sergant hipotireoze (sulėtėjusios skydliaukės veiklos liga) papildomai vartoti jodo - beprasmiška, nes skydliaukė, panaudodama jodą, negali sintetinti hormonų.

4 būdas: meskite rūkyti

Susirgus toksiniu gūžiu, nukenčia ir akys: vystosi endokrininė oftalmopatija. Ši liga ne tik silpnina regą, bet ir deformuoja akis, o tai jau negrįžtamas išorės defektas. Svarbu atminti, kad rūkančiųjų akys pažeidžiamos labiau, o akių regos blogėjimas progresuoja greičiau. Todėl, jei sergate skydliaukės ligomis, tuoj pat meskite rūkyti. Tada po 3-4 mėnesių pajusite, kad rega, nors ir nežymiai, bet gerėja (Apgaulingi skydliaukės ligų požymiai).

Įdomu. Kodėl sparčiai slenka plaukai

Sparčiai ir tolygiai visame galvos plote plaukai slenka dėl patiriamo streso, nesubalansuotos mitybos, skydliaukės ir kitų endokrininės sistemos ligų, sergant kai kuriomis ginekologinėmis ligomis bei kai organizme trūksta vitaminų A ir B bei geležies. Spartesnį plaukų slinkimą gali nulemti ir kai kurių vaistų vartojimas. Jei plaukai tolygiai pradėjo slinkti visame galvos plote, reikia kiek galima skubiau kreiptis į gydytojus, nes reikia nustatyti patologinę plaukų slinkimo priežastį. Deja, tai padaryti ne visada lengva.

Dažniausiai plaukai pradeda sparčiau slinkti, praėjus 2-3 mėnesiams po patirto streso. Kai kada plaukų slinkimą (tiesa, ne ypač gausų) nulemia sezonas ir avitaminozė.

Nuplikimo profilaktikai galima panaudoti liaudiškas priemones. Pavyzdžiui, galvą galima įtrinti didžiosios varnalėšos aliejumi su dilgėlių ekstraktu, uždėti kaukes su didžiosios varnalėšos šaknimis ir alyvuogių aliejumi (kursas - 10 dienų).

Taip pat naudinga masažuoti plaukuotą galvos dalį.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:10 Receptai – Patiekalai Česnakas, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Česnakas, Pienas.

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 20:38 Receptai – Patiekalai Varškės keksas prie arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame. Masę sudedame į kepimo fo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau