Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 7

Apgaulingi skydliaukės ligų požymiai

Širdies ir kraujotakos veiklos sutrikimai

Skydliaukės hormonų disbalansas kenkia širdies ir kraujotakos sistemai. Sutrinka normalus širdies raumens darbas, sutrinka širdies ritmas, o kraujospūdis padidėja ar, atvirkščiai, sumažėja. Gana dažnai tiek ligoniai, tiek ir gydytojai atkreipia dėmesį tik į pasekmes - širdies veiklos sutrikimus, bet ne į priežastį. Tačiau, jei nepavyks normalizuoti skydliaukės darbo, bus sunku (o kartais net ir neįmanoma) pagerinti širdies ir kraujotakos sistemos darbą.

Depresija

Jūs pastebėjote, jog labai dažnai sudirgstate dėl smulkmenų, jus kamuoja nuolatinės ir dažnos nuotaikų kaitos bei apatija? Priežastis gali būti tireotoksikozė, būsena, kai skydliaukė gamina pernelyg daug hormonų. Tokie simptomai gali būti ne vien tik psichologiniai ir tai gali padėti nustatyti kiti tireotoksikozės simptomai.

Dažniausiai suaktyvėjus skydliaukės veiklai, žmogus gana greitai netenka svorio, nors pablogėjusiu apetitu nesiskundžia. Be to, gali padažnėti širdies plakimas.

Sutrikusi kepenų veikla

Jei skydliaukė nepakankamai gausiai gamina hormonų, vystosi patologija - hipotireozė. Neretai hipotireozės simptomai būna panašūs į sutrikusios kepenų veiklos požymius. Pavyzdžiui, kaip ir sergant hepatitu oda gali pagelsti ar įgauti persikinį ar gintarinį atspalvį.

Deja, hipotireozė pakenkia sveikatai, todėl būtina kiek galima skubiau kreiptis į gydytojus.

Hipotireozė turi ir daugiau simptomų, o ne vien pageltusią kūno odą: bendras kūno silpnumas, šaltkrėtys ir dažnai užkietėjantys viduriai.

Nevaisingumas

Net ir nežymiai sulėtėjus skydliaukės veiklai, jaunos moterys gali tapti nevaisingos. Dėl skydliaukės hormonų trūkumo moterims gali sutrikti menstruacinis ciklas ir jos nebegali pastoti. Tiesa, kartais ir tokiais atvejais moterys gali pastoti, tačiau, sulėtėjus skydliaukės veiklai, padidėja vaisiaus persileidimo pavojus ankstyvojoje nėštumo stadijoje.

Norinčioms pastoti moterims patariama apsilankyti pas endokrinologą ir patikrinti skydliaukės veiklą. Jei skydliaukės veikla sulėtėjusi, norinčioms pastoti ar pastojusioms moterims reikia pagerinti jos veiklą, tada vaisiaus persileidimo pavojus bus minimalus.

Užsitęsęs klimakterinis periodas

Klimakterinio periodo metu, kai vyksta hormonų pokyčiai organizme, moterys dažniausiai negalvoja apie skydliaukės veiklą. Moterys mano, kad bendras kūno silpnumas, pablogėjusi atmintis, svyruojantis kraujospūdis, įvairių kūno vietų patinimai - tai klimakterinio periodo simptomai. Verta atminti, kad kas dešimtai vyresnei nei 50-ties metų moteriai skydliaukės veikla sutrinka, todėl jų klimakterinis periodas užsitęsia ar būna žymiai sunkesnis. (Kuo gresia skydliaukės sutrikimai ir kaip jų išvengti?)

• Yra žinoma, kad klimakterinio amžiaus moterys žymiai dažniau skundžiasi sutrikusia širdies ir kraujotakos sistemos veikla (hormonai estrogenai apsaugo širdį ir kraujagysles, o kai jų lygis sumažėja, širdies apsauga pastebimai sumažėja).

Sulėtėjus skydliaukės veiklai, organizme sutrinka medžiagų ir taip pat cholesterolio apykaita, todėl pradeda sparčiau vystytis aterosklerozė, o širdis patiria dvigubą smūgį.

Dar apie skydliaukės hormonų veiklą

Skydliaukės hormonai taip pat atsakingi už termoreguliaciją, todėl dėl jų disbalanso gali padažnėti kraujo plūstelėjimas į galvą ar, atvirkščiai, nuolat purto šaltis.

• Sulėtėjus skydliaukės veiklai, organizme kaupiasi riebalai, o klimakterinio amžiaus moterys priauga svorio.

• Galima pateikti ir kitų panašių pavyzdžių.

• Jei klimakterinis periodas moterims yra labai sunkus, joms verta apsilankyti ne tik pas ginekologą, bet ir pas endokrinologą.

Įdomu. Ar tiesa, kad baklažanai stiprina kaulus?

Baklažanų sudėtyje yra kaulų ir kremzlių audinį stiprinančių medžiagų, todėl šios daržovės gali sulėtinti artrozės, osteochondrozės ir osteoporozės vystymąsi. Tai ligos, kuriomis neretai suserga pagyvenę žmonės. Tačiau, jei sergate skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu ar Jums dažnai sutrinka skrandžio veikla, baklažanų geriau nevartoti, nes šiose daržovėse gausu sunkiai virškinamų skaidulų, todėl suvalgius šių daržovių sergančiųjų skrandžio ligomis savijauta gali pablogėti.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.07.2019 laikas 16:30 Receptai – Patiekalai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:04 Receptai – Patiekalai Ajeras gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Ajerų šaknų miltelių.

Skaityti daugiau

07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau