Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Vasario » 16

Liaudiški patarimai nuo kraujospūdžio, nefrito, aritmijos ir hemorojaus

Avietės sumažino kraujospūdį

Labai dažnai girdžiu rekomendacijas daryti “arbūzų” dienas. Nieko negalima valgyti, išskyrus arbūzus. Tai puikiai valo inkstus ir bendrai visą organizmą. O aš rekomenduočiau per sezoną rengti aviečių dienas, ir ne vieną per savaitę. Avietes reikia valgyti nuolat, kol jų galima nusipirkti arba prisiskinti savo sode. Avietes mėgau visada, bet paskutiniuoju metu valgau jų mažiau. Tai anūkams atiduodu, kad privalgytų vitaminų, tai uogienę išverdu, kad būtų kuo žiemą kovoti su peršalimu ir angina. Bet paskui supratau, kad buvau neteisi. Vaikams, žinoma, vis vien duodu šviežių aviečių, bet uogienės iš jų jau nebeverdu. Gaila! Žiemai prisiruošiu aviečių lapelių ir šakelių, būtinai prisidžiovinu liepų žiedų, o aviečių uogas valgau šviežias. Išsiaiškinau, kad šviežios aviečių uogos padeda kovoti su hipertonija.

O mane aukštas kraujospūdis labai išvargino. Jau net atsibodo bėgioti pas gydytojus! Todėl ir nusprendžiau pasigydyti avietėmis. Kasdien tuščiu skrandžiu ir prieš valgį reikia suvalgyti po 150 g aviečių 4 kartus per dieną. Tai yra per dieną suvalgydavau 600 g aviečių. Ne taip jau ir mažai. Valgiau jas ne mažiau kaip 3 savaites, tai galite įsivaizduoti, koks buvo efektas. Beveik visus metus nebevargino kraujospūdžio priepuoliai, nors anksčiau hipertonija buvo tikra mano rykštė. Šiais metais irgi planuoju vėl taip pasigydyti. Labai tikiuosi, kad mano patirtis ką nors sudomins. Juk hipertonija vargina daug žmonių. Žinoma, labai naudinga būtų valgyti miškines avietes, tik jos ne visiems prieinamos. Tiks ir kultūrinės, augančios savame sode. Svarbiausia valgyti reikiamais kiekiais ir reguliariai. Tada kraujospūdis būtinai susitvarkys.

Kovoti su nefritu padeda žolelės

Norėčiau pasiūlyti receptą, kuris ne kartą padėjo man, paūmėjus nefritui. Inkstai vargina seniai, jau beveik ir nebesitikiu pasveikti. Nieko nepadarysi: pati susirgai, pati ir gydykis. Gydytojai man padeda, labai dėkoju jiems už tai, bet kol kas tos ligos išgydyti nepavyksta. Tik apraminami paūmėjimai. O man jie būna labai nemalonūs: skauda inkstus, tinsta kojos, jaučiuosi blogai, sunku eiti į tualetą. Bet turiu liaudišką priemonę, kuri padeda kovoti su liga.

1 stiklinę medetkų žiedų ir tris ketvirčius erškėčių uogų gerai susmulkinu ir sumaišau. Mišinį užpilu 600 ml verdančio vandens, laikau, kol atvės, nukošiu. Geriu po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną 10 dienų. Paskui reikia daryti 5 dienų pertrauką ir gydymo kursą kartoti. Šis antpilas sutvarko inkstus, palengvina ligos eigą ir suteikia galimybę gyventi normaliai.

Virpamoji aritmija

1 valgomąjį šaukštą su kaupu džiovintų raudonųjų gudobelių žiedų arba vaisių užpilti 200 ml degtinės (jokiu būdu nenaudoti naminukės), 7 dienas laikyti tamsioje vėsioje vietoje. Indas turi būti gerai uždengtas. Vartoti po 20-25 lašus su vandeniu 3-4 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Nuo virpamosios aritmijos galima gerti erškėčių antpilą: 1 valgomąjį šaukštą erškėčių vaisių termose užpilti 250 ml verdančio vandens, laikyti per naktį. Gerti 3 kartus per dieną tarp valgymų.

Hemorojaus gydymas

1. Susuktą vatos ritinėlį suvilgyti kamparu, dėti į išangę prieš naktį, ryte pašalinti. Gali truputį deginti, bet tai pakenčiama.

Jei hemorojus išorinis, tai 2-3 dienas dėti kamparu sudrėkintą vatą iš išorės.

2. Paimti 100 ml šviežio karvės pieno, 50 g šviežių vidinių taukų, 50 ml svogūnų sulčių, 50 g tarkuoto ūkinio muilo,

50 g medaus. Į užvirusį pieną sudėti visus ingredientus ir truputį pavirti ant mažos ugnies. Pamaišyti, kad nepridegtų. Tepalą laikyti šaldytuve arba šaltoje vietoje. Kruopščiai tepti iš vidaus ir išorėje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.09.2019 laikas 13:33 Receptai – Patiekalai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:59 Receptai – Patiekalai Svaiginantis Karštas Patiekalas Keptuvėje
Įdomus, skanus, sultingas karštas patiekalas! Puikūs pietūs visai šeimai. Išbandyk :)

Skaityti daugiau

24.10.2019 laikas 10:11 Receptai – Patiekalai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau