Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Burtai, Magija » 2022 » Kovo » 24

Ką išduoda miego poza?

Tikriausiai teko girdėti, kad rašysena, eisena, gestai ar kalbos maniera gali išduoti reikšmingus charakterio aspektus. Iš tiesų kūnas ir protas taip susiję, kad apie tikrąjį charakterį, nuotaikas, net gyvenimo tikslus išduoda ir miego poza. Šios, skirtingai nei eisenos, sąmoningai kontroliuoti neįmanoma. Tad verta atkreipti dėmesį, kaip miegame patys ir artimieji bei išmokti perskaityti miego pozomis siunčiamus pasąmonės ženklus.

Miego pozų reikšmės

Be abejo, galima atrasti sąsajų tarp charakterio ir to, kaip miegame. Tačiau yra manančių, kad miego poza priklauso nuo emocijų ir jausmų. Jie, kaip ir miego pozos, kinta priklausomai nuo aplinkybių. Pvz., žmogus gali būti įpratęs miegoti ant nugaros, tačiau užklupus stresui ar ligai susirango į embriono pozą. Tad mėginant vertinti miego pozas svarbu atskirti įprastas, kurios būdingos ramybės būsenoje, ir tas, kurios pasireiškia kaip atsakas į psichoemocinį stresą. Bet kokiu atveju pastebėjus miego pozų pokytį galima šį tą vertingo sužinoti.

Embriono. Taipadėtis gulint ant šono, kai keliai sulenkiami ir pritraukiami arčiau pilvo, kartais tarp kelių įspaudžiama antklodė ar pagalvė. Tokia kūno poza primena buvimą motinos įsčiose. Tad bandymai pasąmoningai grįžti į embriono būseną rodo apie saugumo poreikį. Kūdikis mamos pilvelyje patikimai apsaugotas nuo išorinio pasaulio, todėl sunkiose situacijose kartais taip norime susirangyti, viską pamiršti ir vėl pajusti tą saugumą, ramybę ir šilumą. Ši poza gali išduoti nerimastingą asmenybę, neryžtingą charakterį. Taip pat, kad asmuo buvo priklausomas nuo motinos ir jaunystėje negalėjo visiškai atsiskirti, tapti nepriklausomas. Dabar tokiam asmeniui nuolat reikia kitų palaikymo ir pagalbos. Embriono poza miegantiems žmonėms būdingas perdėtas nerimas, vienatvės troškimas, sunkumai bendraujant, jiems kyla problemų išreiškiant jausmus ir emocijas. Artimų santykių mezgimas paprastai užtrunka ilgiau nei kitiems. Tačiau jei susiklostė draugiški ryšiai, greičiausiai jie bus ilgi ir stiprūs. Vertinant psichoemocinę būklę, ši poza rodo, kad siekiama atsikratyti to, kas verčia jaustis nepatogiai.

Žvaigždės. Kūno padėtis gulint ant nugaros arba pilvo, kojos ir rankos išskėstos į šalis. Ši poza tarsi sako, kad norima pademonstruoti savo reikšmę, į pirmą vietą iškelti savus poreikius ir norus. Šitaip miegantis žmogus gali turėti neadekvačiai didelę savivertę, kuri slepia nevisavertiškumo kompleksą. Šios pozos mėgėjai gali per daug intensyviai ar net agresyviai reikšti nuomonę, ją išaukštinti, persistengti demonstruodami atkaklumą, užsispyrusį charakterį. Nesąmoningai ši poza gali būti pasirenkama dėl tam tikrų gyvenimo situacijų, pvz., kažkas bando konkuruoti darbe ar asmeniniame gyvenime, o tokia laikysena siekiama apginti asmeninę poziciją. Miegant rankomis ir kojomis tarsi atsitveriama asmeninė erdvė. Kartais ši poza išduoda tikrovėje vykstančius karjeros pokyčius ar kitą augimą, sėkmę.

Kareivio. Padėtis gulint ant nugaros, kai rankos tvirtai prispaustos prie šonų, o kojos ištiestos. Ši poza būdinga uždariems, kiek droviems, drausmingiems ir reikliems sau bei aplinkiniams asmenims. Netoleruoja pažįstamų, draugų, net artimųjų nuomonės ar pastabų jų atžvilgiu, jiems patinka atsiriboti nuo aplinkinių. Tokios kareiviškos laikysenos žmonių elgesys dažniausiai būna santūrus, jie nelinkę daugžodžiauti. Šia poza miegantys žmonės nekalba apie savo planus, o tiesiog juos įgyvendina. Tai tiesmuki ir tvirto charakterio asmenys. Tačiau neretai ši miego poza išduoda tai, kad žmogus negeba atsikratyti emocijų, rūpesčių ir atsipalaiduoti. Taip miegantis žmogus bet kurią akimirką pasirengęs pašokti ir pradėti veikti. Vertinant psichoemocinę būklę, ši poza išduoda stiprų nerimą dėl ateities.

Ant pilvo. Poza, kai gulima ant pilvo, rankos ištiestos virš galvos arba šalia, kojos tiesios arba šiek tiek sulenktos. Tokia miegančio kūno padėtis būdinga uždariems, užsisklendusiems žmonėms, kurie nenori dalytis emocijomis ir mintimis. Miegojimas šia poza išduoda, kad žmogui svarbu apibrėžti savo erdvės ribas ir apsaugoti ją nuo nekviestų svečių. Taip miega nepriklausomos asmenybės. Jos neseka kitų pavyzdžiu, nes mieliau eina savo keliu. Tai tvarkos ir aiškios struktūros gerbėjai visose srityse. Suplanuoja dieną iš anksto, prieš kelis mėnesius žino, kur vyks atostogauti, ką veiks per šventes. Tam tikrą snobiškumą, būdingą šiam asmeniui, kompensuoja atkaklumas ir ryžtas siekiant tikslų. Dažnai pasiekia aukštą padėtį visuomenėje ir materialinę gerovę. Pažymėtina, kad aktyvūs judesiai miegant ir vartymasis gali rodyti poreikį išspręsti tam tikras problemas realybėje. Toks elgesys sako, kad bandoma įveikti sunkumus ir ieškoma papildomo stabilumo – palaikančios pozos.

Filosofo. Padėtis gulint ant nugaros, kai rankos sulenkiamos už galvos. Šia poza miegantys žmonės yra mąstytojai, ieškantys sprendimo būdų įvairiausioms situacijoms ir galimybių svajonėms išpildyti. Ši kūno padėtis būdinga protingiems, mėgstantiems kalbėti filosofinėmis temomis. Jie išsiskiria savotišku veikimo tempu, viską daro atsargiai, apgalvotai ir baigia tai, ką pradėjo. Tiems, kurie teikia pirmenybę šiai pozai, dažnai kyla problemų bendraujant su priešinga lytimi. Turi mažai draugų, tačiau jais galima pasitikėti. Yra dar vienas šios pozos variantas, kai žmogus guli ant pilvo, galva remiasi į delnus ir yra pasukama į šoną. Tokie filosofai turi panašius charakterio bruožus – jie užsisklendę ir drovūs, bet praktiški. Visgi nepasitiki savimi ir savo sprendimų teisingumu, todėl veikiami kitų gali persigalvoti.

Šoninė. Dažniausia miegančiojo padėtis – ant šono, šiek tiek sulenkus kelius, kai rankos padedamos po pagalve arba ant krūtinės. Nustatyta, kad ši poza būdinga apie 30 % planetos gyventojų. Jei poza išlaikoma verčiantis iš vienos pusės į kitą, tai yra gebėjimo prisitaikyti prie aplinkybių įrodymas. Toks žmogus yra bendraujantis, lankstus, ramus, turi gana didelį pažįstamų ir draugų ratą. Dažnai jam tenka kompanijos sielos vaidmuo. Kartais prisilietimas prie daiktų padeda nusiraminti, todėl miego metu rankų laikymas po pagalve ar ant pilvo, krūtinės taip pat yra savotiškas siekis nusiraminti. Be to, taip kūnas gali pranešti apie fizinio kontakto poreikį.

Miego poza ir sapnai

Įrodyta, kad miego pozos pakeitimas turi įtakos sapnams, tačiau tokie pokyčiai gali ne itin patikti organizmui ir daryti įtaką miego kokybei. Ekspertų teigimu, nėra tobulos miego padėties, svarbiausia – įsitaisyti kuo patogiau, o daugelis tai pradeda nuo atsigulimo ant šono. Daugiau kaip pusė iš 2000 amerikiečių, dalyvavusių čiužinių gamintojo „Tempur-Pedic“ apklausoje, teigė, kad jie miega ant šono, 17 % ant nugaros, o 11 % ant pilvo. Ir nors miegančių ant pilvo yra mažuma, pasirodo, jie regi erotiškiausius sapnus. Sapnų ekspertai iš Honkongo Shue Yan universiteto ištyrė 670 studentų, iš kurių du trečdaliai buvo moterys, ir nustatė, kad ant pilvo miegoję studentai savo sapnus apibūdino kaip intensyvesnius, ryškesnius, seksualesnius. Manoma, kad erotinių sapnų priežastis gali būti fizinis spaudimas kūnui miegant veidu žemyn. Pagrindinės pozos, turinčios įtakos sapnams:

Ant šono: nustatyta, kad miegantys ant dešiniojo šono patiria mažiau košmarų nei miegantys ant kairiojo. Negana to, ant dešiniojo šono miegantys asmenys dažniau sapnuoja palengvėjimą ar saugumo jausmą užtikrinančias situacijas. Visgi dėl sąsajos su virškinimo sistema, tiksliau – skrandžiu bei rėmens bėdomis, manoma, kad miegojimas ant dešiniojo šono sukelia košmarus apie springimą, degimą, negalėjimą nuryti kąsnio.

Ant nugaros: miegant ant nugaros gali kilti apatinės nugaros dalies skausmas, o tai keičia sapnus – daugiau košmarų, taip pat nubudus sunkiau juos prisiminti.

Ant pilvo: nors ištirta, kad ši poza išprovokuoja daugiau erotinių sapnų, visgi tai ir labai nerami poza, kada miegantysis nuolat muistosi, todėl gali jausti nerimą, kuris perauga į košmarų sesiją, nuolatinį nesaugumo jausmą.

Šaltinis

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

25.06.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Avokado užtepėlė

Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute, dedame išspausto česnako, apšlakstome citrinos sultimis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau