Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Balandžio » 12

Netrukus įvyks retas planetų suartėjimas. Štai kaip galite tai pamatyti

Saulės sistemos planetų išsidėstymas vienoje linijoje yra viena iš daugelio įspūdingų žvaigždžių stebėjimo patirčių, o šį mėnesį turėsite progą tai pamatyti savo akimis.

Nuo mėnesio vidurio, žiūrint iš Šiaurės pusrutulio, prieš aušrą danguje bus galima pamatyti Saturną, Marsą, Venerą ir Jupiterį, išsirikiavusius beveik tobuloje planetų linijoje.

Šis išsidėstymas pradės formuotis maždaug nuo balandžio 17 d., tačiau geriausiai matomas bus balandžio 20 d. rytą. Norėdami pamatyti šį išsidėstymą iš JAV, balandžio 20 d. rytą turite atsikelti prieš saulėgrįžą ir žiūrėti į rytus.

Balandžio 20 d. išsidėstymas.
Balandžio 20 d. išsidėstymas. (Stellarium)

Ten, horizonte, jei stebėjimo sąlygos geros, turėtumėte įžiūrėti visas keturias planetas, išsidėsčiusias vienoje dangaus eilėje, nors, kaip kai kurie pastebėjo, dėl Jupiterio artumo prie horizonto gali būti šiek tiek sunkiau jas įžiūrėti.

Kaip aistringi žvaigždžių stebėtojai tikriausiai jau žino, Saturnas, Marsas ir Venera iš tikrųjų susitelkia kartu nuo kovo pabaigos, tačiau Jupiteris prie jų prisijungs tik balandžio viduryje.

Po kelių dienų - maždaug balandžio 23 d. - šis išsidėstymas taps dar įspūdingesnis, o Mėnulis prisijungs prie vakarėlio dešinėje pusėje.

Balandžio 24 d. susilyginimas su Mėnuliu.
Balandžio 24 d. susilyginimas su Mėnuliu. (Stellarium)

Kai dangaus kūnai taip susilygina, tai, žinoma, vyksta tik Žemės danguje. Žiūrint iš kitos vietos kosmose, kiekvienos planetos padėtis būtų visiškai kitokia.

Saulės sistema yra plokščia, kiekviena planeta skrieja aplink Saulę toje pačioje plokštumoje, todėl bet koks suvokiamas išsidėstymas yra tik perspektyvos triukas, priklausomai nuo to, kur ir kada esate.

Nepaisant to, planetų išsidėstymas vienoje linijoje yra nuostabus reginys, kuris nepasitaiko labai dažnai - bent jau ne taip dažnai, kai išsidėsto tiek daug planetų, kiek šiuo atveju.

Vis dėlto šio mėnesio planetų išsidėstymas, nors ir retas, iš tikrųjų yra tik užkandis dar neįtikėtinesniam įvykiui, kuris įvyks šių metų birželį.

Birželio 24 d. visos kitos Saulės sistemos planetos - Merkurijus, Venera, Marsas, Jupiteris, Saturnas, Neptūnas ir Uranas - susijungs į dar didingesnį planetų išsidėstymą, nors, norint pamatyti Neptūną ir Uraną, tikriausiai reikės žiūronų arba teleskopo; be to, išsidėstymas apims didesnę dangaus dalį, todėl jį bus sunkiau pastebėti ar nufotografuoti.

Nepaisant šių iššūkių, tokie dideli planetų išsidėstymai, kaip šis, matomi žmogaus akimis, yra labai, labai reti ir nuo 2005 m. įvyko tik tris kartus, todėl nenorėtumėte jų praleisti.

"Ne visada turime tokią galimybę, - "Live Science" sakė astronomijos mokytoja Michelle Nichols iš Čikagos Adlerio planetariumo. "Kartais danguje būna vienas ar du, daug kartų - nė vieno".

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.12.2018 laikas 09:52 Receptai – Patiekalai Kokie augalai vartotini menopauzės metu?

Klausimas. Kokius augalus, turinčius fitoestrogenų, patariama gerti menopauzės metu? Ar tiesa, kad tam visai netinka nakvišų aliejus? Roma, 56 m.

Skaityti daugiau

26.07.2018 laikas 20:56 Receptai – Patiekalai Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę?

Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę? Mišinys mažina ir naikina visceralinius riebalus.

Skaityti daugiau

24.10.2019 laikas 10:11 Receptai – Patiekalai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau