Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Balandžio » 15

Rytų Turkiją užklupo gausus snygis

Balandžio viduryje rytų Turkiją užklupo smarkios sniego liūtys, o centrinėje Karso provincijoje, besiribojančioje su Armėnija, sniego danga siekė 20 cm.

"Žmonės maudosi Egėjo jūros pakrantėje, o mes čia balandį valome sniegą", - balandžio 13 d. naujienų agentūrai "Demirören News Agency" sakė Karso gyventojas Güvenas Özturkas.

Vietos gyventojų teigimu, balandžio 12 d. šaltas ir lietingas oras virto sniegu, o gyventojai pabudo nuo sniego antklodės.

"Tai pirmas kartas, kai balandžio mėnesį savo mieste matau sniegą", - sakė kitas vietos gyventojas Mehmetas Ashasinas.

Po karštų balandžio 11 d. dienų Turkiją iš Balkanų pasiekė šalčio banga ir temperatūra visoje šalyje nukrito vidutiniškai 10 laipsnių Celsijaus.

"Sniegas ir šalnų pavojus šalies rytuose tęsis iki balandžio 17 d.", - perspėjo Turkijos valstybinė meteorologijos tarnyba.

Sniegas taip pat užklupo rytinės Bingolo provincijos centrą, kur sniego danga pasiekė 5 cm aukštį ir balandžio 13 d. sustabdė miesto gyvenimą.

Paskutinį kartą iškritus sniegui, sniego dangos aukštis greitkelyje, jungiančiame rytinę Vano provinciją ir Bachčesarajaus rajoną, pasiekė 6 metrus.

Greitkelis, kuris žinomas dėl to, kad žiemą ilgai uždaromas dėl sniego ir lavinų, sausio viduryje buvo uždarytas dėl gausaus snygio.

Vasario 21 d., po 36 dienų, kai kelias buvo uždarytas, savivaldybės darbuotojai, valydami sniegą, pagaliau jį vėl atidarė. Tačiau tai truko tik dvi dienas, nes dvi lavinos vėl uždarė kelią.

Balandžio 13 d., prasidėjus naujai sniego bangai, darbininkai sunkiasvorės technikos pagalba stengėsi nukasti sniegą nuo kelio. "Dėl sudėtingų sąlygų per pusantros valandos galima nuvalyti tik kilometrą kelio", - sakė pareigūnai.

Valdžios institucijos patarė vietos gyventojams naudotis kitu keliu, jungiančiu miestą su Bingolu, kol kelias vėl bus atidarytas.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:25 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išutimų gydymui
Išutimai liaudies medicinoje, išutimai, išutimo gydymas, išutimo receptai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 14:17 Receptai – Patiekalai Medaus tortas. Medučio receptas

Gardaus naminio medaus torto receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 12:57 Tikro draugo požymiai. Patikrinkite save
Ne visi žmonės, kuriuos pavadiname ar laikome draugais, yra tikri draugai. Dauguma jų būna tiesiog geri pažįstami, laisvalaikio pasilinksminimų ir vakarėlių bendrininkai, kolegos ar šiaip žmonės, su kuriais kažkuriame gyvenimo etape suvedė likimas. P...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau