Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 2

Schiffas: darbo užmokestis didėja, bet jums yra blogiau

Via SchiffGold.com,

Praėjusią savaitę Ekonominės analizės biuras paskelbė kovo mėnesio asmeninių pajamų ir išlaidų duomenisTiek pajamos, tiek vartotojų išlaidos padidėjo. Šie duomenys privertė pagrindinius analitikus džiūgauti dėl stiprios ekonomikos ir gerų naujienų Amerikos vartotojams. Tačiau įsigilinus į duomenis paaiškėjo visai kitoks vaizdas.

Pajamos per mėnesį padidėjo 0,5 %. Atrodo, kad tai solidus prieaugis, kol neatsižvelgiama į kylančias kainas. Remiantis asmeninio vartojimo išlaidų (PCE) indeksu, kovo mėn. kainos padidėjo 0,9 %. Tai reiškia, kad realiosios pajamos sumažėjo 0,4 %.

Vertinant plačiau, pajamos padidėjo, bet ne tiek, kiek kainos. Ir vėl matome, kad kainų augimas suvalgo pajamų padidėjimą ir dar šiek tiek. Tai reiškia, kad pragyvenimo lygis mažėja.

Federalinis rezervų bankas mėgsta PCE. Taip yra todėl, kad tai bene nesąžiningiausias iš visų nesąžiningų vyriausybės infliacijos rodiklių. Juo manipuliuojama taip, kad jis nepakankamai atspindi kylančias kainas. Taigi realiosios pajamos mažėja dar sparčiau, nei rodo duomenys.

Piteris Šifas (Peter Schiff) nurodė, kad Amerikos vartotojams būtų geriau, jei pajamos sumažėtų 0,5 %, o kainos - 0,9 %. Didėjantis darbo užmokestis nepadeda, jei kainos kyla dar sparčiau.

Svarbu ne tai, kiek jums moka, o tai, kiek galite nusipirkti. Svarbu skirtumas tarp to, ką uždirbate, ir to, ką išleidžiate. Taigi, jei darbo užmokestis mažėja, bet kainos krenta dar labiau, tai yra gerai, nes darbuotojų padėtis gerėja."

Šiuo metu jūs dirbate daugiau ir uždirbate daugiau, bet vis labiau atsiliekate. Realusis darbo užmokestis mažėja.

Kovo mėn. asmeninės išlaidos pranoko lūkesčius. Išlaidos padidėjo 1,1 %. Tačiau iš kur atsirado toks didelis išlaidų padidėjimas? Ne dėl didesnio darbo užmokesčio. Jis atsirado iš santaupų. Kovo mėn. santaupų norma sumažėjo iki 6,2 % - žemiausio lygio per devynerius metus. Šifas sakė manąs, kad iki metų pabaigos santaupos pasieks visų laikų žemiausią lygį.

Kylant kainoms, vartotojai neria į labai seklų taupymo baseiną, bandydami išlaikyti savo ekonominį kaklą virš vandens."

Amerikiečiai taip pat naudojasi savo kredito kortelėmis. Vasario mėn. apyvartinės paskolos, visų pirma kredito kortelių skolos, padidėjo net 20,7 %. (kovo mėn. duomenys bus paskelbti maždaug kitą savaitę). Vien vasario mėn. Amerikos vartotojai savo kredito kortelių sąskaitas papildė 18 mlrd. dolerių.

Pagrindiniai žinovai teigė, kad didėjančios vartotojų išlaidos yra stiprios ekonomikos požymis. Tačiau, kainoms pakilus 0,9 %, realiosios išlaidos kovo mėn. padidėjo tik 0,2 %. O kaip pabrėžia Šifas, kainų augimas tik 0,9 % "yra fantazija".

Jos pakilo kur kas daugiau. Taigi išlaidos iš tikrųjų sumažėjo. Žmonės perka mažiau daiktų. Jie tik daugiau moka už perkamas prekes. Kadangi už maistą, energiją, nuomą, draudimą ir panašius dalykus jie moka daug daugiau, jiems nelieka pakankamai pinigų apsipirkti "Amazon" parduotuvėje, todėl "Amazon" pranešė apie tokius prastus pajamas."

Todėl Schiffas teigia, kad tikėtina, jog netrukus prasidės didelė recesija.

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 11:32 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (blindė, šalpusnis, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: blindės žievė, šalpusnio lapai, raudonėlis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau