Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 3

Vengrija galutinai atsisako sankcijų dėl Rusijos naftos ir dujų: Mes gausime tiekimą "be pertrūkių"

Kaip ir tikėtasi, Vengrija antradienį paskelbė, kad užtrenkė duris galimybei prisijungti prie ES sankcijų naftos ir dujų sektoriui, o tai reikštų, kad ji tik pakenktų sau.

"Vengrija nepritars sankcijoms, dėl kurių Rusijos naftos ir dujų tiekimas į Vengriją taptų neįmanomas", - antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto. "Rusijos dujos Vengrijai tiekiamos be pertrūkių", - cituojamas jis.

Pasak "Reuters", "kalbėdamas Kazachstane, P. Szijjarto sakė, kad Rusijos naftos tiekimas naftotiekiu "Družba" sudaro apie 65 proc. Vengrijai reikalingos naftos ir kad nėra alternatyvių tiekimo kelių, kurie galėtų tai pakeisti".

Praėjusį mėnesį vienas Europos diplomatas, kalbėdamas su "Politico", gražiai apibendrino situaciją: "Nafta Vokietijai pagaliau atrodo įmanomas dalykas", tačiau lieka "dabar turime Vengrijos problemą". Tai buvo pasakyta, kai Viktoras Orbanas (Viktor Orbán) tapo didžiausia kliūtimi, trukdančia ES susitarti dėl siekio numalšinti V. Putino karo mašiną Ukrainoje blokuojant rusišką naftą ir dujas.

Tačiau V. Orbanas jau keletą savaičių aiškiai leido suprasti, kad tai yra "raudona linija", nes uždraudus Rusijos energijos importą "žūtų Vengrija".

Šį sekmadienį Vengrijos vyriausybės ministras Gergely Gulyas televizijai HirTV sakė, kad draudimui visoje ES reikalingas vienbalsiškumas, todėl "nėra prasmės Komisijai siūlyti sankcijas, turinčias įtakos gamtinėms dujoms ir naftai, kurios apribotų Vengrijos pirkimus". 

"Mes aiškiai pasakėme, kad niekada nepritarsime", - pabrėžė G. Gulyas. Tuo tarpu labai įdomiu laiku - o gal veikiau labai akivaizdžiu laiku...

Kaip anksčiau OilPrice.com apžvelgė Cvetana Paraskova (Tsvetana Paraskova), Europos Komisija šiuo metu svarsto šeštąjį sankcijų Rusijai paketą, ir vis labiau tikėtina, kad šios sankcijos apims Rusijos naftos importo embargą, kuris prasidėtų iki šių metų pabaigos. Slovakijai ir Vengrijai gali būti suteiktos išimtys arba daugiau laiko rasti alternatyvų tiekimą, pirmadienį agentūrai "Reuters" teigė ES pareigūnai, nes ES siekia vieningos pozicijos dėl sankcijų Rusijai. 

Nuo pat Rusijos karo Ukrainoje pradžios ES nuomonės dėl Rusijos energijos importo draudimo išsiskyrė. Didžiausia Europos ekonomika - Vokietija - pasipriešino tiesioginiam naftos embargui, teigdama, kad uždraudus prekybą nafta Vokietija ir Europa nugrimztų į gilią recesiją. Nors Vokietija, Vengrija ir Austrija, taip pat kai kurios kitos ES narės nepritarė tiesioginiam visiškam Rusijos naftos draudimui, Vokietija praėjusį mėnesį pranešė, kad iki šių metų pabaigos ji gali nutraukti priklausomybę nuo Rusijos naftos ir visiškai nustoti importuoti Maskvos naftą. Pranešama, kad dabar Vokietija atsisakė prieštarauti draudimui, jei jai bus suteikta laiko įsigyti alternatyvų. 

Praėjusią savaitę Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas (Robert Habeck) sakė, kad visiškas embargas Vokietijai dabar yra "įmanomas" ir kad šalis tikisi per kelias dienas rasti pakaitalą rusiškai naftai. Pasak R. Habecko, Vokietija dabar yra "labai, labai arti" to, kad visiškas Rusijos naftos embargas taptų realybe.

Analitikų teigimu, pasikeitusi Vokietijos pozicija dėl Rusijos naftos embargo gali paskatinti kitas vis dar dvejojančias ES nares pritarti Rusijos naftos importo draudimui.

ES energetikos ministrai pirmadienį renkasi į skubias derybas po to, kai Rusija praėjusią savaitę nutraukė gamtinių dujų tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai. Pagrindiniai darbotvarkės klausimai bus Rusijos reikalavimas mokėti už dujas rubliais ir vieningas atsakas į šį žingsnį, tačiau tikimasi, kad ministrai aptars ir naftos embargą.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:22 Receptai – Patiekalai Morka, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Morka, Pienas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau