Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 3

Jie gali spausdinti pinigus, bet negali spausdinti maisto

Autorius Michael Snyder via TheMostImportantNews.com,

Kai ištinka kokia nors didelė krizė, mūsų politikai paprastai bando ją išspręsti leisdami pinigus.  Tačiau šiuo atveju tai nepadės. Mūsų lyderiai gali bandyti mesti milijardus ar net trilijonus dolerių pasaulinei maisto krizei spręsti ir galbūt net įtikinti save, kad jie ką nors keičia.

Tačiau tiesa yra ta, kad jie tiesiog negali sukurti maisto iš oro.  Kaip jau minėjau praėjusią savaitę, susiduriame su pasaulinio masto košmaru.  Trąšų kainos šoktelėjo iki absurdiško lygio, itin keistos orų tendencijos kenkia augalininkystei visoje planetoje, o karas Ukrainoje sukėlė vis didėjančią tiekimo krizę, kuri artimiausiu metu nebus išspręsta.  Tiesiog nėra jokios "stebuklingos lazdelės", kurią mostelėjus mūsų politikai galėtų padėti šiai problemai išnykti.

Dar prieš atsirandant 2022 m., pasaulinis maisto tiekimas buvo tikrai teisingas.  Tiesą sakant, pranešama, kad 2020 m. daugiau nei 800 mln. žmonių neturėjo pakankamai maisto...

Pasaulis jau buvo apimtas bado dar prieš prasidedant Kovidui-19. 2020 m. net 811 mln. žmonių - beveik kas dešimtas - neturėjo pakankamai maisto. Dabar pasaulis artėja prie precedento neturinčios bado krizės.

COVID pandemijos metu badas pasaulyje nuolat didėjo, o dabar visa eilė kitų veiksnių dar labiau pagreitina situaciją.  Šiuo metu net Džo Baidenas (Joe Biden) pripažįsta, kad artėjantis maisto trūkumas "bus tikras", o jo administracija ką tik paskelbė, kad 670 mln. dolerių bus skirta šalims, kuriose padėtis jau tapo beviltiška...

Šiandien J. Bideno administracija paskelbė, kad JAV Žemės ūkio departamentas (USDA) ir JAV Tarptautinės plėtros agentūra (USAID) imasi ypatingo žingsnio ir panaudoja visą Bilo Emersono humanitarinio fondo (angl. Bill Emerson Humanitarian Trust, BEHT) likutį, siekdami suteikti 670 mln. dolerių paramą maistu šalims, kurioms jos reikia dėl neišprovokuotos V. Putino invazijos į Ukrainą. Pasaulis kenčia nuo istorinio lygio pasaulinio maisto trūkumo, kurį dar labiau didina Rusijos karo Ukrainoje poveikis pasauliniam maisto tiekimui.

Kai visi šie pinigai baigsis, Džo Baidenas neišvengiamai paprašys daugiau.

Tačiau jis negali iš nieko gauti daugiau maisto.  Viskas, ką jis gali padaryti, tai perskirstyti viską, kas turima.

Ir su kiekviena diena ši auganti krizė, atrodo, tik dar labiau gilėja.

Praėjusį mėnesį parašiau ilgą straipsnį apie seriją paslaptingų gaisrų, kurie kyla maisto pramonės įmonėse visose Jungtinėse Valstijose.  Nuo to laiko gaisrų padaugėjo, įskaitant šeštadienio vakarą Virdžinijos valstijoje esančioje "Perdue Farms" įmonėje kilusį gaisrą...

Šeštadienio vakarą "Perdue Farms" įmonėje, esančioje pietiniame Norfolko rajone, Chesapeake, kilo gaisras.

Šiuo metu Česapeiko ugniagesių departamentas dirba su pramoniniu gaisru grūdų perdirbimo ir sandėliavimo įmonėje.

Ugniagesiai gavo iškvietimą adresu 501 Barnes Road 20.41 val. po to, kai "Perdue" gamyklos operatorius pripažino ir patvirtino, kad toje vietoje kilo gaisras. Visi darbuotojai iš teritorijos buvo evakuoti.

Kodėl tiek daug svarbių maisto perdirbimo įmonių staiga apimdavo liepsnos?

Manau, kad visi norėtume gauti atsakymą į šį klausimą.

Tuo tarpu oro sąlygos ir toliau kelia didžiulį galvos skausmą šalies vidurio ūkininkams.  Penktadienį didžiulis tornadas nusiaubė svarbią Kanzaso kaimo vietovę...

Po pražūtingo tornado, praūžusio Andoveryje, Kanzaso valstijoje, 40 milijonų amerikiečių vis dar gresia smarkios audros, nes per keliolika valstijų juda dvi atskiros orų sistemos.

Penktadienį Kanzaso valstijoje praūžęs niokojantis tornadas Andoverio mieste padarė daug žalos, nes sulygino su žeme kelis namus, apgadino "Capital Federal Amphitheater" ir vietinį YMCA, kuriam sugriuvo dalis stogo, pranešė KWCH.

Kitoje Žemės rutulio pusėje šiuo metu didžiausia problema - didžiulis karštis.

Indijoje dėl precedento neturinčios karščio bangos gresia gerokai sumažinti kviečių derlių...

Neįprastai ankstyva, rekordiškai didelė karščio banga Indijoje sumažino kviečių derlių, todėl kyla klausimų, kaip šalis subalansuos savo vidaus poreikius su ambicijomis didinti eksportą ir kompensuoti trūkumą, atsiradusį dėl Rusijos karo Ukrainoje.

Nuo pat pandemijos pradžios kviečių kaina išaugo daugiau nei dvigubai, ir daugelis ekspertų mano, kad nuo šiol ji dar gerokai padidės.

Žinoma, trąšų kainos kilo dar sparčiau.  Kai kurių trąšų kainos išaugo daugiau nei tris kartus, todėl šį auginimo sezoną visame pasaulyje bus naudojama daug mažiau trąšų.

Brazilijoje viena didžiausių žemės ūkio bendrovių ką tik paskelbė, kad 2022 m. gerokai sumažins naudojamų trąšų kiekį...

Sparčiai augančios pramoninių trąšų kainos privertė vieną didžiausių Brazilijos ūkininkų pradėti įgyvendinti planus 2022-23 m. bent ketvirtadaliu sumažinti maistinių medžiagų išbarstymą laukuose, skelbia "Bloomberg".

Bendrovė "SLC Agricola SA", valdanti sojų, kukurūzų ir medvilnės laukus didesniame nei Delavero valstija plote, trąšų naudojimą sumažins 20-25 %, sakė vyriausiasis vykdomasis direktorius Aurelio Pavinato (Aurelio Pavinato).

Nereikia nė sakyti, kad panašūs dalykai vyksta visoje planetoje.

Tik pažvelkite į šiuos pavyzdžius...

Tikimasi, kad Brazilijos, Nikaragvos, Gvatemalos ir Kosta Rikos, vienų didžiausių kavos gamintojų šalių, kavos augintojai dėl didelių išlaidų ir trūkstamų trąšų paskleis mažiau trąšų. Kavos kooperatyvas, atstovaujantis 1 200 Kosta Rikos ūkininkų, prognozuoja, kad kitais metais kavos gamyba gali sumažėti 15 % dėl sparčiai augančių trąšų kainų.

Tarptautinis trąšų vystymo centras (IFDC) įspėjo, kad sumažėjus trąšų naudojimui, derliaus nuėmimo metu sumažės ryžių ir kukurūzų derlius. Kinijos, Indijos, Bangladešo, Indonezijos ir Vietnamo - didžiausių ryžių augintojų - ūkininkai tręšia mažiau trąšų, todėl produkcija gali sumažėti 10 %, o tai sudaro apie 36 mln. tonų ryžių arba tiek maisto, kad jo užtektų pamaitinti pusę milijardo žmonių.

Kai naudojama daugiau trąšų, derlius būna didesnis ir pagaminama daugiau maisto.

Naudojant mažiau trąšų, derlius būna mažesnis ir pagaminama mažiau maisto.

2022 m. pasaulinė maisto produktų gamyba bus gerokai mažesnė už pradinius lūkesčius.

Kitaip tariant, maisto visiems neužteks.

Pasaulinis badas, apie kurį perspėjau jau daugelį metų, jau čia pat.

Mūsų maisto gamybos būdas nėra tvarus, ir ekspertai apie tai žino jau labai seniai.

Buvo neišvengiama, kad ateis atpildo diena, o pastarieji įvykiai labai pagreitino padėtį.

Iš tiesų baugina tai, kad daugelis šią krizę sukėlusių veiksnių artimiausiu metu neišnyks.

Jei manote, kad dabar viskas blogai, palaukite, kol praeis dar pora metų...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 14:05 Receptai – Patiekalai Skaniausi pyragėliai per 20 minučių
Skanūs pyragėliai su įdaru. Labai sunku nuo jų atsitraukti. Dingsta akimirksniu! Norėdami sužinoti daugiau apie paruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą:

Skaityti daugiau

25.06.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Avokado užtepėlė

Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute, dedame išspausto česnako, apšlakstome citrinos sultimis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau