Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 5

Billas Gatesas įspėja, kad Elonas Muskas gali dar labiau pabloginti dezinformaciją internete

Milijardierius filantropas Billas Gatesas (Bill Gates) nerimauja, kad "Tesla" vadovas Elonas Muskas (Elon Musk) gali nesugebėti cenzūruoti "dezinformacijos" socialiniame tinkle "Twitter".

B. Gatesas perspėjo, kad nors E. Muskas turi gerų pasiekimų, jis, nesugebėdamas tinkamai kontroliuoti kalbų, gali dar labiau pabloginti dezinformaciją platformoje.

Kalbėdamas su "Wall Street Journal" R. Gatesas sakė, kad "jis iš tikrųjų gali pabloginti padėtį", ir pridūrė, kad E. Muskas turi "stulbinamą" patirtį kuriant sėkmingą verslą bendrovėse "Tesla" ir "SpaceX", nes yra drąsesnis už konkurentus ir "iš tikrųjų juos parodo".

B. Gatesas taip pat suabejojo M. Musko ketinimais ir paklausė, ko jis siekia: "Kai jis kalba apie atvirumą, kaip jis jaučiasi dėl to, kad kažkur parašyta, jog vakcinos žudo žmones arba kad Billas Gatesas seka žmones? Ar tai yra vienas iš dalykų, kuriuos, jo nuomone, reikėtų skleisti? Taigi vis dar... Nėra visiškai aišku, ką jis ketina daryti", - klausė jis.

RT informuoja: "Twitter" ir "Twitter" yra labai svarbūs: Gatesas teigė, kad vyriausybės ir socialinės žiniasklaidos bendrovės nesugebėjo visiškai užgniaužti melagingų komentarų, susijusių su Covid-19 pandemija. "Kai apie vakcinas nekalba patikimi lyderiai, platformoms gana sunku veikti prieš tai", - sakė jis. "Todėl manau, kad turime lyderystės problemą ir platformų problemą."

Praėjusią savaitę E. Muskas pasiekė susitarimą su "Twitter" dėl bendrovės pirkimo už 44 mlrd. Jis pažadėjo sugrąžinti į platformą žodžio laisvę, sukeldamas nuo Baltųjų rūmų iki Silicio slėnio sklindančius nuogąstavimus, kad "Twitter" daugiau necenzūruos komentarų, kuriuos valdžios atstovai vadina "dezinformacija". Prezidento Džo Baideno administracija paskelbė apie planus sukurti Dezinformacijos valdymo valdybą praėjus vos dviem dienoms po to, kai "Twitter" direktoriai sutiko priimti E. Musko pasiūlymą.

Tačiau nustatyti, ar kalba yra melaginga, dažnai priklauso nuo žiūrovo akių. Pavyzdžiui, kai kurie komentarai, kurie pandemijos pradžioje buvo cenzūruojami, pavyzdžiui, teorija, kad virusas atsirado Kinijos laboratorijoje, vėlesniais mėnesiais tapo pagrindiniais. Dezinformacijos valdymo valdybai vadovauti išrinkta Nina Jankovič (Nina Jankowicz) pati skleidė klaidingas sąmokslo teorijas, pavyzdžiui, Hunterio Bideno nešiojamojo kompiuterio skandalą atmetė kaip "Rusijos įtakos operaciją".

E. Muskas yra teigęs, kad "žodžio laisvė yra veikiančios demokratijos pagrindas". Jis šaipėsi iš tų, kurie kritikavo jo "Twitter" sandorį, sakydamas: "Kraštutinė antikūnų reakcija iš tų, kurie bijo žodžio laisvės, pasako viską."

Interviu "Wall Street Journal" pasirodė praėjus dienai po to, kai R. Gatesas "NBC News" sakė, kad galbūt turėtų būti įstatymai, kurie "užtikrintų geresnę pusiausvyrą tarp žodžio laisvės ir žmones klaidinančių sąmokslo teorijų". Trečiadienį jis sakė, kad anksčiau manė, jog "žmogiškasis sprendimas" bus pakankamai stiprus, kad suvaldytų absurdiškai melagingų kalbų plitimą.

"Kol kas, bent jau pandemijos metu, tai nesustabdė beprotiškų dalykų sklidimo ir tam tikro atgarsio tarp žmonių", - sakė R. Geitsas.

Vakcinų ir klimato kaitos aktyvistas teigė, kad jis nesiima spręsti, ar Muskas padarys "Twitter" geresnį, ar blogesnį. "Tai, kad jis nusipirko "Twitter" ne tam, kad užsidirbtų pinigų, reiškia, kad jei galima padaryti ką nors didingo, jei reikia tik pinigų ir pasamdyti puikių inžinierių, jis tikriausiai yra toks pat geras žmogus, kaip ir visi kiti."

Ar jo tikslai yra tokie, kokie baigiasi, ar tai atitinka šią idėją, kad taip greitai plinta ne tokie kraštutiniai melagingi faktai - keistos sąmokslo teorijos? Ar jis pritaria šiam tikslui, ar ne?

Likus kelioms dienoms iki susitarimo su "Twitter" sudarymo, E. Muskas apkaltino R. Gatesą trumpai pardavinėjant "Tesla" akcijas - iš esmės statant už tai, kad elektromobilių gamintojo akcijos kris. Jis atsisakė susitikimo su Gatesu aptarti klimato kaitos filantropijos klausimus, sužinojęs, kad programinės įrangos magnatas trumpina akcijas, ir, kaip pranešama, pasakė: "Atsiprašau, negaliu rimtai vertinti jūsų filantropijos klimato kaitos klausimais, kai turite didžiulę trumpąją poziciją prieš "Tesla" - bendrovę, kuri daro daugiausiai, kad išspręstų klimato kaitos problemą."

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 15:08 Receptai – Patiekalai Gardūs pyragėliai su bulvių įdaru

Gardžių pyragėlių su bulvių įdaru receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies

Kraujavimas iš nosies liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies, kraujavimas, nosis, vaistažoles, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

26.07.2018 laikas 20:56 Receptai – Patiekalai Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę?

Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę? Mišinys mažina ir naikina visceralinius riebalus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau