Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Birželio » 8

Patinimas: kodėl veidas patinsta ir ką daryti?

Dažnai vidaus organų sutrikimai gali pasireikšti patinimu. Vidaus organų sutrikimai, dėl kurių pakinta baltymų, druskų koncentracija arba padidėja spaudimas venose ir kapiliaruose, gali sukelti veido ar kitų kūno dalių patinimą. Veido patinimas gali atsirasti dėl širdies ar kraujagyslių sutrikimų, endokrininės apykaitos sutrikimų, inkstų ar šlapimo ir lyties organų sistemos ligų. Kitos patinimo priežastys yra kepenų ligos, reumatiniai ar venų pažeidimai arba alerginės reakcijos.

Edema - tai dėl įvairių vidinių ar išorinių veiksnių susikaupęs per didelis ekstraląstelinio skysčio kiekis. Daugelis moterų bent kartą gyvenime yra patyrusios veido patinimą ryte ar vakare, kuris daro didelę įtaką išvaizdai ir gali būti rimto medžiagų apykaitos sutrikimo, vieno iš somatinių ar kitų ligų simptomų požymis. Kodėl vandens perteklius kaupiasi veido audiniuose ir kas neleidžia jam pasišalinti iš organizmo?

Veido patinimas: priežastys ir simptomai

  • Moterų veido edema
  • Įvairios ligos kaip patinimo priežastis.
  • Kodėl dar patinsta veidas?
  • Būdingi patologijų sukeltos veido edemos požymiai
  • Ką turėčiau daryti?

Moterų veido edema.

Kai atsiranda veido patinimas, visada būtina išsiaiškinti jo priežastį, nes tai ne tik išvaizdos defektas, kurį sunku paslėpti kosmetinėmis priemonėmis ir paprastomis procedūromis. Dažnai pasitaikantis veido patinimas yra gana rimtų ligų simptomas, ypač jei dėl susikaupusio skysčio sunku atmerkti akis, veidas deformuojasi ir įgauna nenatūralią išraišką.

Labai jaunoms mergaitėms po miego atsirandantį veido patinimą gali išprovokuoti kosmetikos priemonės, naudojamos be specialisto rekomendacijos arba netinkamos pagal savo sudėtį ir veikimą.

Dėl per didelio atskirų kosmetikos priemonių - kaukių, kremų, serumų - komponentų aktyvumo iš odos ląstelių pasišalina skysčiai ir jie pašalinami iš tarpląstelinių erdvių. Iš veido audinių į smegenų reguliacines struktūras siunčiami impulsai, kurie signalizuoja apie dehidrataciją. Dėl to, veikiant hormonams ir kitoms medžiagoms, vyksta skysčių persiskirstymas, todėl susidaro veido edema. Svarbu nustatyti ir pašalinti neigiamą poveikį darantį vaistą iš vartojimo.

Dar vienas variantas, dėl kurio naudojant kosmetikos priemones atsiranda veido patinimas, yra alergija. Jis sukelia padidėjusį jautrumą produkto sudedamosioms dalims, dėl to kyla uždegiminės reakcijos ir skysčių antplūdis į neigiamos reakcijos vietą. Dėl to ne tik patinsta veidas, bet ir atsiranda niežulys, paraudimas, o kartais susidaro nedidelės pūslelės ir plutelės.

Įvairios ligos kaip patinimo priežastis

Dažnai gali patinti vidaus organai. Vidaus organų sutrikimai, dėl kurių pakinta baltymų, druskų koncentracija arba padidėja spaudimas venose ir kapiliaruose, gali sukelti veido ir kitų kūno dalių patinimą. Veido patinimas gali atsirasti dėl širdies ar kraujagyslių sutrikimų, endokrininės apykaitos sutrikimų, inkstų ar šlapimo ir lyties organų sistemos ligų. Be to, patinimo priežastys yra kepenų ligos, reumatiniai ar venų pažeidimai ir alerginės reakcijos.

Esant šioms ar kitoms ligoms, patinimas išnyks tik po to, kai bus visiškai pašalinta pagrindinė priežastis.

sveikata, patinimas, priežastys, simptomai, kūnas, alergijos, vidaus

Kodėl dar mano veidas patinęs?

Be ligų, veidas patinsta ne tik dėl ligų, bet ir dėl įvairių būklių. Nustatant tikrąją patinimo priežastį reikėtų atsižvelgti į jų poveikį. Tai gali būti piktnaudžiavimas bet kokio stiprumo alkoholiu, ypač mažai alkoholio turinčiais gazuotais gėrimais, sulaikančiais skysčius.

Veidas dažnai patinsta dėl per didelio skysčių kiekio, ypač vasarą.

Priežastys gali būti ribojanti mityba, baltymų stokojanti ar badaujanti dieta, nuolatinis pervargimas, lėtinis nuovargis su nemiga ar sistemingas miego trūkumas, peršalimas ar ilgalaikis deginimasis saulėje su perkaitimu.

Veidas gali patinti ryte po gausios vėlyvos vakarienės, kurios metu suvalgytas per didelis kiekis sūraus, aštraus ar riebaus maisto.

Vitaminų ir mineralų trūkumas, ypač kalio trūkumas ir natrio perteklius, neigiamai veikia organizmo skysčių pusiausvyrą.

Yra ir grynai moteriškų patinimų priežasčių, pavyzdžiui, priešmenstruacinis sindromas, nėštumas ir skydliaukės problemos.

Patologijų sukelto veido patinimo ypatumai

Kartais dėl patinimo pobūdžio galima įtarti jo priežastį ir imtis veiksmų. Kai kurios sisteminių ligų sukeltos edemos rūšys pasižymi ypatingomis savybėmis, dėl kurių skiriasi nuo kitų.

Pavyzdžiui, "širdies" edema pasižymi ypatingomis savybėmis, susijusiomis su jos atsiradimo laiku. Paprastai tai būna po pietų ir vakare, jie būna pakankamai tankūs ir skysčio gali kauptis ne tik ant veido, bet ir ant galūnių - plaštakų ir pėdų, ypač pirštų galiukų srityje. Poilsio ar miego metu jų intensyvumas sumažėja. Norint išsiaiškinti šios būklės priežastį, reikia kardiologo pagalbos.

Patinimas, kuris būdingas inkstų ir šlapimo sistemos sutrikimams, atsiranda ryte. Patinimas paprastai apima apatinius vokus ir skruostus, yra vandeningas ir nevienodas. Kartu su patinimu gali padidėti kraujospūdis, sumažėti šlapimo kiekis, jis gali būti tirštesnės spalvos. Nefrologas gali diagnozuoti ir gydyti tikslią priežastį.

Patinimas dėl kontakto su alergenu greitai didėja, tiesiog akyse, gali sukelti bėrimą, niežulį ir kvėpavimo sutrikimus. Taip pat gali patinti veidas (vokai, lūpos ir skruostai) bei kaklas. Tokios reakcijos gali pasireikšti vartojant vaistus, tam tikrus maisto produktus arba reaguojant į žiedadulkes. Norint pašalinti tokį patinimą, reikėtų visiškai nutraukti kontaktą su alergenu ir pasikonsultuoti su alergologu.

Kai veidas patinsta dėl venų problemų, oda tampa mėlyna arba violetinė, kaklo venos arba poodinės venos kaktos ir skruostų srityje išsiplečia, o veidas patinsta. Tokios problemos turėtų būti priežastis kreiptis į flebologą ar terapeutą.

sveikata, patinimas, priežastys, simptomai, kūnas, alergijos, vidaus

Ką daryti?

Iš pradžių, aptikus veido patinimą, reikėtų imtis paprastų priemonių. Venkite vartoti alkoholį, mažinkite druskos, aštraus ir aštraus maisto kiekį racione, ypač vakarinio valgymo metu.

Gerkite daug skysčių, daugiausiai pirmoje dienos pusėje ir šiek tiek vakare.

Svarbu miegoti bent 7-9 valandas per parą, eiti miegoti ir keltis tuo pačiu metu ir nedirbti kompiuteriu likus bent 2 valandoms iki miego.

Svarbu mitybą papildyti šviežiais vaisiais, žaliaisiais lapais ir baltymingais produktais. Be to, turėtumėte mankštintis, būti aktyvūs ir daug būti gryname ore.

*Paranormal.lt straipsniai yra skirti tik informaciniams ir mokomiesiems tikslams ir nepakeičia profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite kas teisus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 14:18 Receptai – Patiekalai Skanus abrikosų pyrago receptas. Be svorio!
Paprasčiausias skanus abrikosų pyrago receptas! Gaminame abrikosų pyragą! Gaminu jį kiekvieną savaitgalį! Greitas vasaros pyragas be svorio prie arbatos per 5 minutes + kepimas.

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Svečiai džiaugiasi, kad taip skanu. Bulvinė dešra. Nors kiekvieną dieną duokite

Užburia iš karto! Pasigaminkime namuose skanų patiekalą. Atrodo tikrai įspūdingai, net norisi valgyti ir valgyti...

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau