Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Birželio » 21

Naudingos taisyklės šeimoje

Kiekviena šeima gyvena remdamasi taisyklėmis. Net jei jos nėra užrašytos ar įvardintos žodžiu. Jei žemiau aprašytos taisyklės galiotų šeimoje, joje gyventi būtų labai saugu ir gera, o vaikai augtų laisvi, laimingi ir galėtų tapti brandžiomis asmenybėmis.

1. Tu gali jausti jausmus. Visus jausmus. Visi jausmai yra galimi ir normalūs. Mes kaip šeima esame tvirti ir padėsime tau išbūti su tavo būsenomis. Tau nereikia susipakuoti savo emocijų, jei jos yra nepatogios. Čia negalioja pasakymai: „vyrai neverkia, mergaitės nesiožiuoja“. Neturi slėpti nuo mūsų savo išgyvenimų, mes padėsime tau išmokti reikšti visas emocijas.

2. Mes galime kalbėtis. Visomis temomis, net jei tai nepatogu ar nemalonu mums girdėti. Kritika irgi galima. Mes klausome ir girdime, galime ir nesutarti ar ginčytis, tai nesumažina mūsų artumo. Kalbėti nereiškia, kad tu teisinsiesi, o aš moralizuosiu. Kalbėtis reiškia tartis, diskutuoti, dalintis mintimis, idėjomis.

3. Tu gali prašyti pagalbos. Paprašyti pagalbos yra stipraus žmogaus požymis. Suteik malonumą kitam žmogui, kad jis tau gali pagelbėti.

4. Tu gali būti savimi, tau nereikia apsimetinėti ar tapti kažkuo, kad labiau pritaptum mūsų šeimoje.

5. Balansas yra svarbu. Tarp darbo ir poilsio, mokslo ir pramogų, pokalbių ir tylos, buvimo karti ir vienumoje. Tiesa visada yra kažkur per vidurį. Stenkimės laviruoti ir išlaikyti balansą.

6. Tu gali daryti klaidas. Iš klaidų mes mokomės, jos gerokai vertingesnės už mūsų pergales. Tavo vertė nepriklauso nuo tavo pergalių. Mes nenustosime tavęs mylėti, jei tu suklysi ar pasielgsi netinkamai.

7. Kiekvienas iš mūsų yra vertingas. Tavo vertė yra neginčijama ir nekintama. Mes kartu mokomės aiškiai išsakyti savo poreikius ir atsižvelgiame į visus šeimos narius.

8. Gyvenimas gali būti visoks, bet mes stengiamės gyventi laimingai, remdamiesi savo vertybėmis.

Parengė psichologė-psichoterapeutė Gintarė Jurkevičienė

psichika.eu

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2017 laikas 14:23 Receptai – Patiekalai Morkos su pienu gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: morkų, pieno.

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Super drėgnas šokolado pyragas be kiaušinių
Minimalus produktų kiekis, laiko ir ant stalo turite nuostabų drėgną šokoladinį pyragą be kiaušinių!

Skaityti daugiau

17.01.2018 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Žolelių nuoviro kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Ramunėlių, Liepžiedžių, Šeivamedžio uogų, Medaus, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau