Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 27

Teksaso GOP ragina surengti referendumą dėl atsiskyrimo nuo Jungtinių Amerikos Valstijų 2023 m.

Šią savaitę Teksaso respublikonų suvažiavime dalyvavę atstovai visu smarkumu ėmėsi reikalauti atsiskyrimo nuo Džo Baideno vis labiau politizuojamos ir autoritarinės Amerikos.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Dalyje, pavadintoje "Valstijų suverenitetas", suvažiavimo dalyviai priėmė platformos nuostatą, kurioje teigiama: "Pagal Teksaso konstitucijos 1 straipsnio 1 skirsnį federalinė valdžia pažeidė mūsų teisę į vietos savivaldą. Todėl federalinės valdžios įgalioti teisės aktai, pažeidžiantys Teksaso valstijos teises pagal 10-ąją pataisą, turi būti ignoruojami, jiems turi būti prieštaraujama, jie turi būti atmetami ir anuliuojami.

"Teksasas išlaiko teisę atsiskirti nuo Jungtinių Amerikos Valstijų, o Teksaso įstatymų leidžiamoji valdžia turėtų būti paraginta priimti su tuo suderintą referendumą", - tęsiama plane.

Kitoje platformos dalyje, pasak tinklaraščio "Strange Sounds" svetainės, teigiama, kad Teksaso respublikonai nori, kad GOP kontroliuojama valstijos įstatymų leidžiamoji valdžia per kitą sesiją priimtų priemonę, "pagal kurią 2023 m. visuotiniuose rinkimuose Teksaso gyventojai turėtų surengti referendumą, kad nuspręstų, ar Teksaso valstija turėtų iš naujo patvirtinti savo kaip nepriklausomos valstybės statusą".

Toliau svetainėje pažymima, kad daugelio teksasiečių įsitikinimas, jog valstija turi teisę atsiskirti, yra "mitas":

Mitas, kad Teksasas gali atsiskirti nuo JAV, išlieka dėl valstijos nepriklausomybės istorijos, rašo "The Texas Tribune". 1836 m. Teksasas paskelbė nepriklausomybę nuo Meksikos ir devynerius metus gyveno kaip atskira valstybė, kol tapo JAV valstija. 1861 m. Teksasas išstojo iš Sąjungos, o 1870 m., pasibaigus pilietiniam karui, vėl buvo priimtas į ją.

JAV Konstitucijoje nėra nuostatos dėl valstijų atsiskyrimo, o 1869 m. Aukščiausiasis Teismas byloje Teksasas prieš White'ą priėmė sprendimą, kad valstijos negali vienašališkai išstoti iš Sąjungos.

"Jei Pilietinis karas ir išsprendė kokį nors konstitucinį klausimą, tai tik tą, kad nėra teisės atsiskirti", - kadaise rašė miręs teisėjas Antoninas Skalija (Antonin Scalia).

Tačiau dėl pačios atsiskyrimo prigimties jo šalininkai neprašytų leidimo iš tos pačios vyriausybės, nuo kurios nori atsiskirti, kad galėtų žengti savo žingsnį - jie tiesiog tai padarytų.

Konstitucija nenumato jokių nuostatų dėl atsiskyrimo, tai tiesa, bet kai pietinės valstijos atsiskyrė pirmą kartą, jos tai padarė remdamosi prielaida, kad per Konstitucijos konventą 1780-aisiais po pergalės prieš Didžiąją Britaniją delegatams susidarė įspūdis, jog valstijos gali savanoriškai atsiskirti, jei to panorės vėliau, nes priešingu atveju tie delegatai niekada nebūtų sutikę kurti sąjungos, nes iki Revoliucinio karo visos kolonijos buvo atskiri dariniai.

Tačiau prezidentas Abraomas Linkolnas (Abraham Lincoln) ir tos valstijos, kurios 1861 m. liko Sąjungoje, su tuo nesutiko, todėl nusprendė ginklu sugrąžinti Pietus į Sąjungą, kas, žinoma, ir įvyko.

Vis dėlto revoliuciniai judėjimai nesilaiko taisyklių ir nusistovėjusių teisinių precedentų. Dėl savo prigimties jie yra maištingi, todėl skelbia deklaracijas ir, remdamiesi jomis, pasirenka veiksmų kryptis. Visiškai neaišku, ar respublikonų dauguma Teksaso valstijos įstatymų leidžiamojoje valdžioje iš tikrųjų priims balsavimo klausimą, kuriuo bus prašoma atsiskyrimo, ir ar gubernatorius Gregas Abbotas (Greg Abbott) jį pasirašys. Tačiau kol pirmoji pietinė valstija 1860-ųjų pradžioje neatsiskyrė, tikėtina, tuo metu buvo daug amerikiečių, kurie taip pat niekada nemanė, kad tai įvyks.

O dabar Teksasą iš esmės apgulė būriai nelegalių užsieniečių, nes Bideno režimas atsisako atlikti savo priesaiką ir užtikrinti sienų apsaugą bei imigracijos įstatymus. Maža to, režimas tuos migrantus priima ir šimtus tūkstančių jų siunčia į šalies gilumą.

Taigi, jei kada nors Teksaso gyventojai turėtų teisę atstumti neatsakingą federalinę vyriausybę, tai būtų dabar. Ir jie tikriausiai turėtų tai padaryti. Tikėtina, kad prie jų prisijungtų ir kitos valstijos.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 09:05 Receptai – Patiekalai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:40 Receptai – Patiekalai Pusryčiai tinginiams – nerealiai skanu

Kvapnus ir sotus patiekalas, kuriuo galite maitinti visą šeimą! Receptas tinginiams, specialiai savaitgaliui! Per kelias minutes paruošite skanų patiekalą.

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 13:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Suskilusių kulnų gydymui
Suskilę (įtrūkę) kulnai liaudies medicinoje, Suskilę (įtrūkę) kulnai, receptai nuo suskilusių kulnų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau