Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 27

JAV teigia, kad G7 sparčiai rengia Rusijos naftos kainų ribojimo planą

Pirmadienį G7 šalys padidino ekonominį spaudimą Maskvai - padaryta pažanga derybose dėl Rusijos naftos kainų ribojimo ir naujų sankcijų, kurios trukdo Rusijos gynybos pramonei.

Aukšto rango JAV pareigūnas žurnalistams sakė, kad derybos dėl to, kaip apriboti pinigų sumą, kurią rusai gali gauti už savo pagrindinį naftos eksportą, vyksta sparčiai.

"Mes vis dar diskutuojame su kitais G7 partneriais, kurie dirba, kad tai užbaigtų, tačiau esame labai arti to, kad G7 lyderiai nuspręstų skubiai nurodyti atitinkamiems ministrams sukurti mechanizmus, kaip nustatyti pasaulinę Rusijos naftos kainos viršutinę ribą", - sakė pareigūnas žurnalistams, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

Šio plano tikslas - atimti iš Kremliaus "pagrindinį grynųjų pinigų šaltinį ir priversti sumažinti Rusijos naftos kainą".

Baltieji rūmai taip pat pristatė naujas priemones, kuriomis siekiama apriboti Rusijos galimybes apsirūpinti ginklais, naudojamais puolant kaimyninę Ukrainą.

"G7 lyderiai suderins ir išplės tikslines sankcijas, kad dar labiau apribotų Rusijos prieigą" prie Vakarų technologijų, kurios gali padėti Rusijos ginklų pramonei, teigė Baltieji rūmai.

O JAV taip pat "agresyviai taikys sankcijas Rusijos gynybos tiekimo grandinėms... ir apribos Rusijos galimybes pakeisti karinę įrangą, kurią ji jau prarado per savo žiaurų karą".

Kita priemonė, kuria siekiama nubausti prezidento Vladimiro Putino Rusiją ir padidinti pagalbą provakarietiškai Ukrainai, - G7 planuoja lėšas, surinktas dėl neseniai įvestų prekybos muitų Rusijos eksportui, paversti pagalba Ukrainai.

JAV prezidentas Joe Bidenas ir kiti G7 lyderiai "sieks įgaliojimų panaudoti pajamas, surinktas už bet kokius naujus tarifus Rusijos prekėms, kad padėtų Ukrainai ir užtikrintų, jog Rusija padengtų savo karo išlaidas", - žurnalistams sakė aukšto rango JAV pareigūnas.

Nors Vakarai, atsakydami į V. Putino įsakymą vasario mėn. įsiveržti į Ukrainą, jau įvedė Rusijai kelių lygių sankcijas, naftos pramonei nukreiptos sankcijos kol kas yra didžiausias ekonominis įkainis.

Energijos eksportas yra didžiausios Rusijos pajamos, o Vakarų šalys yra vienos iš labiausiai priklausomų nuo importuojamos naftos ir dujų.

Kadangi sparčiai kylančios degalų kainos yra skausmingai didelės infliacijos Jungtinėse Valstijose ir kitose Didžiojo septyneto šalyse priežastis, J. Bidenas ypač gerai supranta politinę šio sektoriaus puolimo riziką.

Aukšto rango JAV pareigūnas teigė, kad "G7 lyderiai siekė dviejų tikslų: ne tik tiesiogiai sumažinti pajamas, ypač energetikos srityje, bet ir sumažinti šalutinį poveikį G7 šalių ekonomikoms ir likusiam pasauliui".

"G7 vadovai ketina pripažinti šiuos du tikslus ir taip pat pripažinti, kad tolesnis kelias - skubiai nurodyti ministrams dirbti siekiant kainų viršutinės ribos, kuri, mūsų nuomone, gali geriausiai padėti pasiekti abu šiuos tikslus vienu metu."

Idėją apriboti rusiškos naftos, taip pat ir dujų, kainas remia Italija, taip pat Prancūzija.

Ji veiktų taip, kad šalys ir toliau importuotų joms reikalingą energiją iš Rusijos, bet atsisakytų mokėti didesnę nei nustatyta kainą. Teoriškai tai sumažintų infliacijos spaudimą šalies viduje ir kartu sumažintų Rusijos pelną.

Apskaičiuota, kad Maskva neturėtų kitos išeities, kaip tik sutikti, nes jai labai reikia pajamų.

Tačiau pirmininkaujanti Prancūzija pareiškė, kad ši priemonė būtų "daug veiksmingesnė, jei ją pasiūlytų šalys gavėjos" ir kad būtina bendradarbiauti su OPEC+ ir kitomis pasaulio naftos gavėjomis.

Jungtinės Valstijos ir Kanada, kurios yra daug mažiau priklausomos nuo Rusijos kaip energijos tiekėjos, uždraudė bet kokį rusiškos naftos importą.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

28.10.2019 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Bulviniai Blynai Su Mėsos Įdaru

Į mėsos faršą dedame prieskonius, tarkuotą svogūną, išspaustą česnaką ir išmaišome. Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame, šiek tiek nusunkiame ir apšlaktome citrinos sultimis (po nusunkimo pasilikusį krakmolą dedame atgal...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau