Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 2

Baidenas blokuoja gręžimą jūroje, riboja naftos gavybą po to, kai maldavo naftos kompanijų išgauti daugiau ir puolė dujų degalines

J. Bideno administracija vėl paskelbė naują planą, kaip sumažinti naftos gavybą šalies viduje, šį kartą užkirsdama kelią naujiems naftos gręžimo jūroje Atlanto ir Ramiajame vandenynuose projektams.

Penktadienį Vidaus reikalų departamentas paskelbė dalį savo proceso, kuriuo siekiama įgyvendinti naują penkerių metų naftos gręžimo jūroje planą. Pagal šį planą per ateinančius penkerius metus gali būti leista parduoti ne daugiau kaip 11 naftos gavybos jūroje nuomos sutarčių: dešimt Meksikos įlankoje ir vieną Kuko įlankoje prie pietų centrinės Aliaskos pakrantės. Plane atsisakoma bet kokios naujos gavybos Atlanto ir Ramiojo vandenyno regionuose. 

"Siūloma programa nėra sprendimas išduoti konkrečias nuomos sutartis ar leisti vykdyti bet kokią gręžybą ar gavybą", - sakė Vidaus reikalų departamento (DOI) sekretorė Deb Haaland.

Haaland teigė, kad planas "pašalina iš svarstymo federalinius vandenis prie Atlanto ir Ramiojo vandenyno pakrančių".

"Nuo pat pirmos dienos prezidentas Baidenas ir aš aiškiai išreiškėme savo įsipareigojimą pereiti prie švarios energijos ekonomikos", - tęsė ji.

DOI plane aiškiai nurodoma, kad Bideno administracija negarantuoja ir galimo leidimo ar nuomos gręžti leistinuose regionuose. Jame sakoma: "Rajono ar galimo nuomos pardavimo įtraukimas į siūlomą programą nereiškia, kad jis bus įtrauktas į galutinę Nacionalinę OCS programą".

Pasiūlymas teikiamas kylant dujų kainoms ir esant rekordinei infliacijai. Šis žingsnis neturėtų stebinti, nes J. Bidenas per savo rinkimų kampaniją žadėjo uždrausti iškastinio kuro gręžimą jūroje.

Birželio mėnesį J. Bidenas išsiuntė piktą laišką didžiausių šalies naftos kompanijų vadovams, prašydamas jų išgauti daugiau naftos. Tačiau po šios iniciatyvos jis ėmėsi įprastos politinės nesėkmės ir dabar siekia užblokuoti didesnę gavybą. 

Naujai parengtas planas yra J. Bideno klimato kaitos politikos dalis, pagal kurią reikalaujama įgyvendinti naują penkerių metų naftos gręžimo jūroje planą. Paskutinį kartą DOI naftos ir dujų aukcioną atviroje jūroje Meksikos įlankoje surengė lapkričio mėn. Tačiau vėliau teismo nutartimi pardavimas buvo sustabdytas, nes administracija tinkamai neįvertino jo poveikio klimatui.

Džo Baidenas vos prieš dvi savaites dėl rekordinių dujų kainų kaltino degalinių savininkus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Gudobelės žiedai ir vaisiai gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: gudobelė, vanduo, Paprastoji sukatžolė.

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 14:02 Receptai – Patiekalai Arbata skatinanti prakaitavimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: liepos žiedai, avietės vaisiai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau