Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 1

Pusė Prancūzijos branduolinių reaktorių sustabdyti kilus energetikos krizei

Pusė Prancūzijos atominių elektrinių neveikia dėl "techninės priežiūros ar defektų", o tai yra pavojingas metas visos Europos energijos ir elektros rinkoms, nes kainos kyla dėl konflikto Ukrainoje. 

Agentūra "Bloomberg" praneša, kad energijos tiekėja "Electricité de France" (EDF) susiduria su plataus masto gedimais, nes 28 iš 56 šalies reaktorių neveikia dėl įprastinės techninės priežiūros ar defektų. 

Prancūzijos atominės elektrinės tiekia daugiau kaip 66 proc. visos šalies elektros energijos. Dėl gedimų branduolinės energijos gamyba pasiekė žemiausią sezoninį lygį per mažiausiai dešimtmetį. 

Prancūzijos elektros energijos rinkoje pastebima tendencija, kad jos kainos yra didesnės - iki 30 proc. didesnės nei kaimyninės Vokietijos, kuri savo elektrines daugiausia maitina iškastiniu kuru. Prancūzijos elektros energijos kainos yra keturis kartus didesnės nei tuo pačiu metu 2021 m., nes dėl mažėjančios branduolinės energijos apimties padidėjo spaudimas kitiems elektros energijos gamybos šaltiniams, taip sukeliant pasiūlos krizę. 

Prancūzijos energetikos analizės įmonės COR-e vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Emerikas de Viganas (Emeric de Vigan) agentūrai "Bloomberg" sakė, kad aukštos elektros energijos kainos greičiausiai išliks, nes šalies branduolinės energetikos problemos "tęsis ilgiau nei šiais metais ir, tikėtina, kitais metais". 

Trečiadienį "JPMorgan Chase & Co." suabejojo, ar daugiau branduolinių reaktorių, kuriuos planuojama sustabdyti šiais metais, gali būti nukelti į 2023 m., "atsižvelgiant į itin ribotą pasiūlą ir paklausą bei geopolitinį kontekstą". 

Agentūra "Bloomberg" pažymėjo, kad dėl branduolinių reaktorių sustabdymo ir vyriausybės priemonių, kuriomis siekiama apriboti elektros energijos kainas, derinio EDF šiemet patirs didžiulius 26,2 mlrd. eurų (28,3 mlrd. JAV dolerių) nuostolius. 

Prancūzija yra didžiausia Europoje grynoji elektros energijos eksportuotoja. Nuolatiniai branduolinių reaktorių gedimai didins elektros energijos kainas ir dar labiau slėgs krizės ištiktą žemyną, nes Rusija dabar reikalauja rublių mainais į iškastinį kurą. 
 

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip..., todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo vidurių užkietėjimo
Vidurių užkietėjimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo vidurių užkietėjimo, receptai nuo vidurių užkietėjimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau