Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 29

Iranas teigia, kad JAV branduolinėse derybose turi atsisakyti "Trumpo metodo"

Trečiadienį Iranas perspėjo JAV atsisakyti "Trumpo metodo" po to, kai abi šalys pradėjo netiesiogines derybas, siekdamos atgaivinti branduolinį susitarimą, kurį buvęs Amerikos prezidentas sužlugdė.

Tačiau Irano pareigūnai sakė, kad tikisi pažangos Katare vykstančiose derybose, kurios prasidėjo po to, kai tarptautiniai susitikimai, skirti susitarimui sugrąžinti, atsidūrė aklavietėje.

Iranas 2015 m. sutiko apriboti savo branduolinę programą mainais į sankcijų sušvelninimą, o po trejų metų tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donald Trump) pasitraukė iš šio susitarimo.

"Tikimės, kad, Dievui leidus, galėsime pasiekti teigiamą ir priimtiną susitarimą, jei Jungtinės Valstijos atsisakys D. Trumpo metodo", - sakė Irano vyriausybės atstovas spaudai Ali Bahadori-Jahromi.

Jis apibūdino "Trumpo metodą" kaip "tarptautinės teisės ir ankstesnių susitarimų nesilaikymą bei Irano žmonių teisėtų teisių nepaisymą".

Netiesioginės derybos - konkuruojančios delegacijos siunčia viena kitai žinutes iš skirtingų to paties viešbučio dalių - vyksta likus dviem savaitėms iki JAV prezidento Joe Bideno pirmojo oficialaus vizito į regioną, kurio darbotvarkėje Iranas užima svarbią vietą.

Augančios naftos kainos ir nepanaudotų pajėgumų trūkumas taip pat gali tapti galimybe Teheranui siekti, kad būtų panaikintos sankcijos Irano naftai, sakė Vašingtone įsikūrusio Artimųjų Rytų instituto analitinio centro "Middle East Institute" Irano programos direktorius Alexas Vatanka (Alex Vatanka).

Užsienio reikalų ministras Hossein Amir-Abdollahian sakė, kad Iranas yra atviras susitarimui Dohoje, bet neperžengs savo "raudonųjų linijų".

Jis sakė, kad "mes rimtai" norime užbaigti susitarimą, ir pabrėžė, kad jo šalis nesitrauks nuo "raudonųjų linijų", kurias yra nubrėžusi.

"Jei Amerikos pusė turi rimtų ketinimų ir yra realistiška, susitarimą galima pasiekti šiame etape ir šiame derybų raunde", - sakė jis, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra IRNA.

IRNA anksčiau yra apibūdinusi "raudonąsias linijas" kaip visų su branduoliniu susitarimu susijusių sankcijų panaikinimą, mechanizmo, kuriuo būtų galima patikrinti, ar jos panaikintos, sukūrimą ir užtikrinimą, kad JAV nepasitrauktų iš susitarimo.

Netiesioginės derybos, kurioms vadovauja JAV specialusis pasiuntinys Robertas Malley (Robert Malley) ir Irano atstovas Ali Bagheri, vyksta po daugiau nei metus trukusių Europos Sąjungos tarpininkaujamų derybų Vienoje dėl grįžimo prie 2015 m. susitarimo.

Susitarimu Iranui buvo sušvelnintos sankcijos mainais į jo branduolinės programos apribojimus, siekiant užtikrinti, kad Teheranas negalėtų sukurti branduolinio ginklo - tai, ką jis visada neigė norįs padaryti.

Nuo 2018 m., kai D. Trumpas vienašališkai iš jo pasitraukė ir ėmė iš naujo taikyti griežtas ekonomines sankcijas aršiam Amerikos priešui, susitarimas kabo ant plauko.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:17 Receptai – Patiekalai Kepti varškėtukai su razinomis
Išmirkinkite razinas, nupilkite ir apsausinkite. Dubenėlyje šakute gerai išmaišykite varškę, miltus, cukrų, druską, razinas ir kiaušinius. Pabarstykite stalą miltais, ant jų išdėliokite po šaukštą varškinės masės. Kiekvieną masė...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

03.11.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Nekeptas skanumėlis per 15 min.

Viskas labai paprasta, greita ir gardu. O ir prireiks vos 2 sudedamųjų dalių. Pažiūrėkite patys. Paprasta, ekonomiška, greita ir labai skanu. Saldainiai gaunasi neįkyriai saldaus skonio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau