Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 3

Mokslininkai įspėja, kad dirvožemis staiga sukelia "žudikišką" širdies ligą

Mokslininkai įspėja sodininkus, kad dirvožemyje randama paslaptinga medžiaga sukelia staigų širdies ligų protrūkį.

Pasak pranešimų, gydytojai dirvožemyje aptiko medžiagų, kurios gali turėti "žalingą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai".

Timetotimes.com praneša: Mainco universiteto medicinos centro Vokietijoje ekspertai teigė, kad oro, vandens ir dirvožemio tarša kasmet sukelia mažiausiai devynis milijonus mirčių.

Jie pabrėžė, kad daugiau kaip 60 proc. su tarša susijusių mirčių yra susijusios su širdies ligomis, tokiomis kaip insultas, infarktas, širdies ritmo sutrikimai ir lėtinė koronarinė širdies liga.

Europos kardiologų draugijos žurnale "Journal of the European Society of Cardiology, Cardiovascular Research" išspausdintame straipsnyje autoriai teigė, kad dirvožemį teršia sunkieji metalai, pesticidai ir plastikas.

Jie teigia, kad užterštas dirvožemis gali sukelti padidėjusį oksidacinį stresą kraujagyslėse, o tai savo ruožtu lemia širdies ligas.

Užterštas dirvožemis į kraują gali patekti įkvėpus.

Dirvožemio teršalai taip pat patenka į upes, sudarydami nešvarų vandenį, kuris vėliau gali būti naudojamas.

Pesticidai taip pat siejami su širdies ir kraujagyslių ligomis.

Ekspertai pridūrė, kad nors didžiausia rizika kyla žemės ūkyje ir chemijos pramonėje dirbantiems žmonėms, pesticidų su užterštu maistu, dirvožemiu ir vandeniu gali gauti ir kiti gyventojai.

Ekspertai teigė: "Nors dirvožemio užterštumas sunkiaisiais metalais ir jo ryšys su širdies ir kraujagyslių ligomis yra ypatinga problema mažas ir vidutines pajamas gaunančiose šalyse, nes jų gyventojai yra neproporcingai veikiami šių aplinkos teršalų, tačiau dėl didėjančios maisto tiekimo grandinių globalizacijos ir šių sunkiųjų metalų patekimo į vaisius, daržoves ir mėsą tai tampa problema bet kurioje pasaulio šalyje."

Jie taip pat nagrinėjo kadmį - sunkųjį metalą, kuris nedideliais kiekiais natūraliai aptinkamas ore, vandenyje, dirvožemyje ir maiste, o jo šaltinis yra pramoniniai ir žemės ūkio šaltiniai.

Jų analizė parodė, kad kadmio ir širdies ligų ryšys yra nevienareikšmis.

Analizuodami jie nustatė, kad apsilankymų skubios pagalbos kabinete dėl širdies ir kraujagyslių ligų Japonijoje buvo 21 proc. daugiau tomis dienomis, kai buvo didelis Azijos dulkių poveikis.

Šios dulkės yra pavojingos, nes paprastai yra užterštos ir plinta oru.

Profesorius Miunzelis (Münzel) pridūrė, kad reikia atlikti daugiau tyrimų apie bendrą kelių dirvožemio teršalų poveikį širdies ir kraujagyslių ligoms, nes retai kada esame veikiami tik vieno toksinio veiksnio.

"Reikia skubiai ištirti, kaip nano- ir mikroplastikas gali sukelti ir sustiprinti širdies ir kraujagyslių ligas.

"Kol nesužinosime daugiau, atrodo protinga dėvėti veido kaukę, kad apribotume vėjo nešamų dulkių poveikį, filtruoti vandenį, kad būtų pašalinti teršalai, ir pirkti sveikame dirvožemyje užaugintą maistą."

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

Visas šis parazitologinis tyrimas atrodo labai juokingas, jau vien dėl to, kad dirvožemis naudojamas maistui ir visiems nuodams, kuriuos valgome, gaminti.  Matyt, siekiant to išvengti, žmonėms buvo liepta einant į restoranus dėvint kelnes ant galvos ir nenusimauti jų net einant į tualetą, kad į užpakalį nepatektų joks koronavirusas. Bet, žinoma, ne tai svarbiausia. 

Iš tikrųjų tai atrodo kaip naujos tendencijos, kuri atsiranda kartu su artėjančiu vandens privatizavimu, gimimas. Jei kas nors to nepastebėjo, paaiškinsime trumpai: vandens privatizavimas - tai vandens kontrolės ir (arba) vandentvarkos paslaugų perdavimas privačioms bendrovėms. Kitaip tariant, jei anksčiau vandenį į vandentiekį iš upės pumpuodavo valstybė, tai dabar, kadangi vanduo upėse visur užterštas, vandens tiekimu turėtų rūpintis privatūs investuotojai - jie geriau jį išvalo. 

Daugeliui žmonių nepatinka vandens privatizavimo projektas, nes pirmas dalykas, prie kurio jis privedė ir vis dar prives, yra vandentiekio vamzdyno kainos padidėjimas ir naujai sukurtų vergų darbas kažkokiems neaiškiems investuotojams, kurie turi mokėti už vandenį. Tačiau dabar, regis, dirvožemis yra kitas ir tik investuotojai turės teisę auginti maistą, nes tik jie turi gražius ir švarius laukus. laukime, kad žemės ūkis nuodingas, kas pardavinės produkcija, teks galimai... nnnn raštų pateiki iš tam tikrų institucijų... Kur, kaimo bobutė spaus į viską (kaip ir su kiaulėmis), kad neapsimokėjo auginti. O, kas gali paneigti, ar pateikti? Toliau, aišku, bus kalbama apie oro investuotojus, kur taip pat jau yra šiek tiek nešvarūs ir mes mokėsimo už oro valymą, todėl stebėsime, kaip viskas klostosi toliau. 

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.12.2017 laikas 14:53 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (šunobelės, pipirmėčiai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Virškinimas. Ingredientai: šunobelės šaknų, pipirmėčių lapų, dilgėlių lapų, ajero šaknų, valerijono šaknų.

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:21 Receptai – Patiekalai Cukinijų blynai
Gardžių cukinijų blynų receptas. Skanaus

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau