Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 6

Aukščiausio rango ministrai Riši Sunakas ir Saidas Džavidas nusiteikę prieš skandalingai pagarsėjusį JK ministrą pirmininką

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Boris Johnson) antradienį patyrė du šoką - iš jo vyriausybės pasitraukė du asmenys, įskaitant finansų ministrą, nes valdančiosios Konservatorių partijos vadovybėje įsiplieskė pilietinis karas.

Iš iždo kanclerio pareigų pasitraukė Riši Sunakas (Rishi Sunak), o iš sveikatos apsaugos ministro posto - Saidas Džavidas (Sajid Javid), abu pareiškę, kad nebegali ilgiau toleruoti skandalų kultūros, kuri jau kelis mėnesius persekioja B. Džonsoną.

Leiboristų lyderis Keiras Starmeris (Keir Starmer) sakė, kad "akivaizdu, jog ši vyriausybė žlunga".

"Torių partija yra korumpuota ir vieno žmogaus pakeitimas to nepataisys", - sakė jis pareiškime, reikalaudamas surengti pirmalaikius visuotinius rinkimus.

"Mums reikia keisti vyriausybę".

Apie atsistatydinimą buvo paskelbta praėjus kelioms minutėms po to, kai premjeras atsiprašė už aukšto rango konservatoriaus, kuris praėjusią savaitę pasitraukė iš pareigų po to, kai buvo apkaltintas neblaivus apsikabinęs du vyrus, paskyrimą.

Po vyriausiojo bičo pavaduotojo Kriso Pinčerio (Chris Pincher) atsistatydinimo kelias dienas vyko keisti paaiškinimai. Dauningo gatvė iš pradžių neigė, kad B. Johnsonas, vasario mėn. skirdamas K. Pinčerį, žinojo apie ankstesnius jam mestus kaltinimus.

Tačiau antradienį ši gynyba žlugo po to, kai buvęs aukšto rango valstybės tarnautojas pareiškė, kad B. Johnsonui, kaip užsienio reikalų ministrui, 2019 m. buvo pranešta apie kitą incidentą, susijusį su jo sąjungininku.

"Manau, kad tai buvo klaida, ir atsiprašau už ją", - sakė premjeras žurnalistams po to, kai opozicijos parlamentarai ir kai kurie toriai apkaltino jį melavus dėl to, ką jis žinojo paskirdamas Pinčerį.

"Žvelgiant iš laiko perspektyvos, tai buvo neteisingas sprendimas".

Pinčerio byla buvo "vyšnaitė ant torto" Sunakui ir Džavidui, "Sky News" sakė torių parlamento narys Endriu Bridženas (Andrew Bridgen), vienas aršiausių Džonsono kritikų.

"Borisui atėjo laikas pasitraukti. Jis gali tai vilkinti dar kelias valandas, jei nori.

"Tačiau aš ir daugelis partijos narių dabar esame pasiryžę, kad jis pasitrauks iki vasaros pertraukos (po trijų savaičių): kuo greičiau, tuo geriau."

Atsistatydinimas buvo paskelbtas po to, kai prieš mėnesį B. Johnsonas tik per plauką išgyveno konservatorių parlamento narių balsavimą dėl nepasitikėjimo.

Kiti kabineto nariai, įskaitant užsienio reikalų sekretorę Liz Truss ir gynybos sekretorių Beną Wallace'ą (Ben Wallace) - du tikėtini pretendentai į lyderio postą - ir toliau palaiko Johnsoną, sakė padėjėjai.

Tačiau būtent Sunako pasitraukimas, vykstant politiniams nesutarimams dėl Didžiąją Britaniją krečiančios pragyvenimo išlaidų krizės, yra liūdna žinia B. Džonsonui.

Klastingame atsistatydinimo laiške Sunakas (Sunak) teigė, kad "visuomenė pagrįstai tikisi, jog vyriausybė dirbs tinkamai, kompetentingai ir rimtai".

"Manau, kad už šiuos standartus verta kovoti, todėl atsistatydinu", - rašė jis B. Džonsonui.

- "Žlungantis" -

Džavidas, kuris prieš Sunaką dirbo Iždo departamente, o paskui pasitraukė dėl ankstesnio susipykimo su Džonsonu, rašė, kad britų visuomenė "iš savo vyriausybės tikisi sąžiningumo".

Pasak Džavido, premjero išlikimas per praėjusį mėnesį vykusį balsavimą dėl nepasitikėjimo suteikė jam galimybę parodyti "nuolankumą, susivaldymą ir naują kryptį".

"Tačiau apgailestaudamas turiu pasakyti, kad man aišku, jog ši situacija jums vadovaujant nepasikeis - todėl praradote ir mano pasitikėjimą."

B. Johnsonas buvo įsivėlęs į įvairius skandalus, įskaitant vadinamąją "Partygate" aferą, kai jis gavo policijos baudą už tai, kad pažeidė savo paties nustatytus koronaviruso blokavimo apribojimus Dauningo gatvėje.

58 metų premjeras vis dar susiduria su parlamentiniu tyrimu dėl to, ar jis melavo parlamento nariams dėl uždarymo režimo pažeidimo vakarėliuose Dauningo gatvėje.

Pinčerio pasitraukimas iš Whips'o biuro, kuriam pavesta užtikrinti partijos drausmę ir standartus, žymi dar vieną pastaraisiais mėnesiais torių pareikštą įtarimą dėl netinkamo seksualinio elgesio.

Konservatorių parlamento narys Neilas Parishas (Neil Parish) atsistatydino balandį, kai buvo pagautas Bendruomenių rūmuose mobiliuoju telefonu žiūrintis pornografiją.

Tai paskatino surengti papildomus rinkimus jo anksčiau saugioje vietoje, kuriuos partija pralaimėjo, o istorinę pergalę iškovojo opoziciniai liberalai demokratai.

Tą pačią dieną leiboristai, pagrindinė opozicinė partija, nugalėjo konservatorius kituose papildomuose rinkimuose šiaurės Anglijoje, kuriuos paskatino torių parlamento nario nuteisimas už seksualinę prievartą.

Šie nesutarimai kilo Didžiajai Britanijai kovojant su didėjančia pragyvenimo išlaidų krize ir vasarą vykstant įvairių profesinių sąjungų streikams dėl darbo užmokesčio ir darbo sąlygų.

Tuo tarpu šalis ir toliau stengiasi prisitaikyti prie "Brexit" ir rizikuoja sukelti galimą prekybos karą su Europos Sąjunga, vienašališkai peržiūrėdama specialų susitarimą, dėl kurio su bloku susitarė dėl Šiaurės Airijos.

Džeikobas Risas Mogas (Jacob Rees-Mogg), atkakliai lojalus kabineto sąjungininkas, atmetė Sunako ir Džavido atsistatydinimą kaip "mažus vietinius sunkumus".

"Prarasti kanclerius pasitaiko", - sakė jis televizijai "Sky News", primindamas ankstesnius torių lyderius, nors Margaret Thatcher galiausiai nuvertė vyriausybėje kilęs pagrindinių sąjungininkų maištas.

"Agence France-Presse" (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 17:05 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kurtumo gydymui
Kurtumas liaudies medicinoje, Kurtumas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau