Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 7

FDA greičiausiai patvirtins klinikinius bandymus, skirtus kiaulės organų transplantacijai žmogui

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad FDA patariamasis komitetas svarstė, kaip toliau elgtis, kad būtų leista atlikti klinikinius bandymus, kuriais būtų bandomi kiaulės organų transplantacijos žmogui tyrimai.

Ksenotransplantacijos procedūra pradėta taikyti dar XVII a., kai transfuzijoms buvo bandoma naudoti gyvūnų kraują. Kadangi trūko žmogaus organų, mokslininkai ėmė ieškoti nežmoginių primatų, pavyzdžiui, beždžionių, šimpanzių, babuinų ir net kiaulių, rašo Nature.

Eksperimentai su kiaulėmis davė daugiau teigiamų rezultatų, nes jų organai yra panašūs į žmogaus organus.

Nors per pastaruosius metus buvo atliktos kelios tokios procedūros, oficialių žmonių ksenotransplantacijos bandymų nebuvo atlikta.

Ataskaitoje teigiama, kad dauguma agentūros pareigūnų ir gydytojų sutinka, jog norint atsakyti į aktualiausius mokslinių tyrimų klausimus, susijusius su tarprūšinėmis transplantacijomis, būtini bandymai su žmonėmis.

Taip pat reikia informacijos apie tai, kokia kiaulių veislė geriausiai tinka transplantuojamiems organams auginti, taip pat apie tai, kokią įtaką transplantacijos sėkmei gali turėti gretutinės sveikatos būklės, pavyzdžiui, diabetas.

"Bandymai su žmonėmis padėtų atsakyti į daugybę klausimų, pavyzdžiui, koks yra geriausias imunosupresinių vaistų kokteilis, kad žmogaus organizmas priimtų kiaulės organą, ir kaip gydytojai galėtų valdyti riziką, kad persodintuose organuose gali būti kiaulių viruso", - pridūrė Jeilio universiteto veterinarijos specialistė Karolina Zeis (Caroline Zeiss).

Dėl didėjančio žmonių, laukiančių organų transplantacijos, skaičiaus bandymai tampa dar aktualesni. Vien Jungtinėse Amerikos Valstijose organų transplantacijos laukia daugiau kaip 100 000 žmonių. Mokslininkai jau seniai tikėjosi, kad ksenotransplantacijos galėtų padėti patenkinti paklausą ir taip išgelbėti žmonių gyvybes.

"Kiekvieną dieną miršta žmonės, laukiantys organų", - teigia Bostono Masačiusetso ligoninės infekcinių ligų specialistas Džėjus Fišmanas (Jay Fishman), kuris dalyvavo FDA posėdyje.

2021 m. rugsėjį žurnale "American Journal of Transplantation" paskelbtame tyrime buvo parodyta, kaip pacientui, kurio smegenys mirė, buvo persodinti du genų redaguotos kiaulės inkstai. Per 54 valandas trukusį bandymą paaiškėjo, kad inkstai funkcionuoja normaliai ir gamina šlapimą.

Panašią operaciją spalio mėnesį atliko Niujorko universiteto "NYU Langone Health" gydytojai.

Šių metų sausio mėn. sunkiai sergantis vyras Merilande (JAV) tapo pirmuoju, kuriam buvo pritaikyta kiaulės širdis. Tačiau po dviejų mėnesių jis mirė nuo kiaulių viruso - išvengiamos infekcijos, siejamos su pražūtingais transplantacijos padariniais.

Nors širdies persodinimo recipientas mirė, Allanas Kirkas (Allan Kirk), JAV Djuko universiteto transplantacijos chirurgas, teigė, kad operacija buvo labai sėkminga.

Susitikime kalbėjo Vilsonas Brajanas (Wilson Bryan), FDA Audinių ir pažangiųjų terapijų biuro Sidabriniame Springe, Merilando valstijoje, direktorius.

Jungtinėms terapijos įmonėms priklausančios bendrovės, tokios kaip "Revivicor" Blacksburge, Virdžinijos valstijoje, veisia kiaules, kurios naudojamos ksenotransplantacijai.

Pranešime teigiama, kad jos ieškojo tinkamo kiaulių genetinių modifikacijų derinio, kuris padėtų užtikrinti, kad žmogaus imuninė sistema priimtų gyvūnų organus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.12.2019 laikas 10:42 Receptai – Patiekalai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:10 Receptai – Patiekalai Česnakas, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Česnakas, Pienas.

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:15 Receptai – Patiekalai Bulvių kaukė Įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Didelė bulvė, Pienas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau