Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 8

Prieš antivyriausybinį mitingą Šri Lankoje įvesta komendanto valanda

Penktadienį Šri Lankos sostinėje įvesta neterminuota komendanto valanda, o kariuomenė paskelbta budėti prieš planuojamą mitingą, kuriame reikalaujama nušalinti įsiutusį prezidentą Gotabaja Radžapaksą (Gotabaya Rajapaksa).

Policijos viršininkas Chandana Wickramaratne (Chandana Wickramaratne) sakė, kad Kolombe ir jo priemiesčiuose nuo 15.30 val. Grinvičo laiku iki atskiro pranešimo bus paskelbta komendanto valanda, ir paragino gyventojus likti namuose.

Šis įsakymas buvo paskelbtas, kai penktadienį į sostinę suplūdo tūkstančiai antivyriausybinių protestuotojų prieš šeštadienį rengiamą mitingą, kurio tikslas - spausti Radžapaksą atsistatydinti dėl gilėjančios šalies ekonominės krizės.

Salų valstybė kenčia dėl precedento neturinčio būtiniausių prekių trūkumo, o 22 mln. jos gyventojų nuo metų pradžios patiria sparčiai augančią infliaciją ir užsitęsusius elektros energijos tiekimo sutrikimus.

Demonstrantai jau kelis mėnesius stovyklauja prie M. Rajapaksos biuro Kolombe, reikalaudami jo atsistatydinimo dėl blogo ekonomikos valdymo.

Tūkstančiai kareivių, ginkluotų automatais, anksčiau tą pačią dieną buvo atgabenti į Kolombą, kad sustiprintų policijos pajėgas, saugančias oficialią M. Rajapaksos rezidenciją, kurią antivyriausybiniai protestuotojai žadėjo šturmuoti šeštadienį.

"Šiandien po pietų pradėta operacija, kurioje dalyvauja beveik 20 000 karių, policininkų ir policininkių", - AFP sakė aukščiausio rango gynybos pareigūnas. "Tikimės, kad rytojaus protestas netaps smurtiniu".

Jis teigė, kad daugiau karių į sostinę buvo atgabenta iš provincijų po to, kai mažiausiai trys teisėjai atsisakė uždrausti šeštadienio protestus.

Jungtinės Tautos paragino Šri Lankos valdžios institucijas ir protestuotojus užtikrinti, kad šeštadienio demonstracijos praeitų taikiai.

"Raginame Šri Lankos valdžios institucijas laikytis santūrumo užtikrinant susirinkimų tvarką ir dėti visas pastangas, kad būtų užkirstas kelias smurtui", - pareiškė JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras.

Devyni žmonės žuvo ir šimtai buvo sužeisti, kai visoje šalyje kilo susirėmimai po to, kai gegužę Radžapaksai lojalūs šalininkai užpuolė taikius protestuotojus prie prezidento biuro.

Šri Lanka negrąžino 51 mlrd. dolerių vertės užsienio skolos ir vedė gelbėjimo derybas su Tarptautiniu valiutos fondu.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Tortas „Minute“ iš varškės visoms progoms

Iš varškės galime pagaminti nuostabų pyragą. Ir svarbiausia, greitai ir lengvai. Pyragas gaunasi, gražus, švelnus ir nepaprastai skanus. Jums turėtų patikti, o patikus jį pradėsite gaminti visoms gyvenimo progoms.

...

Skaityti daugiau

08.08.2019 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti namuose varškės spurgas
Senai norite pagaminti spurgų, bet nežinote, pagal kokį receptą jos išeina pačios skaniausios? Tvirtai galime pasakyti, kad mūsų receptas vienas sėkmingiausių! Varškės spurgos išeina orinės, saikingai saldžios, naudingos ir nerieb...

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau