Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

Šri Lankos prezidentas po oro uoste kilusios priešpriešos siekia pabėgti jūra

Šri Lankos prezidentas antradienį išvyko į karinio jūrų laivyno bazę, kad po žeminančio susipriešinimo oro uoste pabėgtų iš salos laivu, pranešė oficialūs šaltiniai.

Gotabaja Radžapaksa pažadėjo trečiadienį atsistatydinti ir atverti kelią "taikiam valdžios perdavimui" po plataus masto protestų prieš jį dėl didžiausios šalies ekonominės krizės.

73 metų lyderis pabėgo iš savo oficialios rezidencijos Kolombe prieš pat dešimtims tūkstančių protestuotojų šeštadienį ją užplūstant. Tada jis norėjo išskristi į Dubajų, sakė pareigūnai.

Būdamas prezidentas, M. Rajapaksa naudojasi imunitetu nuo suėmimo, todėl manoma, kad prieš atsistatydindamas jis norėjo išvykti į užsienį, kad išvengtų galimybės būti sulaikytas.

Tačiau pirmadienį Bandaranaikės tarptautinio oro uosto imigracijos tarnybos darbuotojai atsisakė VIP paslaugų ir primygtinai reikalavo, kad visi keleiviai eitų per viešąsias kasas.

Prezidento partija nenorėjo eiti įprastais kanalais, baimindamasi visuomenės reakcijos, sakė saugumo pareigūnas, ir dėl to praleido keturis skrydžius, kuriais galėjo nuskristi į Jungtinius Arabų Emyratus.

Bandymai organizuoti karinį skrydį į kaimyninę šalį taip pat nepavyko, nes iš karto nebuvo gautas leidimas nusileisti, pridūrė pareigūnas.

Prezidentas ir jo žmona naktį praleido šalia oro uosto esančioje karinėje aviacijos bazėje.

Aukšto rango gynybos šaltinis sakė, kad artimiausi prezidento kariniai padėjėjai aptarinėjo galimybę jį ir jo palydą nugabenti į užsienį kariniu patruliniu laivu.

"Dabar geriausia išeitis yra išėjimas jūra", - sakė gynybos pareigūnas. "Jis galėtų nuvykti į Maldyvus arba Indiją ir nuskristi į Dubajų".

Antradienį po pietų grupė dviem sraigtasparniais "Bell 412" išskrido iš oro bazės, sakė oro uosto šaltinis, ir išvyko į šiaurės rytinį Trinkomalės uostą, kuriame yra karinio jūrų laivyno bazė, kurioje Radžapaksa iš pradžių pasislėpė po to, kai šeštadienį pabėgo iš rūmų.

Kita galimybė buvo skristi iš Hingurakgodos oro bazės, kur sraigtasparniai sustojo papildyti degalų, sakė oro pajėgų šaltinis, pridūręs, kad oro pajėgos turi kilimo ir tūpimo taką, kuriuo gali skristi vykdomieji lėktuvai.

Jauniausias Radžapaksos brolis Bazilis, kuris balandžio mėn. atsistatydino iš finansų ministro pareigų, anksti antradienį po įtempto susipriešinimo su oro uosto darbuotojais pavėlavo į savo paties "Emirates" skrydį į Dubajų.

Basilas, kuris be Šri Lankos pilietybės turi ir JAV pilietybę, bandė pasinaudoti verslo keliautojams skirta mokama konsjeržo paslauga, tačiau oro uosto ir imigracijos tarnybos darbuotojai pareiškė, kad jie atsisakė greitosios paslaugos.

"Buvo keletas kitų keleivių, kurie protestavo prieš Basilo įlaipinimą į lėktuvą", - AFP sakė oro uosto pareigūnas. "Susidarė įtempta situacija, todėl jis skubiai paliko oro uostą".

- Skubus pasitraukimas -

Basilas turėjo gauti naują JAV pasą, nes paliko jį prezidento rūmuose, kai šeštadienį Radžapakos skubiai pasitraukė, kad išvengtų minios, sakė diplomatinis šaltinis.

Oficialūs šaltiniai sakė, kad didinguose rūmuose taip pat buvo paliktas lagaminas su dokumentais ir 17,85 mln. rupijų (apie 50 000 JAV dolerių) grynaisiais pinigais, kuriuos dabar saugo Kolombo teismas.

Iš prezidento kanceliarijos nebuvo jokių oficialių pranešimų apie jo buvimo vietą, tačiau jis liko vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, kurio žinioje yra kariniai ištekliai.

M. Radžapaksa kaltinamas blogai valdęs ekonomiką, kad šalis pritrūko užsienio valiutos net būtiniausiam importui finansuoti, o tai sukėlė didelių sunkumų 22 mln. gyventojų.

Jei jis atsistatydins, kaip žadėjo, ministras pirmininkas Ranilas Wickremesinghe (Ranil Wickremesinghe) automatiškai taps laikinai einančiu prezidento pareigas, kol parlamentas išrinks deputatą, kuris baigs prezidento kadenciją, kuri baigsis 2024 m. lapkričio mėn.

Balandžio mėn. Šri Lanka negrąžino 51 mlrd. dolerių užsienio skolos ir veda derybas su TVF dėl galimo gelbėjimo.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 09:10 Receptai – Patiekalai Arbatos receptas nuo karščiavimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: aviečių lapai, aviečių uogos, raudonėlis, šalpusnio lapai, vanduo.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau