Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 11

Šri Lankos prezidentas, pasklidus gandams apie tremtį, netoli oro uosto

Pirmadienį Šri Lankos prezidentas buvo atskraidintas į oro bazę netoli pagrindinio tarptautinio oro uosto, pranešė pareigūnai, o tai paskatino spėliones, kad jis pabėgs į tremtį užsienyje.

Gotabaja Radžapaksa (Gotabaya Rajapaksa) šeštadienį pabėgo iš prezidento rūmų Kolombe, saugomas karinio jūrų laivyno, prieš pat dešimtims tūkstančių protestuotojų užimant šį kompleksą.

Po kelių valandų parlamento pirmininkas paskelbė, kad G. Rajapaksa trečiadienį atsistatydins, kad būtų sudarytos sąlygos "taikiam valdžios perdavimui".

73 metų lyderis pasislėpė karinio jūrų laivyno objekte, AFP sakė vienas aukšto rango gynybos pareigūnas, o paskui buvo nugabentas į Katunajakės oro bazę, kuri turi bendrą perimetro tvorą su pagrindiniu šalies Bandaranaikės tarptautiniu oro uostu.

"Jis ir jo palyda buvo nuskraidinti atgal į Kolombą dviem "Bell 412" sraigtasparniais", - pridūrė jis.

Prezidento kanceliarija oficialiai nepranešė, kur jis yra, tačiau keli vietos žiniasklaidos pranešimai rodė, kad vėliau pirmadienį jis turėtų išvykti į Dubajų.

Ministro Pirmininko Ranilo Wickremesinghe's (Ranil Wickremesinghe) biuras pranešė, kad Rajapaksa oficialiai informavo jį apie savo ketinimą atsistatydinti, nenurodydamas datos.

- Pinigai teisme -

Anksčiau tą pačią dieną 17,85 mln. rupijų (apie 50 000 JAV dolerių) grynųjų pinigų, kuriuos Radžapaksa paliko prezidento rūmuose, buvo perduoti teismui po to, kai juos perdavė protestuotojai, pranešė policija.

Oficialūs šaltiniai teigė, kad didinguose rūmuose taip pat buvo paliktas lagaminas su dokumentais.

M. Rajapaksa apsigyveno dviejų šimtmečių senumo pastate po to, kai kovo 31 d. buvo išvytas iš savo privačių namų, kai protestuotojai bandė juos šturmuoti.

Jei M. Rajapaksa atsistatydins, kaip žadėta, A. Wickremesinghe automatiškai taps laikinai einančiu prezidento pareigas, kol parlamentas išrinks deputatą, kuris baigs jo kadenciją, pasibaigsiančią 2024 m. lapkričio mėn.

Tačiau Wickremesinghe pats paskelbė esąs pasirengęs atsistatydinti, jei bus pasiektas konsensusas dėl vienybės vyriausybės sudarymo.

Paveldėjimo procesas gali užtrukti nuo trijų dienų - minimalus laikas, reikalingas parlamentui sušaukti, - iki 30 dienų, kurias leidžia statutas.

Pagrindinė opozicinė partija "Samagi Jana Balawegaya" (SJB) pirmadienį buvo susirinkusi į derybas su mažesnėmis politinėmis grupėmis, kad užsitikrintų paramą savo lyderiui Sajithui Premadasai (Sajith Premadasa).

Vienas SJB pareigūnas sakė, kad jie pasiekė preliminarų susitarimą su M. Rajapaksos SLPP disidentais paremti 55 metų S. Premadasą, kuris pralaimėjo 2019 m. prezidento rinkimus.

S. Premadasa yra buvusio prezidento Ranasinghe Premadasos (Ranasinghe Premadasa), kuris 1993 m. gegužės mėn. buvo nužudytas per tamilų sukilėlių savižudžio sprogdintojo išpuolį, sūnus.

Buvęs Radžapaksai ištikimas 63 metų Dullas Alahapperuma (Dullas Alahapperuma), buvęs žiniasklaidos ministras, buvo siūlomas naujuoju ministru pirmininku, AFP sakė derybose dalyvavęs SJB įstatymų leidėjas.

Savaitgalį atsistatydino penki ministrai, o A. Wickremesinghe's biuras pranešė, kad pirmadienį kabinetas susitarė masiškai atsistatydinti, kai tik bus pasiektas susitarimas dėl "visų partijų vyriausybės".

- Protestuotojai lieka vietoje -

Pirmadienį prie rūmų susidarė didžiulės eilės, ilgesnės už kai kurias mieste nusidriekusias benzino eiles.

Protestuotojai sako, kad nepasitrauks, kol Radžapaksa oficialiai nepasitrauks.

"Reikalavimas labai aiškus, žmonės vis dar reikalauja atsistatydinimo (Radžapaksos), ir visiško atsistatydinimo, raštiško patvirtinimo", - sakė protestuotojas Dela Peiris.

"Taigi tikimės, kad artimiausiomis dienomis sulauksime šio vyriausybės, įskaitant ministrą pirmininką ir prezidentą, atsistatydinimo".

Šeštadienio vakarą taip pat buvo padegtas privatus premjero namas Kolombe.

Demonstrantai daugiau kaip tris mėnesius stovyklavo prie prezidento biuro, reikalaudami, kad jis atsistatydintų dėl precedento neturinčios šalies ekonominės krizės.

M. Rajapaksa kaltinamas blogai valdęs ekonomiką, kad šalis pritrūko užsienio valiutos net būtiniausiam importui finansuoti, o tai sukėlė didelių sunkumų 22 mln. gyventojų.

Gegužės mėn. opozicijos įstatymų leidėjas A. Wickremesinghe buvo paskirtas premjeru, kad pabandytų išvesti šalį iš ekonominės krizės - tai jau šeštasis kartas, kai jis skiriamas į šį postą.

Balandžio mėn. Šri Lanka negrąžino 51 mlrd. dolerių užsienio skolos ir veda derybas su TVF dėl galimo gelbėjimo.

Saloje jau beveik baigėsi ir taip menkos benzino atsargos. Vyriausybė nurodė uždaryti ne pirmo būtinumo įstaigas ir mokyklas, kad sumažėtų kelionių į darbą ir būtų taupomi degalai.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:52 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai celiulito gydymui

Celiulitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai celiulito gydymui, celiulitas, celiulito gydymas, receptai, vaistažolės, receptai celiulitui, vaistažolės celiulitui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

14.08.2019 laikas 17:38 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su varške
Tačiau kai po ranka yra receptai „Greiti patiekalai“, galima greitai pagaminti skanių patiekalų visai šeimai. Mes parengėme jums šį „Virtinukų-tinginių“ receptą. Beje, vaikai dažniausiai juos labai mėgsta!

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau