Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 8

Lavrovas pasitraukė iš G20 derybų, nes Vakarai spaudžia Maskvą dėl Ukrainos

Rusijos vyriausiasis diplomatas penktadienį pasitraukė iš derybų su Indonezijoje susirinkusiais Didžiojo dvidešimtuko (G20) užsienio reikalų ministrais, nes Vakarų valstybės kritikavo Maskvą dėl invazijos į Ukrainą.

Vašingtonas ir sąjungininkai prieš susitikimą pasmerkė Rusijos puolimą, o užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas (Sergei Lavrov) už uždarų durų vykusiose derybose susidūrė su tuo, ką JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Antony Blinken) pavadino Vakarų kritikos lavina.

"Tai, ką šiandien jau išgirdome, yra stiprus viso pasaulio choras... apie būtinybę nutraukti agresiją", - sakė A. Blinkenas iš susitikimo kurortinėje Balio saloje.

Blinkenas ir S. Lavrovas kartu su kolegomis dalyvavo vienos dienos trukmės derybose - tai buvo pirmasis jų susitikimas nuo karo pradžios, o šeimininkas iš karto pasakė, kad konfliktas turi baigtis derybomis.

Tačiau S. Lavrovas išėjo iš rytinio posėdžio, kai Vokietijos kolegė Annalena Baerbock sukritikavo Maskvą dėl jos invazijos, sakė diplomatai.

Jis taip pat išėjo iš popietinės sesijos prieš Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai (Dmytro Kuleba) virtualiai kreipiantis į ministrus ir nedalyvavo, kai Blinken pasmerkė Rusiją.

"Mūsų Vakarų partneriai stengiasi vengti kalbėti apie pasaulinius ekonominius klausimus", - sakė S. Lavrovas žurnalistams prie viešbučio "Mulia". "Vos tik prabilę, jie pradeda karštligiškai kritikuoti Rusiją".

Blinkenas vengė susitikimo su Lavrovu ir vietoj to apkaltino Rusiją sukėlus pasaulinę maisto krizę, reikalaudamas, kad Maskva leistų vežti grūdus iš karo draskomos Ukrainos.

"Mūsų kolegoms iš Rusijos: Ukraina nėra jūsų šalis. Jos grūdai nėra jūsų grūdai. Kodėl jūs blokuojate uostus? Turėtumėte leisti išvežti grūdus", - pasak už uždarų durų vykusiose derybose dalyvavusio Vakarų pareigūno, sakė Blinkenas.

Anksčiau S. Lavrovas žurnalistams sakė, kad jis "nebėgs" paskui Vašingtoną dėl derybų.

"Ne mes atsisakėme kontaktų, o Jungtinės Valstijos", - sakė jis.

- Abe nužudymas užtemdė susitikimą -

Prieš susitikimą J. Blinkenas susitiko su savo kolegomis iš Prancūzijos ir Vokietijos bei aukšto rango Didžiosios Britanijos pareigūnu aptarti "neišprovokuoto ir nepateisinamo Rusijos pasirinkto karo" Ukrainoje, sakoma Valstybės departamento pranešime.

Tačiau susitikimą netrukus užtemdė penktadienį per rinkimų kampanijos renginį nužudytas buvęs Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe (Shinzo Abe).

Po šaudynių Blinkenas išreiškė nerimą dėl išpuolio prieš ilgametį Vašingtono sąjungininką ir ilgiausiai Japonijoje dirbusį premjerą, pavadindamas tai "labai liūdna akimirka".

Prieš pasirodant žiniai apie išpuolį Indonezijos užsienio reikalų ministrė Retno Marsudi savo kalboje ministrams, įskaitant S. Lavrovą, aptarė karą Ukrainoje.

"Mūsų pareiga yra greičiau užbaigti karą ir išspręsti nesutarimus prie derybų stalo, o ne mūšio lauke", - sakė R. Marsudi.

- Nėra šeimos nuotraukos -

Vienas JAV pareigūnas nurodė, kad Vašingtonas susitikime nenorėjo sugėdinti Indonezijos, išeidamas dėl S. Lavrovo.

Tačiau nebus jokios šeimyninės G20 ministrų nuotraukos, kaip įprasta, AFP sakė Indonezijos vyriausybės pareigūnas.

Šeimininkai JAV susirūpinimą dėl S. Lavrovo dalyvavimo iš dalies išsprendė pakviesdami Ukrainos Prezidentą Volodymyrą Zelenskį (Volodymyr Zelensky) į G20 aukščiausiojo lygio susitikimą lapkričio mėn.

Savo kalboje A. Kuleba ministrams sakė "prisiminti apie 344 šeimas, kurios, klausydamos Rusijos melo, prarado savo vaikus".

"Už jų mirtį atsakingos šalies ministras šiandien stovi prieš jus, kad pasidalytų savo mintimis apie tai, kaip Rusija vertina bendradarbiavimą mūsų globaliame pasaulyje", - pridūrė jis.

Penktadienį Blinkenas atvyko į viešbutį "Mulia", kur jį buvo galima pamatyti kalbantis su Pietų Afrikos Respublikos užsienio reikalų ministru, prieš įeinant į tą patį kambarį su S. Lavrovu, su kuriuo jis paskutinį kartą buvo susitikęs sausio mėn.

Prasidėjus susitikimui, Rusijos vyriausiasis diplomatas sėdėjo tarp Saudo Arabijos ir Meksikos užsienio reikalų ministrų.

- Didžiosios Britanijos URM išvyksta -

B. Blinkeno pastangos, kad susitikime būtų išsakyta ryžtinga Vakarų pozicija Rusijos atžvilgiu, susilpnėjo po to, kai Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministrė Liz Truss pasitraukė iš susitikimo po to, kai ketvirtadienį atsistatydino Ministras Pirmininkas Borisas Džonsonas, tapęs savo partijos lyderiu.

Penktadienio rytą ji išskrido iš Indonezijos, o ją pakeitė buvęs Didžiosios Britanijos ambasadorius Europos Sąjungoje seras Timas Barrow (Tim Barrow), AFP sakė vienas britų pareigūnas.

Būdamas Balyje J. Blinkenas taip pat sieks atnaujinti dialogą su Pekinu šeštadienį vyksiančiose derybose su Kinijos kolega Wang Yi, kurios bus pirmosios per kelis mėnesius po to, kai įtampa tapo įtempta dėl klausimų, įskaitant Taivaną.

Susitikimas įvyks tuo metu, kai JAV prezidentas Joe Bidenas (Joe Biden) išreiškė viltį, kad artimiausiomis savaitėmis pavyks pasikalbėti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Xi Jinping), su kuriuo paskutinį kartą kalbėjosi kovo mėn.

Ketvirtadienį S. Lavrovas susitiko su K. Wangu aptarti Rusijos invazijos, kurią, pasak Maskvos, ji pradėjo siekdama neleisti Ukrainai prisijungti prie NATO karinio aljanso.

Jungtinės Valstijos pasmerkė Pekino paramą Rusijai, ir tikimasi, kad B. Blinkenas pakartos šiuos perspėjimus per derybas su Vangu.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 06:21 Receptai – Patiekalai Varškės ir uogų vyniotinis, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!
Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ir t.t. – įdaro...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau