Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 8

Teksaso gubernatorius įgaliojo valstijos policiją grąžinti migrantus į pasienį

Teksaso gubernatorius ketvirtadienį pasirašė įsaką, kuriuo leido valstijos teisėsaugai sulaikyti migrantus, neteisėtai kirtusius sieną iš Meksikos, nepaisydamas įprastų federalinės vyriausybės įgaliojimų JAV imigracijos klausimais.

"Teksaso valstija dar kartą suaktyvėja ir imasi precedento neturinčių veiksmų, kad apsaugotų amerikiečius ir apsaugotų pietinę sieną", - sakoma respublikonų gubernatoriaus Grego Abbotto (Greg Abbott) pareiškime.

Vykdomuoju įsaku Teksaso nacionalinė gvardija ir Teksaso saugumo departamentas įgaliojami "sulaikyti nelegalius imigrantus, kurie neteisėtai kerta sieną tarp įvažiavimo uostų, ir grąžinti juos į sieną", sakoma pareiškime.

T. Abbotas jau seniai užsipuolė demokratus Vašingtone dėl tariamo švelnumo imigracijos atžvilgiu, o ketvirtadienį pareiškė, kad ši priemonė reikalinga, nes JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) "atsisako dirbti savo darbą ir vykdyti Kongreso priimtus imigracijos įstatymus".

Įsakas sukuria potencialų teisinį konfliktą tarp Teksaso ir federalinės vyriausybės, kuri paprastai vykdo imigracijos ir užsienio santykių politiką, nors kol kas neaišku, kaip įsakas bus įgyvendintas.

Krašto saugumo departamentas iš karto neatsakė į AFP prašymą pateikti komentarą.

Tuo tarpu Meksikos vyriausybė atmetė įsaką, sakydama, kad šalis imigracijos politiką aptars tik federaliniu lygmeniu, kas, kaip ji nurodė, yra įprasta ir Jungtinėse Valstijose.

"Todėl šis veiksmas gali būti suprantamas tik kaip rinkimų kampanijos Teksaso valstijoje dalis", - sakoma Meksikos vyriausybės pareiškime ketvirtadienio vakarą, turint omenyje artėjančius lapkričio mėnesio rinkimus, į kuriuos įeina ir varžybos dėl gubernatoriaus posto.

Pastaraisiais mėnesiais migracijos iš Meksikos į Jungtines Valstijas skaičius išliko didelis. Gegužės mėn. valdžios institucijos Meksikos pasienyje sulaikė daugiau kaip 239 000 žmonių - tai rekordinis skaičius, nors į šį skaičių įskaičiuoti ir tie, kurie į JAV bandė patekti kelis kartus.

Abbotto įsakymas taip pat buvo priimtas praėjus vos savaitei po to, kai JAV Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą, suteikusį J. Bideno administracijai žalią šviesą 2019 m. nutraukti buvusio prezidento Donaldo Trumpo įvestą vadinamąją pasilikimo Meksikoje politiką.

Pagal šią politiką kai kurie ne meksikiečiai, neteisėtai patekę į Jungtines Valstijas, buvo siunčiami atgal per pietinę sieną laukti, kol jų imigracijos bylos bus nagrinėjamos teismuose, užuot buvę sulaikyti arba laikinai paleisti.

J. Bideno bandymą nutraukti šią politiką užginčijo respublikonų valdomų valstijų grupė, vadovaujama Teksaso valstijos.

Iš Meksikos į Jungtines Valstijas vykstantiems migrantams, kurių daugelis atkeliavo iš Centrinės Amerikos, tenka įveikti sunkią ir dažnai pavojingą kelionę, kurios metu gali būti atšiaurios gamtinės sąlygos ir prekeivių žmonėmis netinkamo elgesio rizika.

Vos praėjusią savaitę 53 žmonės mirė, kai buvo įgrūsti į vilkiką su priekaba be oro kondicionieriaus, kuris buvo paliktas San Antonijuje (Teksaso valstija).

"Agence France-Presse" (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

16.10.2018 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Pratimai akių nuovargiui pašalinti

Specialūs pratimai - akių nuovargiui pašalinti ir regėjimo sutrikimų profilaktikai. Taigi, pertraukų metu rekomenduojama daryti specialius pratimus akims. Jie gali būti atliekami stovint arba sėdint, nukreipus akis nuo ekrano, ...

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau