Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Liepos » 23

Kaip kalbėtis su vaikais, kad lengvai išspręstumėte problemas

Kad ir kaip tai atrodytų akivaizdu, konfliktai tarp suaugusiųjų ir už juos jaunesnių ir mažesnių asmenų gali nekilti, jei suaugusysis pakeis savo elgesio kryptį. Tai gali būti lojalumas vaikui arba kantrybė tam tikrais momentais. Pateikiame keletą patarimų, kaip to pasiekti.

Anądien kalbėjome apie tai, kaip galite išmokti girdėti vaikus, dabar metas atkreipti dėmesį į tai, kaip tinkamai su jais kalbėti.

Jei suaugusysis pakeis savo elgesio su vaiku vektorių, tikėtina, kad viskas bus gerai ir nekils jokių problemų.

Psichologijoje tai vadinama konstruktyvia sąveika.

Panagrinėkime 5 būdus, kaip tai pasiekti.

1. Žiūrėkite tiesiai į veidą, jei norite klausytis. Svarbu, kad kalbėdamas vaikas žiūrėtų į jus. Kalbėdami taip pat turite išlaikyti akių liniją.

2. Jei jūsų vaikas dėl ko nors nusiminęs ar nusivylęs, neturėtumėte jam užduoti klausimų. Jei kalbate su susijaudinusiu vaiku, neturėtumėte jam užduoti klausimų. Geriau, jei kalbėsite teigiamai.

3. Jūsų atsakymai turėtų būti nuoseklūs, kad supratote, ką jis pasakė, ir kad supratote jo jausmus. Pavyzdžiui: "Supratau, kad šiandien mokykloje buvai blogos nuotaikos, nes gavai trejetą iš diktanto. Buvai dėl to nusiminęs." "Šiandien per fizinio lavinimo pamoką tau pavyko padaryti daugiau prisitraukimų nei kam nors kitam. Pastebėjau, kad labai savimi didžiuojatės."

4 Vienas iš svarbiausių dalykų pokalbyje yra gebėjimas "išlaikyti pauzę". Jei vaiko akys nukreiptos ne į jus, o žiūri į šalį arba į tolį, pasistenkite nieko nesakyti - jūsų vaikui vyksta labai svarbus vidinis darbas. Jis viską sugeria ir svarsto.

5. Nelyginkite jo su kitais vaikais. Niekada to nedarykite, nes tai pakirs jūsų vaiko pasitikėjimą savimi, jis nebegalvos, kad yra unikalus, ir gali nustoti tikėti savimi. Visada ieškokite jame geriausio, girkite jį, leiskite jam didžiuotis savimi. Veiksmingiausia palyginti ankstesnius rezultatus su dabartiniais.

vaikai, psichologija, bendravimas

Dabar panagrinėkime, kaip padaryti, kad vaikas jus išgirstų.

1. Nekaltinkite vaiko. Apibūdinkite problemą.

Vaikai elgsis atsakingiau ir noriau vykdys jūsų nurodymus, jei ne kaltinsite juos dėl ko nors, o iš karto pateiksite problemos sprendimą. Pavyzdžiui, užuot sakę vaikui: "Kas čia vyksta, pažiūrėk, ką padarei", pasakykite jam: "Tu turi tai pataisyti, tai negerai".

2. Negrasinkite vaikui ir neduokite jam nurodymų. Suteikite jam ar jai galimybę rinktis.

Kai vaikams liepiama arba grasinama, jie jaučiasi bejėgiai ir užsisklendę. Siūlykite jiems rinktis, nes pasirinkimas gali atverti kelią naujoms galimybėms. Jei vaikas kaprizingas, pvz., nenori valgyti košės, pasiūlykite jam pasirinkti ką nors kita. Tai jums bus labai naudinga. Nereikia vaiko gąsdinti ar atkakliai įtikinėti ką nors daryti.

3. nereikia priekaištauti. Išreikškite savo jausmus.

Pasakykite vaikui, kaip jaučiatės, tai sustiprins santykius, vaikas pradės jumis pasitikėti ir ateityje jūsų klausys.

4. Užuot kalbėję, paaiškinkite tai piešdami arba rašydami.

Neretai vaikai praleidžia tai, ką jiems sako suaugusieji. Taigi pabandykite paaiškinti, ko jums reikia, nupiešdami paveikslėlį. Tai, kas nupiešta ar parašyta, vaikai įsimena geriau nei tai, kas jiems sakoma.

Nereikia vaiko varginti paskaitomis apie atsakomybę, nesvarbu, ar tai būtų augintinis, ar netvarkinga lova. Jei turite akvariumą, nupieškite žuvies paveikslėlį, pritvirtinkite jį prie akvariumo ir pridėkite žodžius: "Pamaitinkite mus, mes alkanos ir labai sergame". Tai pralinksmins vaiką ir jus.

5. Venkite reikšti pastabas savo vaikui.

Stenkitės atkreipti jų dėmesį savo intonacija.
Vietoj įprastų keiksmažodžių pasistenkite būti kūrybingi. Vietoj to, kad sakytumėte: "Kas čia per netvarka? Jį reikia išvalyti, greitai!", pasakykite tai kitaip ir su tam tikra intonacija, pavyzdžiui, roboto tonu:

"Tai... tiesiog... baisu... kokia... netvarka... reikia... viską... išvalyti... išvalyti... išvalyti... išvalyti..." arba kokio nors animacinio filmuko herojaus balsu ir t. t. Šis pasaulis vaikams yra žaidimas, kurį jie nori žaisti, leiskite jiems tai daryti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.09.2018 laikas 18:11 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai dermatito gydymui

Dermatitas liaudies medicinoje, dermatitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Šokoladinių keksiukų receptas
Labai gardžių, burnoje tirpstančių, šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 11:22 Receptai – Patiekalai Gudobelė ir paprastoji sukatžolė gydo stenokardija

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: Sausos gudobelės uogos, Džiovinta sukatžolė, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau