Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugpjūčio » 7

Po ilgų neigimo metų Europos vaistų agentūra patvirtino, kad "Novavax COVID" injekcija sukelia širdies uždegimą

Europos Sąjungos vakcinų priežiūros institucija patvirtino, kad kompanijos "Novavax" pagaminta vakcina nuo Wuhan koronaviruso (COVID-19) gali sukelti širdies uždegimą.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Rugpjūčio 3 d. Europos vaistų agentūra (EMA) pareiškė, kad Merilende įsikūrusios farmacijos įmonės vakcinos "Nuvaxovid" sudėtyje kaip galimi šalutiniai poveikiai turėtų būti nurodyti miokarditas (širdies raumens uždegimas) ir perikarditas (širdies gleivinės uždegimas). Ji paprašė "Novavax" pateikti papildomų duomenų apie šalutinį poveikį.

Agentūros teigimu, tiek sveikatos priežiūros specialistai, tiek žmonės, norintys pasiskiepyti šia vakcina, turėtų būti įspėti apie Nuvaxovid keliamą riziką. Širdies uždegimas taip pat buvo nurodytas kaip rizika, susijusi su "Pfizer" ir "Moderna" mRNA COVID-19 vakcinomis.

Bendrovė "Novavax" elektroniniu paštu laikraščiui "Epoch Times" pranešė, kad vakcinos klinikinių tyrimų metu pastebėtas miokardito atvejų dažnis tarp asmenų, kuriems buvo sušvirkšta tikroji vakcina, ir placebo buvo artimas.

"Gavę daugiau duomenų, geriau suprasime bet kokios galimos miokardito ir perikardito rizikos pobūdį ir dydį", - rašė ji. "Bendradarbiausime su atitinkamomis reguliavimo institucijomis, kad užtikrintume, jog mūsų informacija apie produktą atitiktų bendrą gaunamų duomenų interpretaciją.

Prieš mėnesį EMA papildė anafilaksiją - sunkią alerginę reakciją - šalutiniu "Novavax" injekcijos poveikiu.

"Informacija apie produktą [Nuvaxovid] bus atnaujinta įtraukiant sunkią alerginę reakciją ir neįprastą ar sumažėjusį odos pojūtį kaip naujus šalutinius poveikius", - liepos 14 d. teigė ji. Sprendimas priimtas po EMA Farmakologinio budrumo rizikos vertinimo komiteto įvertinimo. Buvo pranešta apie "kelis" anafilaksijos atvejus, susijusius su vakcina, tačiau EMA atsisakė atskleisti tikrąjį skaičių.

Pasak "The COVID Blog", "Novavax" subvienetinio baltymo vakcina SARS-CoV-2 smaigalio baltymą perduoda naudojant vabzdžių virusą. Joje taip pat naudojamas Pietų Amerikoje augančio muilo žievės medžio (Quillaja saponaria) saponinas, sukeliantis organizmo imuninį atsaką.

JAV priežiūros institucijos taip pat atkreipia dėmesį į "Novavax" širdies uždegimo riziką

Liepos 13 d. JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) suteikė "Novavax" injekcijai skubaus naudojimo leidimą (EUA). JAV reguliavimo institucijos vadovas Dr. Robertas Kalifas (Dr. Robert Califf) pareiškime teigė, kad "Novavax" suteiktas EUA "išplečia turimas vakcinos galimybes COVID-19 profilaktikai".

Pagal EUA, dviejų dozių "Novavax" vakciną leidžiama naudoti 18 metų ir vyresniems suaugusiesiems, tarp dviejų dozių paliekant kelių savaičių intervalą.

Vėliau FDA pažymėjo, kad klinikinių tyrimų metu kilo abejonių dėl širdies uždegimo ir kad ji apie tai įspėjo tiek vakcinos gavėjus, tiek sveikatos priežiūros paslaugų teikėjus. Be to, priežiūros institucija taip pat nurodė "Novavax" atlikti poregistracinius stebėjimo tyrimus, kad būtų įvertintas galimas ryšys tarp jos vakcinos ir "ypatingos svarbos nepageidaujamų reiškinių", įskaitant miokarditą ir perikarditą.

JAV rinkai skirtos "Novavax" vakcinos etiketėje buvo įspėta, kad jos negalima švirkšti žmonėms, kuriems anksčiau yra buvę alerginių reakcijų į bet kurią iš jos sudedamųjų dalių. Tačiau dar prieš išduodant ES leidimą liepos mėn. FDA darbuotojai atkreipė dėmesį į tai, kad vakcina didina miokardito riziką.

Birželio 3 d. paskelbtuose dokumentuose priežiūros institucijos darbuotojai nurodė keturis miokardito - širdies raumens uždegimo - atvejus, kurie įvyko klinikinių vakcinos tyrimų metu. Nuo 2020 m. gruodžio mėn. iki 2021 m. rugsėjo mėn. bendrovė "Novavax" atliko savo subvienetinės baltyminės vakcinos tyrimus su beveik 30 000 pacientų.

"Šie įvykiai kelia susirūpinimą dėl priežastinio ryšio su šia vakcina, panašaus į ryšio dokumentus su mRNA COVID-19 vakcinomis. Pasyviosios priežiūros duomenys, gauti naudojant vakciną po jos autorizacijos kitose šalyse, taip pat rodo didesnį nei tikėtasi miokardito ir perikardito [širdies gleivinės uždegimo] ... dažnį, susijusį su šia vakcina", - rašė jie.

"Reikia atlikti tolesnį vertinimą, kad būtų galima informuoti apie miokardito ir perikardito riziką ir jų pasekmes, kai laikui bėgant atsiras papildomų duomenų."

Žiūrėkite šį vaizdo įrašą apie FDA skubų vakcinos "Novavax" patvirtinimą.

P komentaras: labai keista, kad tik dabar patvirtino.... paranormal.lt jau senai apie tai kalbėjo, dar viena sąmokslo teorija tampa realybe... o jūs dar tikite blogu mokslu?

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 17:53 Receptai – Patiekalai Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Gaminame. Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sp...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 20:45 Receptai – Patiekalai Varškės bandelės – labai minkštos!
Pasigaminkite skanias bandeles su varške! Senų laikų bandelių receptas, primins vaikystę. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau