Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Rugpjūčio » 23

Federalinė agentūra įspėjo milijonus "iPhone" naudotojų nedelsiant pakeisti nustatymus

Kompanija "Apple Inc." ir viena svarbiausių JAV kibernetinio saugumo agentūrų ragina "iPhone", "iPad" ir "Macbook" naudotojus ir administratorius atnaujinti "iOS" programinę įrangą dėl neseniai aptiktų saugumo spragų.

"Apple" išleido saugumo atnaujinimus, skirtus "MacOS Monterey", "iOS" ir "iPadOS" bei "Safari" pažeidžiamumams pašalinti. Užpuolikas, pasinaudojęs viena iš šių spragų, gali perimti paveikto įrenginio kontrolę", - teigiama Kibernetinio saugumo ir infrastruktūros saugumo agentūros (CISA) rugpjūčio 18 d. pranešime.

Vartotojai ir administratoriai raginami peržiūrėti "Apple" saugumo atnaujinimų puslapį ir kuo greičiau pritaikyti atnaujinimus - "MacOS Monterey 12.5.1", "iOS 15.6.1", "iPadOS 15.6.1" arba "Safari 15.6.1".

Trečiadienį "Apple" paskelbė dvi saugumo ataskaitas apie šią problemą, nors už technologijų leidinių ribų jos nesulaukė didelio dėmesio.

"Apple" paaiškinimas apie pažeidžiamumą reiškia, kad įsilaužėlis gali gauti "visišką administratoriaus prieigą" prie įrenginio.

Tai leistų įsilaužėliams apsimesti įrenginio savininku ir vėliau jo vardu paleisti bet kokią programinę įrangą, interviu naujienų agentūrai "The Associated Press" sakė bendrovės "SocialProof Security" generalinė direktorė Rachel Tobac.

Saugumo ekspertai patarė naudotojams atnaujinti paveiktus įrenginius - "iPhone6S" ir vėlesnius modelius, kelis "iPad" modelius, įskaitant 5-osios kartos ir vėlesnius, visus "iPad Pro" modelius ir "iPad Air 2", ir "Mac" kompiuterius su "MacOS Monterey". Ši klaida taip pat susijusi su kai kuriais "iPod" modeliais.

Komercinių šnipinėjimo programų bendrovės, tokios kaip Izraelio "NSO Group", yra žinomos kaip nustatančios ir pasinaudojančios tokiomis klaidomis, jas panaudodamos kenkėjiškoms programoms, kurios slapta užkrečia taikinių išmaniuosius telefonus, siurbia jų turinį ir stebi taikinius realiu laiku.

JAV prekybos departamentas įtraukė "NSO Group" į juodąjį sąrašą. Yra žinoma, kad jos šnipinėjimo programinė įranga buvo naudojama Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Lotynų Amerikoje prieš žurnalistus, disidentus ir žmogaus teisių aktyvistus.

"Spragų rasta operacinės sistemos branduolyje - pagrindinėje OS programoje (CVE-2022-32894) ir "WebKit" - variklyje, kuris palaiko "Safari" interneto naršyklę (CVE-2022-32893). Abi spragos leidžia įsilaužėliams nuotoliniu būdu įvykdyti kenkėjišką kodą "iPhone", "iPad" ar "Mac" kompiuteryje ir potencialiai perimti įrenginio valdymą", - teigia "Forbes" technologijų saugumo rašytojas Gordonas Kelly.
Kaip atnaujinti

Norėdami atnaujinti programinę įrangą "iPhone", "iPad" arba "iPod touch", eikite į skyrių "Nustatymai". Ten bakstelėkite "General" ir tik tada bakstelėkite "Software Update".

Autorius: Jack Phillips "The Epoch Times" (paryškinta mūsų),

Daugiau skaitykite čia...

Viršelio nuotrauka: Izraelio moteris naudojasi "iPhone" prie pastato, kuriame įsikūrusi Izraelio NSO grupė, Herclijoje, netoli Tel Avivo, Izraelyje, 2016 m. rugpjūčio 28 d. (Jack Guez/AFP via Getty Images)

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.09.2018 laikas 08:27 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kraujospūdžio gydymui

Kraujospūdis liaudies medicinoje, kraujospūdis, kraujospūdžio gydymas, kraujospūdžio receptai, vaistažolės kraujospūdžiui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydy...

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 20:20 Receptai – Patiekalai Subtilus obuolių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Visi svečiai prašo recepto.

Skanesnio nebūna! Obuolių pyrago receptas. Skaniausias obuolių pyragas, kepinys labai švelnus, kvapnus, tirpsta burnoje! Ypač skanu su rūgščiais obuoliais.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau