Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugpjūčio » 25

Naujas vaistas plečia reumatoidinio artrito gydymo galimybes

Atlikus paskutinį III fazės klinikinį tyrimą paaiškėjo, kad naujas vaistas reumatoidiniam artritui gydyti yra bent jau toks pat veiksmingas, kaip ir dabartinis "auksinis standartas" šiai autoimuninei ligai gydyti. Tai atveria naujas gydymo galimybes sergantiems pacientams. Tarptautinio daugiacentrio tyrimo, kuriam vadovavo Vienos "MedUni", rezultatai neseniai buvo paskelbti žurnale "New England Journal of Medicine".

Šiuo metu vaistų adalimumabo (slopinančio uždegimo mediatorių TNF (naviko nekrozės faktorių) ir metotreksato (folio rūgšties antagonisto) derinys yra viena veiksmingiausių galimybių ("auksinis standartas") pacientams, kurie nepakankamai reaguoja į pradinį gydymą metotreksatu. Nepaisant šio ir kitų veiksmingų vaistų režimų, iki 25 % pacientų gerai nereaguoja į nė vieną iš šiuo metu prieinamų gydymo būdų.

Naujasis vaistas olokizumabas yra humanizuotas monokloninis antikūnas, tiesiogiai nukreiptas prieš citokiną interleukiną-6. Tai pasiuntinio molekulė, kuri, kaip ir TNF, suaktyvina uždegimines organizmo reakcijas ir dalyvauja progresuojant sąnarių pažeidimams sergant reumatoidiniu artritu. Olokizumabas yra pirmasis tiesioginis interleukino-6 inhibitorius (blokatorius), kuris netrukus bus pateiktas tvirtinti komerciniam naudojimui pagal šią indikaciją.

Šiame III fazės klinikiniame tyrime, kuriame dalyvavo daugiau kaip 1 600 savanorių, naujojo vaisto veiksmingumas derinyje su metotreksatu buvo tikrinamas lyginant su placebu ir adalimumabu bei metotreksatu. Įrodyta, kad šis naujasis gydymas yra veiksmingesnis už placebą ir bent jau toks pat veiksmingas kaip dabartinis auksinis standartas.

"Naujasis vaistas padeda daugeliui reumatoidiniu artritu sergančių pacientų, kuriems nepadėjo metotreksatas, pasiekti vadinamąjį mažą ligos aktyvumą, kuris yra pagrindinis šios populiacijos terapinis tikslas. Visiškas aktyvios ligos simptomų išnykimas, vadinamoji remisija, pasireiškia 1 iš 8 pacientų", - aiškina tyrimo vadovas Josefas Smolenas (Josef Smolen) iš Vienos medicinos universiteto Medicinos akademijos ir Vienos universitetinės ligoninės III reumatologijos skyriaus. "Ši nauja terapija gerokai praplės gydymo galimybių spektrą, nes šis preparatas pasižymi kitokiu veikimo būdu nei visi kiti vaistai."

"Tai suteiks dar vieną puikią gydymo galimybę mūsų pacientams", - aiškina Reumatologijos skyriaus vadovas Danielis Aletaha (Daniel Aletaha). "Netrukus turėsime dar vieną galimybę tiems pacientams, kurie nereaguoja į pirmąjį ar vėlesnius gydymo būdus."

Per ateinančius metus ketinama pateikti paraišką dėl naujojo vaisto patvirtinimo ES ir JAV. Mokslininkai tikisi, kad netrukus po to jis bus pradėtas kliniškai naudoti.

Reumatoidinis artritas yra lėtinė autoimuninė liga, kuria daugiausia serga moterys (maždaug du trečdaliai sergančiųjų) ir kuri paprastai diagnozuojama tarp 40 ir 70 metų amžiaus. Reumatoidiniu artritu serga maždaug 1 % pasaulio gyventojų. Liga sukelia sąnarių uždegimą, dėl kurio atsiranda patinimas, perštėjimas ir funkciniai sutrikimai. Negydoma ji sukelia laipsnišką sąnarių ir gretimų kaulų destrukciją, dėl kurios sutrinka sąnarių judesiai, atsiranda deformacijų ir nuolatinis bei progresuojantis neįgalumas. Šia liga Austrijoje serga apie 80 000 žmonių.

Pateikė Vienos medicinos universitetas

Daugiau informacijos: Josef S. Smolen ir kt., Olokizumabas, palyginti su placebu arba adalimumabu sergant reumatoidiniu artritu, New England Journal of Medicine (2022). DOI: 10.1056 / NEJMoa2201302

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui

Uždegimams mažinti liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau