Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 28

Europos Centrinio Banko vadovas kaltina klimato kaitą dėl karštos infliacijos

Europos centrinio banko (ECB) vadovas pareiškė, kad klimato kaita lemia sparčiai augančią infliaciją, teigdamas, kad kainas didina sausros ir badas.

ECB vadovė Christine Lagarde šiuos komentarus išsakė liepos 13 d. duodama interviu prancūzų leidiniui "Madame Figaro". Interviu vertimas į anglų kalbą paskelbtas rugpjūčio 25 d.

Lagarde teigė, kad dar daugiau klimato nelaimių gali lemti dar didesnį kainų kilimą.

"Jei pasaulyje kils vis daugiau klimato nelaimių, sausrų ir badmečių, tai turės įtakos kainoms, draudimo įmokoms ir finansų sektoriui", - sakė Lagarde.

"Turime į tai atsižvelgti."

Didėjanti infliacija

Lagardos komentarai buvo išsakyti tuo metu, kai visoje Europoje smarkiai išaugo infliacija, nes namų ūkiams tenka daugiau mokėti už maistą ir energiją. Tuo tarpu kainų augimas ir toliau viršija vidutinį darbo užmokesčio didėjimo tempą.

Europos Sąjunga ir toliau siekia įgyvendinti klimato kaitos darbotvarkę, kartu bandydama sumažinti priklausomybę nuo Rusijos dujų po jos invazijos į Ukrainą, nepaisant to, kad dėl sparčiai didėjančios karštos vasaros ir ribotų atsargų išaugo energijos paklausa.

Todėl pastaraisiais mėnesiais dujų kainos ES smarkiai išaugo ir nerodo jokių lėtėjimo ženklų. Dar daugiau skausmo gali kilti, kai šio mėnesio pabaigoje trims dienoms "įprastinei techninei priežiūrai" bus sustabdytas gyvybiškai svarbus dujotiekis "Nord Stream 1", jungiantis Vakarų Rusiją ir Vokietiją.

Kitur ketvirtadienį Lagarde buvo paklausta, ar ji jaučia "kokį nors atsakomybės svorį", kurį jos sprendimai turėjo europiečių gyvenimui.

"Taip, absoliučiai. Aš vis dar perku maisto produktus prekybos centre, pati moku sąskaitas, įskaitant sąskaitas už dujas, ir susitinku su žmonėmis turguje, nes gyvenimas čia, ECB, gali būti šiek tiek nutolęs, atsietas ir persunktas ekonometriniais modeliais ir prognozėmis. Judu pirmyn su pareigos jausmu ir nuolankumu, - atsakė ji.

Parengė Katabella Roberts iš The Epoch Times,

P komentaras: mmm kažkas man čia nesueina....sausra? Kam tai naudinga eskaluoti? Todėl sekite tikrus žmonių paskelbus vaizdo įrašus.... kur kitaip pristatomas pasaulis. kas gali paneigti.... kur reikia ten yra sausra, kur reikia ten vyksta potvyniai.

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Šokoladinių keksiukų receptas
Labai gardžių, burnoje tirpstančių, šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Kvapnūs varškėčiai su apelsino žievele
Gaminame. Varškėčiai su apelsino žievele Varškę dedame į dubenį. Įmušame kiaušinį. Beriame miltus, cukrų, druską ir apelsino žievelę. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau