Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 29

Sabotažas? Keturiose valstijose paskelbus nepaprastąją padėtį, paslaptingai sudegė dar viena naftos perdirbimo gamykla

Po didžiulio gaisro Indianos naftos perdirbimo gamykloje federalinė vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį Ilinojaus, Indianos, Mičigano ir Viskonsino valstijose.

Pranešama, kad gaisras sunaikino elektros energijos ir aušinimo vandens sistemas "BP Whiting" gamykloje Indianoje.

JAV Transporto departamentas ir Federalinė automobilių vežėjų saugos administracija pranešė, kad dėl gaisro "nenumatytas BP Whiting naftos perdirbimo gamyklos uždarymas" paveikė benzino, dyzelino ir reaktyvinių degalų tiekimą keturiose Vidurio Vakarų valstijose

Praneša Theepochtimes.com: Pagal šią deklaraciją suteikiami ištekliai, skirti nedelsiant transportuoti benziną, dyzeliną ir reaktyvinių variklių degalus į keturias valstijas, kuriose jaučiamas arba numatomas jų trūkumas. Ilinojus, Indiana, Mičiganas ir Viskonsinas paprastai gauna iki 25 proc. degalų iš BP Whitingo naftos perdirbimo gamyklos.

Vykdant nepaprastosios padėties paskelbimą, automobilių vežėjams ir vairuotojams, kurie tiesiogiai padeda ekstremaliosios situacijos paveiktose valstijose, nebus taikomas federalinis 49 CFR § 395.3 reglamentas, pagal kurį turtą gabenančioms transporto priemonėms taikomas maksimalus važiavimo laikas.

Tačiau, kai vairuotojas grįžta į įprastą darbą po darbo, susijusio su ekstremaliosios situacijos padarinių likvidavimu, jam reikės padaryti 10 valandų pertrauką, jei jis 14 ar daugiau valandų dirbo ekstremaliosios situacijos padarinių likvidavimo darbus.

Amerikos automobilių asociacijos (AAA) duomenimis, rugpjūčio 27 d. keturių valstijų vairuotojams vidutinės degalų kainos svyruoja nuo 3,62 JAV dolerio Viskonsine iki 4,176 JAV dolerio Ilinojaus valstijoje.

Tuo tarpu CBOB, įprastos rūšies benzinas, Čikagos apylinkėse rugpjūčio 25 d., praėjus dienai po naftos perdirbimo gamyklos uždarymo, pabrango 30,5 cento už galoną. Tą pačią dieną itin mažo sieringumo dyzelinas pabrango 17 centų.

Įmonė "BP Whiting" paprastai per dieną perdirba daugiau kaip 400 000 barelių naftos. Tai šešta pagal pajėgumą gamykla Jungtinėse Valstijose ir didžiausia bendrovės gamykla šalyje, teigia JAV energetikos informacijos administracija.

Vykdomasis įsakymas Mičigane

Mičigano gubernatorė demokratė Gretchen Whitmer, reaguodama į gresiančią krizę, išleido vykdomąjį įsaką, kuriuo skelbiama nepaprastoji padėtis energetikos srityje, kuri galios iki nepaprastosios padėties pabaigos - apibrėžiamos kaip tiekimo problemos, susijusios su naftos perdirbimo gamyklos gaisru, - arba iki rugsėjo 15 d., atsižvelgiant į tai, kuri data bus ankstesnė.

Šiuo žingsniu siekiama atlaisvinti didesnį dujų tiekimą ir pašalinti bet kokias dujų tiekimo kliūtis, kad sutrumpėtų laukimo laikas degalinėse, sakoma gubernatoriaus pareiškime.

"Po gaisro ir elektros energijos tiekimo nutraukimo BP naftos perdirbimo gamykloje Indianoje imuosi veiksmų, kad padėčiau patenkinti Mičigano valstijos degalų poreikius", - sakė Whitmer. "Whitingo gamykloje įvykusio gedimo poveikis bus plačiai paplitęs visame mūsų regione, todėl imuosi aktyvių veiksmų, kad padėčiau Mičigano gyventojams gauti degalų, kurių reikia jų automobiliams važiuoti, ir padėčiau įmonėms užtikrinti jų produktų judėjimą."

Paskelbus nepaprastąją padėtį energetikos srityje, valstijoje imamasi dviejų laikinų veiksmų. Pirmuoju atveju degalų vežėjai bus atleisti nuo pareigos laikytis maksimalių savaitinių vairavimo ir darbo valandų limitų. Antruoju bus "laikinai sustabdytas tam tikrų įstatymų ir kitų teisės aktų galiojimas, siekiant paspartinti perėjimą prie rudeninio degalų tiekimo ir pasinaudoti turimomis degalų atsargomis, priklausomai nuo to, ar Aplinkos apsaugos agentūra padarys panašius pakeitimus".

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 20:37 Kaip Volstrito finansininkas tapo šimtmečio sukčiumi: sėkmingiausio istorijoje vagies Bernio Madoffo istorija
Bernis Madoffas - amerikiečių finansininkas, sukūręs didžiausią istorijoje finansinę piramidę. Per 40 darbo metų jo bendrovė apgavo apie 3 mln. žmonių - ir labai turtingų, ir viduriniosios klasės atstovų. Bendra apgautų indėlininkų finansinių nuostol...

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau