Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Patarimai » 2022 » Rugsėjo » 14

Ką daryti įkandus šuniui?

Įkandus šuniui, nukentėjusiajam nedelsiant reikia kreiptis į medikus, kurie įvertins sužeidimą ir įvertinę riziką, profilaktiškai skirs kur kas lengvesnių ir mažiau skausmingų priemonių pasiutligės prevencijai, kadangi anksčiau, kuomet pasiutligė nebuvo taip efektyviai suvaldyta, įvykus sąlyčiui (įkandimui, įdrėskimui) su šunimi, žmogui tekdavo iškęsti ilgą ir skausmingą injekcijų nuo pasiutligės kursą.

Šiai dienai, Lietuva paskelbta laisva šalimi nuo pasiutligės ir šios ligos atvejų pastaruosius kelerius metus nebuvo nustatyta. Pasiutligei imlūs gyvūnai augintiniai yra periodiškai vakcinuojami, tačiau nors ir rizika išlieka minimali, šios ligos nereikėtų nuvertinti – pasekmės gali rimtai atsiliepti sveikatai.

Tačiau,  įspėjame būti budriems ir atsakingiems – su svetimais šunimis elkimės pagarbiai, nederėtų prie jo artintis ir bandyti paliesti ar paglostyti. Šuo dėl įvairiausių priežasčių (rujos, garbaus amžiaus, prastos nuotaikos) gali būti jautrus aplinkai,  prisilietimams ar kitokiam svetimų žmonių dėmesiui, todėl šunų šeimininkai taip pat turi užtikrinti, jog augintinis būtu vedžiojamas su pavadžiu ir pagal poreikį būtu uždėtas specialiai pritaikytas antsnukis.

Gyvūnų augintinių šeimininkų susitarimas naudoti geltonos spalvos ženklus, tokius kaip: kaspiną, antkaklį ar pavadėlį, gali padėti išvengti nemalonių situacijų, kadangi šis ženklas reiškia, jog šuo yra jautrus, jam reikia daugiau erdvės, privatumo ir prie jo geriau nesiartinti.

vmvt.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.10.2019 laikas 21:42 Receptai – Patiekalai Minkšti sausainiai su obuoliais pusryčiams
Nuostabus desertas – saldūs obuolių sausainiai. Paruošimas labai lengvas. Idealiai tinka kasdieniams pusryčiams ar priešpiečiams. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, užtuks tik 30 minučių ir minkšti sausainiai bus ja...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:22 Receptai – Patiekalai Skanūs bulviniai blynai su morkomis

Skanūs bulviniai blynai su morkomis. Bulvinių blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Kviečiai vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Kviečių grūdų sulčių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau