Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2022 » Rugsėjo » 15

Serbijoje aptikta precedento neturinti romėnų stovykla

Serbijos archeologai, atlikdami tyrimus vietovėje, vadinamoje "pranašų vieta", aptiko maždaug 2000 metų senumo romėnų karinės stovyklos pėdsakus. Ekspertai šį atradimą apibūdina kaip precedento neturintį atvejį regione.

Apie atradimą praneša "Telegraf". Archeologiniai kasinėjimai buvo atliekami šiuolaikiniame Kremnos kaime netoli Užicės miesto. Yra unikali vieta, kuri senovėje buvo vadinama "pranašų vieta".

Archeologai tikėjosi aptikti šventyklą, tačiau atkasė tai, ką jie įvardijo kaip romėnų stovyklą, pastatytą pirmajame mūsų eros amžiuje. Paaiškėjo, kad radinys yra unikalus Serbijoje. Be to, rastą stovyklą pagal jos ypatybes galima lyginti tik su anksčiau Ispanijoje ir Britanijoje rastomis romėnų stovyklomis.

"Stovykla įsikūrusi 800 metrų virš jūros lygio, o tai savaime yra unikalu", - teigiama Kultūros paminklų apsaugos instituto pranešime. - Jis išliko pirminės formos ir yra geriausias romėnų architektūros išsivystymo lygio rodiklis. Atlikus tolesnius tyrimus, bus patvirtinta chronologija ir šiai išties unikaliai vietovei bus galima suteikti nuolatinę apsaugą.

Kasinėjimų metu mokslininkai aptiko ne tik statinių liekanų, bet ir daugybę artefaktų. Pavyzdžiui, jie surinko visą kolekciją strėlių antgalių ir monetų, rado arklių pakinktų elementų, įskaitant pasagas. Visi eksponatai netrukus bus eksponuojami Užicės nacionaliniame muziejuje.

"Romėnai į dabartinės Vakarų Serbijos teritoriją atvyko kaip užkariautojai ir pasirinko patogias vietas, iš kurių galėjo stebėti priešo kariuomenės judėjimą", - sako archeologė Marina Kotarac. - Užkariautojų kariuomenė paliko dievybėms skirtų aukų paminklų. II ir III a. Užicės vietovėje dominavo romėnai. Visur, kur jie planavo statyti gyvenvietes, pirmiausia nutiesdavo kelią ir dislokuodavo savo pajėgas".

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.11.2019 laikas 08:36 Receptai – Patiekalai Makaronai Su Mėsa Ir Daržovėmis, Be Virimo

Greitas patiekalas. Skanūs makaronai pietums. Makaronai su mėsa ir daržovėmis. Kitą dieną jei nesuvalgote makaronai išlieka nesusilietę, atskirti vienas nuo kito ir tokie pat skanūs, tereikia juos pašildyti.

...

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mažakraujystė liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo mažakraujystės, receptai nuo mažakraujystės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netr...

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau