Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Psichologija » 2022 » Rugsėjo » 20

Kodėl neturėtumėte valgyti sergančio ar nelaimingo žmogaus paruošto maisto

Maistas - tai ne tik kalorijos...

Maisto skonis ir gerumas priklauso nuo jo paruošimo būsenos. Kas jį gamino, ką tas žmogus patyrė, kokia buvo jo sveikata ir mintys? Tai svarbu. Ypač jei su tuo žmogumi mus sieja emocinis ryšys. Tuomet jų maistas mums daro ypatingą poveikį.

...ne visada turiu laiko gaminti maistą. Kartais gerai žinomoje kavinėje perkame maisto išsinešimui, patogiai supakuotą į permatomas dėžutes: "lagman", "pilau". Viskas šviežia, puikios kokybės. Paprastas geras maistas. Ir visada skanu.

Kartą nusipirkome maisto ir viską išmetėme. Ne dėl to, kad būtų buvę neskanu, bet buvo bjauru. Nors skųstis nėra kuo: viskas šviežia. Tie patys makaronai ir tie patys ryžiai. Ir mėsos daug, jie nėra šykštūs. Bet jis toks blogas, kad jo neįmanoma valgyti. Tai kaip putų polistirolas. Nors yra druskos ir prieskonių...

Tai buvo nuostabu. Tada sustojome nusipirkti karštos duonos. Padavėjas prie langelio paklausė: kodėl mes nevalgome pietų? Turėjau jam pasakyti, kad kažkodėl tai labai nepatiko. Ilgą laiką burnoje liko nemalonus skonis.

Padavėjas atsiduso ir prisipažino, kad daugelis žmonių skundėsi - tai nebuvo skanu.

Ne, virėjas nepasikeitė. Jis vis dar dirba. Nors jis labai liūdi - mirė jo tėvas, kurį jis labai mylėjo. Jis liūdi, verkia, bet dirba. Šeima turi gyventi, tiesa?

Teisė. Tačiau ūmaus sielvarto būsenos žmogus savo energiją perduoda maistui. Jų organoleptinės savybės ir skonis keičiasi - eksperimentai parodė, kad yra ryšys.

Ne veltui senovėje buvo tikima, kad, sutrikus raganos veiklai, pienas rūgdavo ir troškinys nekildavo. Raganomis dažnai buvo laikomi psichiškai nesveiki žmonės arba žmonės, kuriems būdingas ypatingas piktumas ir pavydas. Arba jie sirgo sunkia depresija, kuri buvo laikoma "sugedimu".

Ir maistas buvo sugadintas "sugedimo". Taip buvo manoma.

Taigi maistas gali tapti neskanus net ir patyrusiam virėjui. O jei mus gydo blogas žmogus, galime net apsinuodyti - į tokį "gydymą" reaguoja enetrinė nervų sistema.

Imti maistą iš sergančių, nelaimingų ar neturtingų žmonių taip pat paprastai buvo draudžiama - kartu su maistu galima pasiimti ir kito žmogaus negatyvumą. Ypač jei asmenį pažįstate arba aiškiai matote ligos ar skurdo požymius. Arba pyktis...

Maistas yra energija. Kalorijos, bet ne tik kalorijos. Tai taip pat subtilesnė "emocinė energija", kaip dabar ją vadina kai kurie mokslininkai. Jei esate labai jautrus žmogus, būkite atsargūs, ką valgote ir kas tai ruošia.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-08-01 laikas 07:33 Receptai Šparaginės pupelės su paprika
Tai labai paprastas šparaginių pupelių konservavimo receptas. Minimumas ingredientų, bet skonis žavi. Iš pradžių šparagines pupeles reikia apvirti puode 7-10 min, po to nukošti.

Skaityti daugiau

2019-09-02 laikas 12:54 Receptai Skumbrė per 3 minutes – taip jūs dar negaminote! Labai paprasta, greita ir ekonomiška!
Aš paprasčiausiai nežinau paprastesnio recepto, kaip greitai ir kokybiškai pasigaminti skumbre namuose! Be to, tai yra labai skanu! Tokią žuvį galima gaminti ir per šventes ir kiekvieną dieną! Jūs taip gaminsite visada! Tai labai...

Skaityti daugiau

2020-12-02 laikas 15:10 Receptai Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Tik jeigu pasirinksite kitą žuvį, tuomet prieš kepdami būtinai jos gabaliukus pabarstykite druska ir paskaninkite savo mėgstamais prieskoniais. Silkė iš savęs turi ganėtinai stiprų skonį ir sūrumą, todėl papildomai druskos ir prie...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau