Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Rugsėjo » 25

Kūdikiai jaučia skonius ir kvapus dar prieš gimdami

Naudodami 4D ultragarso skenavimą, mokslininkai lygino motinos įsčiose esančių kūdikių veido išraiškas, o pačios moterys degustavo skirtingus aromatus. Tyrimas parodė, kad kūdikiai dar prieš gimimą geba atskirti skonius ir kvapus ir skirtingai į juos reaguoja.

Jungtinės Karalystės Durhamo universiteto mokslininkai tyrė, kaip dar negimę kūdikiai reaguoja į skirtingų maisto produktų, kuriuos valgė jų motinos, skonį. Tam jie atliko 100 nėščių moterų 4D ultragarso tyrimą. Naudojant šią technologiją realiuoju laiku gaunamas trimatis vaisiaus vaizdas, stebima vaisiaus motorinė veikla ir veido išraiškos pokyčiai.

Pasak tyrimo autorių, nėščiųjų mityba gali turėti įtakos vaikų skonio įpročiams po gimimo ir gali turėti įtakos sveikos mitybos įpročių formavimuisi. Tyrimo rezultatai paskelbti žurnale "Psychological Science".

Žmonės skonį patiria derindami jį su kvapu. Manoma, kad vaisiui ji atsiranda įkvėpus ir nurijus amniono skysčio. Daugybė tyrimų parodė, kad kūdikiai jau įsčiose jaučia skonį ir kvapą, tačiau visi jie buvo pagrįsti eksperimentais po gimdymo. Naujas tyrimas leido šias reakcijas stebėti dar prieš gimstant kūdikiui.

Eksperimente dalyvavo 18-40 metų amžiaus nėščios moterys 32 ir 36 nėštumo savaitę. Mokslininkai stebėjo, kaip keičiasi vaisiaus veido išraiška praėjus 20 minučių po to, kai motinos nurijo kapsulę, kurioje buvo apie 400 miligramų kopūstų arba morkų kvapiosios medžiagos.

Abiejose kvapiųjų medžiagų grupėse stebėtos veido išraiškos, palyginti su kontrolinės grupės kūdikiais, kurie nebuvo veikiami kvapiųjų medžiagų, parodė, kad reakcijai sukelti pakako net ir nedidelio medžiagos kiekio.

Be to, kūdikių veido išraiškos skyrėsi priklausomai nuo skonio. Morkų skonio vaikai dažniau rodė "besijuokiantį veidą", o tie, kurių motinos suvalgė kopūstų, rodė "verkiantį veidą".

Šis tyrimas labai svarbus siekiant suprasti, kaip vaisius anksčiausiai pajunta ir atskiria motinos vartojamo maisto skonį ir kvapą. Tai taip pat turi įtakos mūsų supratimui apie žmogaus skonio ir kvapo receptorių vystymąsi ir su tuo susijusį suvokimą bei atmintį.

Dabar mokslininkai toliau tiria tuos pačius kūdikius, tačiau jau po gimimo, kad nustatytų, kaip skoniai, su kuriais jie susidūrė gimdoje, paveikė jų skonio pomėgius.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite. Įdomu tai, kad (Stacey Abrams teigia, kad nėra "tokio dalyko" kaip vaisiaus širdies plakimas: ‘Pagamintas garsas’) Kyla klausymas, tai kuo tikėti, mokslu, ar politika?

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 13:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas nuo kosulio
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: svogūnas, pienas.

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau