Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Rugsėjo » 27

Kas siunčia žmonijai signalus iš visatos gelmių: mokslininkai įminė mįslę

Kinijos astronomai paaiškino beveik 2 000 paslaptingų FRB - greitų radijo žybsnių, sklindančių iš tolimojo kosmoso - kilmę.

Jokių užsieniečių

Kinijoje esančiu FAST teleskopu (Five-hundred-meter Aperture Spherical radio teleskopas) dirbantys astronomai užfiksavo precedento neturintį skaičių signalų - vadinamųjų greitųjų radijo pliūpsnių (FRB). Praėjusiais metais didžiausia pasaulyje FAST antena, užimanti 30 futbolo aikščių plotą, per 82 valandas gavo 1 800 trumpųjų impulsų - FRB. Prieš metus teleskopas užfiksavo 1650. Abiem atvejais "radijo operatoriai" užfiksavo šaltinius. Jie buvo tolimose galaktikose, esančiose už 1,5 ir 3 milijardų šviesmečių.

Mokslininkai negali paaiškinti visų FRB pobūdžio. Jie patikino, kad nė vienas iš šiuo metu žinomų Visatos objektų negali natūraliai generuoti tokių keistų signalų. Tačiau šaltinis, kuris buvo už pusantro milijardo šviesmečių ir buvo pavadintas FRB 20201124A, buvo prisimintas. Kinijos mokslininkai iš Nankino universiteto (Nankino universiteto Astronomijos ir kosmoso mokslų mokykla), vadovaujami profesoriaus Wang Fayin (Fayin Wang), remdamiesi konkrečiais duomenimis, susijusiais su FRB 20201124A elgesiu, pasiūlė paaiškinimą - painų, bet gana mokslišką. Ir be ateivių. Astronomai nusprendė, kad signalus siunčia dvinarė žvaigždė. Apie tai rašoma žurnale "Nature".

Visata yra tiesiog nusėta FRB.
Visata yra tiesiog nusėta FRB.

Kinų teigimu, viena iš atrastų žvaigždžių yra magnetaras - neutroninė žvaigždė, turinti stiprų magnetinį lauką ir kartais sugerianti materiją iš savo kaimynės.

Kaimynė yra labai masyvi ir karšta mėlyna žvaigždė - vadinamoji Ve žvaigždė, apsupta disko - kaip Saturnas. Jis sparčiai sukasi ir išsklaido savo materiją. Diskas sudarytas iš šios dujinės medžiagos. Magnetaras kartkartėmis praskrenda pro diską ir signalizuoja būtent šiais FRB, tarsi jis ožiuotųsi. Signalai skiriasi, nes diskas yra nehomogeniškas, o Ve žvaigždės gali būti kintančios ir pulsuojančios.

Su ateiviais

Tik primename. Pirmą kartą ir visiškai atsitiktinai į keistus žybsnius 2007 m. atkreipė dėmesį astronomas Duncanas Lorimeris (Dankanas Lorimeris) iš Vakarų Virdžinijos universiteto Morgantaune. Jis aptiko juos tarp archyvinių dokumentų.

Po penkerių metų mokslo bendruomenė pripažino, kad FRB yra ne įrangos gedimas ar trukdžiai, o tikri signalai. 2012 m. astronomai atrado dar keturis, paskui dar vieną ir dar vieną. Signalai sklido iš visų pusių, iš įvairių vietų - labai tolimų ir ne tokių tolimų. Tada jie atrado šaltinius, kurie radiaciją siuntė tvarkingomis serijomis, įsijungdami ir išsijungdami kelias dienas iš eilės. FRB pradėta aptikti iš pradžių dešimtimis, paskui šimtais, o dabar tūkstančiais. Žvaigždėtas dangus pasirodė esąs tiesiog pripildytas paslaptingo pobūdžio blyksnių. Be kinų, daugybė kitų didelių radijo teleskopų užfiksavo signalus iš Australijos kvadratinių kilometrų masyvo "Pathfinder" (ASKAP), labai didelio masyvo, Europos labai ilgų bazinių linijų interferometrijos tinklo.

Kai kurie radijo žybsniai elgiasi, švelniai tariant, keistai: keičia dažnį, pradeda "siųsti", per sekundės dalį padidina savo galią šimtus kartų ir siunčia signalus įvairiomis kryptimis. Vieni yra poliarizuoti, kiti - ne. Yra šaltinių, kurie "įsijungia" tik vieną kartą ir, atrodo, išnyksta, o kiti reguliariai "transliuoja" iš tos pačios vietos. Tačiau visi jie turi didžiulę galią. Tiek, kad galėtų praskrieti milijardus šviesmečių tarpžvaigždinės erdvės.

Astrofizikai mano, kad FRB varomi žvaigždėlaiviai tinka ir tarpžvaigžd
Astrofizikai mano, kad FRB varomi žvaigždėlaiviai tinka ir tarpžvaigždinėms, ir tarpgalaktinėms kelionėms. O gal žvalgybos broliai jau skrenda mūsų link? Juk jei žvaigždėlaiviams perduodami impulsai pasiekia Žemę, vadinasi, jie, FRB šaltiniai ir mes esame rasės.

Tačiau keista, kad prieš pasirodant kinų hipotezei, daugelis gana rimtų astronomų, suglumę ir negalėdami jos suprasti, neatmetė galimybės, kad FRB yra dirbtinės kilmės. Tai reiškia, kad jie yra labai pažengusių nežemiškų civilizacijų technologinės veiklos produktai. Kadaise FRB buvo įvardytas terminas "ateivių signalai". Žinoma, kaip pokštas. Nors, kas žino, ar galiausiai tai gali pasirodyti teisinga.

Pavyzdžiui, astrofizikai Harvardo-Smitsono astrofizikos centro (Harvardo-Smitsono astrofizikos centras), vadovaujamas Avi Loeb (Avi Loeb) pasiūlyti šaltinių vaidmenį "greitas radijo blyksniai" dirbtinių siųstuvų, kaip didelis kaip mūsų Žemė ar net didesnis. Mokslininkai mano, kad trumpais ir galingais impulsais proto broliai išjudina savo žvaigždėlaivius, kuriuose įrengti atitinkami imtuvai. Galbūt retkarčiais juos paliečiant. Arba tiesiog tiekti jiems energiją.

Apskaičiavęs blyksnių galią, Loebas apskaičiavo, kad jos turėtų pakakti milijoną tonų sveriančiam erdvėlaiviui - 20 kartų sunkesniam už didžiausią Žemės vandenyno lainerį - išjudinti.

Jei taip, pastarojo meto FRB veikla kelia nerimą. Arba ateiviai dėl kažko nerimauja ir masiškai persikėlė, arba Visata dėl kažko tapo nerami.

Prieš kelerius metus Duomenų analizės instituto Neukirchen-Vluyn (Vokietija) darbuotojas Michael Hippke ir Havajų universiteto Manoa universiteto darbuotojas John Learned gavo pagrindo įtarti, kad FRB siunčia ateiviai. Jie nustatė, kad greitieji žybsniai apima aukšto ir žemo dažnio radijo bangas. Visi iki to laiko užfiksuoti signalai buvo vienodi - žemų dažnių atsilikimo nuo aukštų dažnių trukmė buvo 187,5 karto didesnė už aukštų dažnių atsilikimo trukmę. Ką tai reiškia, taip pat dar neaišku. Tačiau atrodo intriguojančiai.

Kai kurie astronomai mano, kad FRB paslėpta tam tikra informacija.
Kai kurie astronomai mano, kad FRB paslėpta tam tikra informacija. Tačiau jie dar negali to suprasti.

Išvada

Kinijos paaiškinimas dėl galimo "greitųjų radijo pliūpsnių" pobūdžio neabejotinai nuliūdins anomalijų gerbėjus - tuos, kurie tiki broliais. Pažangių nežemiškų civilizacijų egzistavimo įrodymų vis mažėja. Tačiau viltis išlieka: dar nežinoma, kiek magnetarų ir Ve žvaigždžių idėja atitinka kitus FRB.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.06.2019 laikas 20:30 Receptai – Patiekalai Stori blynai iš kefyro pagrindo

Labai greitas ir stebuklingas pusrytis! Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Sutepkite sviestu. Vienam blynui panaudokite apie ¼ puodelio tešlos ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite karšt...

Skaityti daugiau

11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Bulvių duona
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves ir t.t. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau